Web Analytics
scris joi, 23.02.2023

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Persoana aceea unde mănâncă dl Gherghe şi alţii m-a sunat din nou, hărţuindu-mă”

D-le comisar-șef, în interviul anterior ați vorbit despre influența politicului în Poliție. Ce reacții ați avut din interior?

– Ca de fiecare dată, vă precizez că toate interviurile mele sunt în baza Avertizorului public. Au fost discuții între colegi. Chiar am primit aprecieri de la doi șefi de Poliție din județ, aceștia spunându-mi că așa este în ceea ce-l privește pe dl. Badea (inspector șef al IPJ Argeș – n.a.) și că tot ce am spus în interviu e corect, dar mi-au mai zis că nu am toate țiglele pe casă… Așa este și ei știu că îmi trebuie mare curaj să spun lucruri de genul acesta, inclusiv de la nivelul ministerului. Aprecierea că dl. Marian Badea, șeful Poliției, a executat tot ce a dorit PNL-ul se referea la persoana mea. Vă mai pot preciza că persoana aceea unde mănâncă dl. Gherghe (adjunctul IPJ Argeș – n.a.), și alții pe acolo, m-a sunat din nou, hărțuindu-mă.

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Persoana aceea unde mănâncă dl Gherghe şi alţii m-a sunat din nou, hărţuindu-mă”

„Toate cele pe care le dau o să se ducă la IPJ, iar acolo o să fie moarte”

Despre cine vorbiți? Despre patronul restaurantului „Apullum” din Mioveni?

– Da. Nu știu ce să mai zic. Deci, deja a depășit orice limită acest individ și bine ar fi ca organele competente să-și facă datoria! Mai mult nu spun. Dacă vor ceva, să mă întrebe. Eu n-am cum să spun mai multe, pentru că toate cele pe care le dau o să se ducă la IPJ, iar acolo o să fie moarte.

Se apropie și pensionarea dumneavoastră, legală. Ce părere aveți despre legea pensiilor, despre pensile speciale?

– Am citit-o și eu. Chiar le spuneam colegilor că nu va rămâne așa. Aveam eu o presimțire că noi, fiind independenți, o să ascultăm de Bruxelles… Că asta e, dacă așa am vrut, așa avem. Am văzut poziția Băncii Mondiale. Eu l-aș ruga pe un reprezentant de acolo să vină să-i povestesc cum stăteam la minus 30 de grade, într-un frig… Acum toți au mașini, sunt alte condiții. Noi niciodată nu ne luam liber, nu exista noțiunea de „liber”. Cei care aruncă vorbe despre militari, despre pensile lor să vină să stea stea în locul meu, să fie sunați de 30 de ori pe noapte, apoi să vedem cum mai arată dimineața. Iar a doua noapte s-o ia la fel. Eu, vă spun, când am stat cele două luni la pensie, noaptea căutam telefonul și mă uitam că trebuie să mă sune cineva. Îți intră în reflex… Dar cine să facă la noi… Că dacă au studii economice cum au unii pe aici, la răposatul Cristi Șerban, îmbrăcați în trening; au depus dosarul și l-au luat după patru ani…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „În 2020, soţia d-lui comisar-şef Gherghe şi-a făcut o firmă de catering. În 2021, în declaraţia de avere a soţului această firmă nu există”

Vă referiți la cineva anume?

– Păi, uitați-vă, unii foști și actuali parlamentari de Argeș au terminat la Craiova… Dacă îi întrebi ce profesori au avut, n-o să știe niciunul.

Se duceau la final și luau diplomele?

– Haideți, chiar nu știți cum era acolo?! O nouă Sorbona la Craiova (râde – n.a.)… Cine să facă? Dânșii, parlamentarii, sunt ocupați cu afaceri, cu Nordis Mamaia – marea țeapă. O să vedeți. Din punct de vedere al imobiliarelor, va veni un timp când va exploda această afacere. La Nordis, unul dintre acționari e soțul unei doamnei parlamentar din București, o altă eminență în materie de drept a politicii, care a reușit să păcălească foartă multă lume. Mai devreme sau mai târziu va fi o bombă cu ceas. Dar probabil se vor rezolva problemele, că, deh, sunt politicieni, apropiați de putere, chiar sunt la putere…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Cei care se slugăresc în faţa poliţiştilor sunt consideraţi maimuţe”

„Dacă persoana aleasă de comanda IPJ (…) este cea la care fac eu referire înseamnă că ori am înnebunit toți, ori nu mai avem simțul realității!”

Să revenim. La Poliția Mioveni veți avea un adjunct. Postul vacant a fost scos la concurs. Ne puteți spune mai multe? Vă întreb, pentru că data trecută ne-ați spus cum sunt unele concursuri de acest gen, unde iei doar dacă „vor ei”…

– Le-am spus colegilor de acum o lună cine va participa. Eu așa cred. E posibil să se fi schimbat ceva acum, de când cu DNA-ul, dar mi-e greu să cred. Pentru că prea îmi vin țintiți…; se cam întâmplă ce se vorbește în culise… Dacă persoana aleasă de comanda Inspectoratului, pe care dânșii l-ar dori, este cea la care fac eu referire înseamnă că ori am înnebunit toți, ori nu mai avem simțul realității!

Ne veți spune despre cine este vorba?

– Păi, o să vă spun. Și cu documente multe. Dacă tot mi-au ridicat mingea la fileu… Mioveniul, după ani de muncă, are nevoie de stabilitate, are nevoie de un adjunct cum a fost băiatul ăsta, Tinca, echilibrat, cum sunt și alții, iar peste foarte puțin timp va avea nevoie de un alt șef de Poliție…

Dacă va veni persoana despre care vorbiți, nu va fi echilibru?

– Păi, el nu își poate ține echilibrul datorită consumului de… apă minerală, să zicem…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Marian Badea, şeful Poliţiei, chiar a executat tot ce a dorit PNL-ul”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...