Web Analytics

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Cei care se slugăresc în faţa poliţiştilor sunt consideraţi maimuţe”

de | 2.02.2023 13:35 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

D-le comisar-șef, în interviul anterior ați făcut dezvăluiri de la o pomană a porcului la care au participat oameni de afaceri, dar și din Poliție. Ați avut reacții din interior după acel interviu?

– Da. Am avut reacții de la colegi, unele chiar haioase; îmi spuneau că dacă știau că soția d-lui Gherghe (adjunct al IPJ Argeș – n.a.) are firmă de catering, nu mai comandau mâncare de peste drum, ci comandau la el… Reacția d-lui Gherghe a fost una pe care eu o consider puerilă: mi-a transmis prin cineva că „o să vadă lumea cine sunt eu”, că l-am atacat la familie.

„Să vadă și colegii mei cine e acest Gherghe și cum s-a folosit de acea colegă de la Biroul Control Intern”

Cum așa?

– Chiar nu l-am atacat la familie… Fiindcă a lucrat cu arme convenționale, aș vrea să aduc aminte de armele convenționale ale d-lui Gherghe. Nu înainte însă, de a preciza că toate interviurile mele sunt în baza Avertizorului public. Deci, în urmă cu ceva timp, s-a deplasat cu… penelistul deputat PSD Nicu Georgescu – care în acea perioadă se dădea amic cu mine; ne vedeam pe la țară, că suntem la distanță foarte mică, chiar ziceam și eu că suntem în relații foarte bune – s-a deplasat, spuneam, la București, cu acea filmare cu drona, făcută de el și de Aioanei, și – din câte am auzit, deși cred că e intoxicare – cu participarea și a lui Stelică Crăciun…

Reamintiți, vă rog, pentru cititori, când a fost acea filmare cu drona…

– Cred că acum doi ani. A fost dată la „Știri pe surse”. Pentru că tot lucrează cu arme convenționale… După care, imediat, în aceeași zi, a pus-o pe doamna aceea, Laura, de la Biroul Control Intern, să sesizeze DNA-ul în legătură cu acea închipuită faptă ce viza societatea comercială a soției mele… Au venit atunci în control de la Apele Române, Garda de Mediu, IGPR, au luat probe inclusiv din iarbă, din sol… Ca să nu vă spun de câte ori s-a sesizat, la cererea d-lui Gherghe, din Facebook, din astea… și a trimis la DNA. O să vă aduc toate clasările de la DNA, să vedeți și dv. și să vadă și colegii mei cine e acest Gherghe și cum s-a folosit de acea colegă de la Biroul Control Intern, care, dacă ajungeam inspector-șef, atunci când voiau să mă pună în această funcție, era primul om pe care-l schimbam…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „În 2020, soţia d-lui comisar-şef Gherghe şi-a făcut o firmă de catering. În 2021, în declaraţia de avere a soţului această firmă nu există”

„De ce organele competente nu s-au autosesizat (…) în legătură cu activitatea nu tocmai ortodoxă a d-lui penelist deputat PSD Nicu Georgescu?”

L-ați menționat și pe deputatul Nicu Georgescu.

– Da. Dânsul i-a facilitat să apară acel reportaj la „Știri pe surse”.

Aveți probe pentru afirmațiile pe care le faceți?

– Pentru orice am discutat aici am probe. Cred că discuțiile dintre Aioanei și Gherghe din acea perioadă sunt cele mai elocvente probe. Și să nu uităm că Aioanei a fost monitorizat de DNA. Ce nu înțeleg eu este de ce organele competente nu s-au autosesizat din oficiu, cum au făcut-o la mine de nu știu câte ori și la colegii mei, în legătură cu activitatea nu tocmai ortodoxă a d-lui penelist deputat PSD Nicu Georgescu? Sunt tare curios dacă doamna de la Control Intern, pe care dl. Gherghe a folosit-o intens în lupta împotriva cadrelor și în acoperirea unor prieteni de-ai lui, va sesiza ANI despre situația arătată (cu firma de catering a soției d-lui Gherghe – n.a.), nu de mine, că nu eu l-am urmărit; v-am spus că am primit de la colegii mei aceste informații. Și încă primesc telefoane…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „M-am simţit ca un lunetist depistat, împotriva căruia a fost îndreptat tot armamentul”

„Discuția era în bătaie de joc: «Ia uite, bă, a ajuns maimuța să-i dea în cap leului!»…”

La acea recentă pomană a porcului ce s-a mai discutat?

– Păi, am aflat că, mai în glumă mai în serios, dl. primar Vasile Leau (de la Boteni – n.a.) le-a reproșat că i-au făcut un dosar fratelui, dacă nu mă înșel, ceva de la o vânătoare, că a depășit perimetrul, dar nu asta e problema, că la șpriț se discută multe… Vreau să le amintesc participanților de acolo cam ce a discutat dl. Gherghe cu un coleg de acolo. Era, așa, în bătaie de joc: „Ia uite, bă, a ajuns maimuța să-i dea în cap leului!…” Cu alte cuvinte, tu, maimuță, mă întrebi pe mine, leul, de ce i-am făcut dosar și nu știu ce… Deci, ca să înțeleagă privații: poliţiştii sunt leii, care vă mănâncă și cărora le puneți mese, iar dumneavoastră sunteți maimuțe.
Și bine vă fac! În accepțiunea lor, cei care îi cheamă la mese și îi servesc, cei care se slugăresc în fața lor, sunt considerați maimuțe. Știți ce nu înțeleg eu? N-am știut până cu câtva timp în urmă că dl Gherghe are firmă de catering, sau soția lui… Dacă e așa mărinimos, de ce nu i-a invitat la el acasă? De ce îi invită la Mioveni să plătească ăla, de ce îi invită la „Regat”? Dacă toți îți sunt prieteni… Eu știu că mi-am invitat prietenii în casă; vă pot confirma toți. Eu nu îi invit la restaurant, pentru că nu îmi place și nu e genul meu de socializare. Dacă sunt prietenii mei, intră la mine în casă. Dar ei nu sunt prieteni, sunt pe interes, pe alte… Dar stați liniștiți, că urmează… În numărul viitor ne vom axa pe balastiere…

Să nu spuneți că au legătură cu firma aceea de catering…

– Nu. Nu neapărat. O excludem pe d-na Gherghe, că doamna muncește… Și să vă mai spun ceva: în mediul privat, dl Gherghe e considerat un Ion al Glanetașului în varianta IPJ…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Dacă PSD-ul va lua şefia Ministerului de Interne, ministru va veni Marian Neacşu, iar acesta îl va pune pe Florin Mocanu inspector-şef”

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole