Web Analytics
scris joi, 18.01.2024

Claudiu Cojocaru, preşedinte executiv la CS Mioveni: „Suntem în discuţii şi cu jucători care au evoluat mulţi ani în Liga I”

Ce ne puteți spune despre programul echipei în perioada imediat următoare?

– Ne-am reunit pe 15 ianuarie, am avut viza medicală pe 16 ianuarie, iar apoi vom intra în cantonament până pe 31 ianuarie. Stăm 9 zile în cantonament pe plan local, la o pensiune, și ne vom antrena pe terenurile noastre. De asemenea, vom avea șapte meciuri de pregătire, între care avem două meciuri cu echipe de Liga a doua, și anume Metaloglobus și FC Argeș, iar restul sunt echipe de Liga a III-a.

Claudiu Cojocaru, preşedinte executiv la CS Mioveni: „Suntem în discuţii şi cu jucători care au evoluat mulţi ani în Liga I”

În legătură cu transferurile ce ne puteți spune?

– Despre plecări pot menționa pe Dandea și Tincă. În plus, ne-am înțeles pentru încă doi jucători să mai plece. Cred că Dandea este o piesă importantă care o să ne lipsească, dar, din respect față de el, pentru că și-a făcut datoria față de noi și așa a fost înțelegerea când a venit la echipă, l-am rugat personal să vină să ne ajute, fiindcă aveam nevoie de un fundaș central și, în baza legăturii de prietenie, l-am lăsat să meargă unde îi este mai bine în momentul de față. Fiind un jucător mai în vârstă, pentru el era important să meargă unde câștigă mai bine decât la Mioveni. Asta este singura explicație de ce a plecat Dandea de la noi. Îi mulțumesc pe această cale și îi doresc multă sănătate și baftă unde va merge. În ceea ce privește venirile, pot spune că suntem în niște discuții cu jucători, urmează să perfectăm două sau trei transferuri. Sper să aducem niște jucători cu experiență. Nu aș putea să vă spun exact jucătorii, pentru că s-a făcut acum o regulă mai ales la Liga a doua ca echipele să facă licitație pentru jucători. Cred că de aici vin și salariile puțin mai mari ale jucătorilor…

Citește și Constantin Schumacher, antrenor principal la CS Mioveni: „Avem două luni restante la salarii, dar 100% se vor rezolva, pentru că altfel ar fi păcat”

„Am reușit să obținem de la Tribunalul Argeș o suspendare a executărilor silite”

Vorbim despre jucători de Liga a doua?

– Suntem în discuții și cu jucători care au evoluat mulți ani în Liga I, dar în ultima perioadă au jucat la Liga a doua, la echipe importante. Sper să ajungem la o înțelegere cu ei și să reușim să întărim echipa. Avem nevoie de un fundaș central, de un mijlocaș central și de un atacant, cam astea sunt posturile unde ar trebui să întărim lotul. Avem un lot OK din punctul meu de vedere, un lot serios, în care am mare încredere. Sper să îi ajutăm cu aceste transferuri, să fie totul spre binele lor.

Cum ați reușit să scăpați de acea depunctare despre care s-a tot vorbit?

– Încercăm să intrăm într-o procedură de concordat preventiv, nu încercăm să păcălim pe absolut nimeni, încercăm doar să plătim datoriile eșalonat, pentru că nu avem bugetul necesar să plătim toate sumele o singură dată. Am încercat, și pentru binele jucătorilor, și pentru binele clubului, să eșalonăm cumva datoriile față de foștii jucători și către alte persoane la care avem datorii, inclusiv la Finanțe. Aceste datorii intră în acest concordat preventiv. Am reușit să obținem de la Tribunalul Argeș o suspendare a executărilor silite până la pronunțarea Tribunalului în privința concordatului. Cu această hârtie am reușit să să scăpăm pentru o perioadă de depunctări, așa că echipa în mometul de față nu mai riscă o depunctare, lucrurile din acest punct de vedere sunt normale și sperăm să le reglăm cât mai repede, să fie toată lumea mulțumită, să nu mai fie nici jucătorii nemulțumiți, foștii jucători care nu și-au primit drepturile salariale. Asta nu este rea-voință, ci doar o metodă de a salva și banii jucătorilor.

Citește și CS Mioveni se pregătește pentru Liga I. Iată primele 4 transferuri

„Nu aș vorbi în momentul de față despre promovare. Aș vorbi doar despre intrarea în play-off”

Vorbind despre restanțele salariale ale actualilor jucători, vă întreb dacă este adevărat că sunt 4 luni restante?

– Nu avem scuze cu absolut nimic. Este adevărat că sunt unele restanțe salariale pe care încercăm să le rezolvăm în cel mai scurt timp. Fiind început de an și fiind finanțați și de către Consiliul Local și Primăria Mioveni, sunt anumite proceduri pentru a primi finanțare.

Sunt patru luni restanțe salariale?

– Nu. În momentul de față sunt trei luni restanțe salariale la unii jucători, iar la alții, pentru că au venit pe parcurs, sunt două luni restante. Până la sfârșitul săptămânii sper să se rezolve această situație, să vină jucătorii la echipă cu încredere și să dea același randament la antrenamente și la jocurile oficiale.

De unde sunt bani să plătiți aceste restanțe, având în vedere că bugetul Consiliului local va întârzia?

– Noi mai putem obține niște bani pe proiectul de anul trecut. Am făcut toate demersurile și hârtiile necesare pentru acest lucru. Sper să ne îndeplinim obiectul pe termen scurt, și anume să intrăm în play-off, iar pe termen lung să strângem cât mai multe puncte și să vedem apoi ce se întâmplă.

Putem vorbi despre promovare sau nu?

– Nu aș vorbi în momentul de față despre promovare. Aș vorbi doar despre intrarea în play-off și apoi vom vorbi despre ce obiective vom avea. Obiectivul nostru a fost salvarea de la retrogradare; dacă vom intra în play-off înseamnă că ne-am îndeplinit obiectivul și ar urma să ne propunem un alt obiectiv.

Citește și Liga 2 se reia în a doua parte a lunii februarie. Cu cine joacă FC Argeș și CS Mioveni…

Citește și CS Dacia Mioveni joacă în optimile Cupei României la handbal

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *