Web Analytics

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Ei, Aioanei, Iancu Costinel şi Gherghe, aceşti derbedei politici, nu sunt poliţişti… cei care sifonează acţiunile poliţiei!”

de | 6.10.2022 13:30 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

În primul rând, ce părere aveți despre acest nou scandal cu deputatul Aurel Bălășoiu?

– Vreau să reiterez faptul că toate interviurile mele sunt în baza Avertizorului public și continuăm seria dezvăluirilor, în limita bunului-simț. Ce să spun? Este urât, se știa mai demult, toată lumea vorbea, dar nimeni nu făcea nimic. Este o pată, ca să zic așa, pe obrazul politicienilor, care încă o dată ne dovedesc că noi îi alegem și îi credem ce spun, însă ei nu fac nimic din ce au promis. Nu este o noutate. Ăștia sunt politicienii și, probabil, o parte din ei sunt aleși pe alte criterii decât cele ale competenței și moralității. Chiar vedeam de Ziua familiei cum anumite doamne se pozează cu familia, dar numai noi știm câte cearceafuri au schimbat și prin câte paturi… politice au trecut. Tot ce vă pot spune despre domnul Bălășoiu e că avea un nou șofer, pe domnul Iancu Costinel, de la DOS, care îl lua de la chefuri, dar, rețineți, cu mașina DOS-ului, cu mașina de serviciu, în speranța că prin poziția dînsului politică – dacă s-a putut la Gherghe, de ce să nu se poată și la prietenul domnului Gherghe (adjunct al I.P.J. Argeș – n.red.), Iancu Costinel ?! – să fie promovat. Nu pe criteriul competenței, ci pe principiul afilierii la partidul politic. În 2009-2010, erau la PDL, pentru că, din punctul meu de vedere, de aici a început degringolada sau cel puțin așa am simțit-o eu. În Poliție, amestecul brutal al politicului eu l-am simțit undeva în perioada 2009-2010, când PDL a venit la putere, cu președintele lor, domnul Băsescu. De aici încolo, fiecare și-a urmat cursul, fiecare partid și-a adunat oștenii, din Poliție, dar și din alte structuri, bineînțeles, și și i-a pus în locurile pe care le-au vizat. De menționat că la PSD am văzut că le place să lucreze cu sculele altora…

„Ca să luați Mioveniul, trebuie să-l luați întâi pe Mihalcea”

În ultimul timp, apar, iată, cazuri scandaloase mai mult dinspre PSD. A fost cazul primarului din Călinești (acuzat de hărțuire – n.red.), scos din partid, acum cazul deputatului Bălășoiu, de asemenea, scos din partid. Scandalurile vin, oare, doar dintr-o parte a eșicherului politic?

– Nu știu. Cred că se speculează pe moment greșelile. Cert e că, din câte știu eu, noua conducere a PNL a vizat să preia trei orașe: Ștefănești, Mioveni și Pitești. Au vizat și în 2010 Mioveniul, când, într-o ședință a PDL, președintele de acolo a zis ”trebuie să luăm cu orice preț Mioveniul”, iar un domn de acolo s-a ridicat și a zis: ”Ca să luați Mioveniul, trebuie să-l luați întâi pe Mihalcea”. De parcă eu stăteam în urnă și votam! Atâta minte… Ăștia sunt politicienii! Atât i-a dus capul! Tot ce vă pot spune e că în 2010 am avut peste șapte controale; ajunsesem să vorbesc singur prin curte, dar am reușit și i-am învins. Am făcut un pas înapoi, ba nu, chiar a fost un pas înainte, pentru că am înțeles și am vrut să le dovedesc că nu mă lega cu nimic Mioveniul, mai ales că eu nu domiciliez în Mioveni. În acea perioadă, și vreau să ne axăm exact pe partea de poliție și pe partea de politică, pentru că…

Citește și Dezvăluirile comisarului şef Cristian Mihalcea: „Mi s-a spus că Dragoş Jugănaru de la SOS şi adjunctul Gherghe Gabriel ar fi într-o relaţie de prietenie cu Hans Patrichi, adjunctul DIPI”

Pentru că se leagă…

– Da, pentru că se leagă una cu alta, în acea perioadă apare acest trio: Stelică Crăciun, Gherghe, Iancu Costinel. Și, dacă ați urmărit o parte din emisiunile lui Dan Badea, unde a venit Stelică Crăciun ca invitat, am rămas puțin consternat, dacă pot spune așa, de faptul că Stelică Crăciun era la curent cu multe amănunte din dosarele cu care pițiponcii pedeliști de la acea vreme – ca să preiau o expresie dintr-un ziar, al dumneavoastră, dacă nu mă înșel – încercau să mulțumească partidului care-i adusese la putere în funcții cheie. Să nu uităm că tot în vremea domnilor de la PDL birourile și compartimentele de ”Economic” au fost desființate și toate duse sub patronajul domnului Gherghe. Deci, toate informațiile, toate dosarele de ”Economic” – acolo. Și el avea o primă informație, să zic așa, nu puterea de a se implica în dosare. Cu toate că putea s-o facă. Sau poate a și făcut-o. Nu… Am doar niște semne de întrebare, nu și certitudini, pentru că e foarte greu de demonstrat.

Citește și Colonelul Mihalcea: „Nu înţelegeţi că dosarele mari ale lui Stelică Crăciun sunt ţinute la dospit?”

„Poate că domnul Urban și domnul de la SIPI, și domnii aceștia de la DIPI, cu care Gherghe se laudă (…), se trezesc!”

– Bun. Într-un interviu al acestui domn Stelică Crăciun, spunea așa: că Iancu Costinel și cu Gherghe l-au convins pe un anumit domn Enache, de la Metal Impex, să depună o plângere împotriva mea. Omul n-a vrut, dar DGA, rețineți – și aici pentru mine a fost semnul de întrebare – s-a sesizat din oficiu și Gherghe chiar ar fi spus că îi pare rău că nu mi-a făcut mie flagrantul. (La 2 februarie 2015, DNA Pitești a dispus neînceperea urmăririi penale a lui Cristian Mihalcea, comisar-șef în cadrul IPJ Argeș, dar conducerea Metal Impex l-a dat afară pe Enache, director adjunct, în urma dezvăluirilor lui Stelică Crăciun. În aceste condiții, conducerea IGPR ce așteaptă? – n.red.) Acest dosar, în care ați văzut că fapta nu există, a fost folosit în 2012; în momentul în care domnul chestor Tobă a vrut să mă împuternicească adjunct al șefului IPJ Argeș, cei de aici au spus: ”Dom-le, are probleme…” Știau… De fapt, o făcătură marca Gherghe, Iancu și cei din perioada aceea. Făcături care și în momentul de față se folosesc, să nu credeți că nu. Mai mult, mai frumos; s-au mai perfecționat.
Tot în interviurile lui Stelică Crăciun, el ne spunea cum a aflat de acele camere, când cu Brânză (Ion Andrei, om de afaceri; din dosarul ”Cheresteaua” – n.red.), când cu Andreescu, cu dosarul cu lemnele, de pe valea aceea la Coșești, Dârmănești; cum el a aflat și s-a dus și le-a spus persoanelor în cauză și au dat în seara aceea camerele jos de pe stâlpi. Foarte adevărat! Dar de unde știa Stelică Crăciun? Haideți să vă spun eu de unde! Și poate că domnul Urban, și domnul de la SIPI, și domnii aceștia de la DIPI, cu care Gherghe se laudă că are o atmosferă bună și e bine văzut la organele centrale ale DIPI, se trezesc! După ce au montat acele camere – și vă pot spune că acest lucru mi-a fost povestit de fostul inspector șef din acea perioadă (rețineți, planul de acțiune prin care se consemna aplicarea acelor camere era strict secret!) – Iancu Costinel, Gherghe și cu cel de la București care a montat camerele s-au dus la Nucșoara, unde Stelică Crăciun avea o pensiune, sau o are; nu mai rețin exact. Acolo, domnul Gherghe povestea ce-au făcut ei, bineînțeles ca să audă și… așa, după care Stelică Crăciun, în baza prieteniei pe care a avut-o cu cei cu lemnele, s-a dus și le-a comunicat.

Citește și SIPI se spală pe mâini în cazul Mihalcea şi aruncă pisica moartă în curtea IPJ Argeş

„Am girul fostului inspector-șef Dan Nicolae să vă spun ceva…”

– Spuneți-mi și mie, cu un om care ”vomită” sau ”sifonează” activitatea poliției – culmea, e și funcționar de securitate acest Gherghe! – cum e posibil, la câte s-au spus despre el, să nu se ia nicio măsură?! Chiar așa de fraieri ne cred unii?! Doar că e susținut de politicieni! Prima dată de PDL, pe urmă de Manu și așa… Acum, văd că e cu administrația de la Pitești. Chiar vorbeau cei de la PNL, zilele trecute, că domnul Badea e pe filiera lor – așa mi-au spus, dac-o fi așa… dar vă spun că e așa – domnul Gherghe e susținut de deputatul Georgescu și de deputata Simona Bucura Oprescu. Nu știu dacă e așa, știu că… Știu mai multe, nu intru în amănunte. Dar – încă o dată întreb – cum poate acest om să conducă Inspectoratul, să fie și funcționar de securitate, când el a fost informatorul lui Stelică Crăciun, nu invers?! Ei, Aioanei, Iancu Costinel și Gherghe, acești derbedei politici, ca să spun așa, nu sunt polițiști… cei care sifonează acțiunile poliției! Sub nicio formă!
Și ca să conving, și am girul fostului inspector-șef Dan Nicolae, să vă spun ceva care va demonstra prietenia cu Stelică Crăciun și în momentele de față. 21 martie sau aprilie 2021. Dan îi dă un mesaj lui Gherghe vizavi de ce a scris Stelică Crăciun despre copilul dânsului. La un an și o zi, în emisiunile lui Dan Badea, Stelică Crăciun citește ad-literam mesajul trimis de Dan lui Gherghe. Băi, Gherghe, ai o educație de copil de ospătar! Deci, așa ceva nu se face! Și eu primesc mesaje. Mă credeți că le șterg imediat? Că mi-e teamă că mă ia capul și cine știe ce fac cu ele. Eu am avut mesaje multe de pe la Inspectorat vizavi de domnii… Și le-am șters tocmai ca să nu mă folosesc de ele, pentru că este reprobabil să faci așa. Mai ales între prieteni. Acest om te-a făcut ce ești, mare. Dacă și p-ăsta l-ai vândut!… Pentru ce? Pentru Stelică Crăciun? Stelică Crăciun, da, cu ajutorul lui Gerea, l-a pus pe Gherghe adjunct de Inspectorat. Punct. Să dovedească că nu e așa, dar eu vă spun că e ca mine.

Citește și Dezvăluiri. Comandantul Cristian Mihalcea loveşte din nou: „Am înţeles că dl ministru Bode a cerut personal dosarul meu”

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Mafia PNL PSD la mare putere in Judetul Arges.

    Răspuns
    • Sunt jumatate sunt minciuni. Enache a fost dat afara in anul 2022 din alte motive. Mihalcea cand primea spaga ca oprea camioanele metalimpex, bonuri de benzina,diferite facilitati,si altele de ce nu spune? Era bine cand primea? 2 mafioti el si Stelica Craciun fiecare abuzeaza cum poate

      Răspuns
    • 2 infractori Mihalcea si Stelica. Mihalcea cand primea bani de la Metalimpex masini care ii carau piatra,tevi,etc si bonuri de benzina era bn? De ce nu recunoadte cand oprea camioanele si vrea apoi facilitati,credeti ca degeaba a fost deschis dosar la DGA,? s -au inteles ce declaratii sa dea si a fost ok. Cine credeti ca e prost sa spuna afevarul?

      Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *