Web Analytics

Camelia Filipescu: „Preoteasa Sturzeanu ar trebui să îşi facă datoria. Nu e curăţenie în casă!”

de | 11.06.2021 10:06 | Actualitate, Dezvăluiri

# Nepoata bătrânei care şi-a lăsat averea familiei parohului de la Mavrodolu vine cu noi dezvăluiri # Nepoata mai spune că mătușa Angela Ivan se află într-o stare de sănătate foarte gravă, nu ia tratament adecvat și preoteasa Sturzeanu nu e de acord să fie chemată salvarea # Nepoata Camelia Filipescu mai dezvăluie că a vizitat-o de trei ori pe bătrână în luna mai și a găsit-o neîngrijită și în mizerie
Camelia Filipescu, nepoata de frate a Angelei Ivan, octogenara care și-a dat bunurile, prin testament, familiei preotului paroh Sturzeanu de la Mavrodolu, susține că a depus o sesizare la Protopopia Pitești. Iar asta s-ar fi întâmplat luni, 31 mai. Foarte interesant este că, la începutul plângerii, femeia povestește cum a ajuns mătușa ei pe mâinile preotului, prin intermediul unei cerșetoare, și reclamă încălcarea tainei spovedaniei.
Camelia Filipescu a venit și la redacția “Jurnalului de Argeș” și ne-a pus la dispoziție sesizarea despre care spune că a fost adusă la cunoștința protopopului Laurențiu Vasile Dinu. Nepoata bătrânei a ajuns la superiorii bisericești ai parohului de la Mavrodolu, disperată că mătușii i se degradează starea de sănătate pe zi ce trece, nu primește tratament adecvat, iar preoteasa i-a interzis să meargă la spital sau să cheme salvarea. În plus, soția preotului, care s-ar fi prezentat drept sora bătrânei la medicul de familie, i-a luat fișa medicală și a mutat-o la un alt cabinet medical individual, în luna ianuarie. Nevasta parohului Sturzeanu a motivat că doctorul care îi cunoștea istoricul medical nu ar fi vrut să o viziteze la domiciliu pe Angela Ivan, de teama Covidului. Deși nu este adevărat, susține nepoata, care spune că bătrâna nu știe că nu mai are același medic de familie și că acum este înscrisă la o doctoriță, așa cum rezultă din datele CAS Argeș.

Preoteasa i-a schimbat medicul de familie și bătrâna nu știe

“În legătură cu preotul Sturzeanu Victor… Am mai aflat că mătușa mea a fost dusă la acest preot printr-o cerșetoare din Cimitirul «Sf. Gheorghe», care era pe mână cu preotul și așa își căuta clienții. După spovedanie, preotul Victor Sturzeanu i-a promis mătușii mele, cu mari insistențe, că va avea grijă de dânsa dacă îi lasă toate bunurile (apartament cu trei camere, garaj și banii de la BCR, aproximativ 1.047.782 lei)….”. În continuare, tot în sesizare, Camelia Filipescu istorisește cum i-au fost tăiate bătrânei relațiile cu rudele, respectiv cu sora, verișoara și nepoții, cum i s-a schimbat yala de la intrare, cum a fost dusă la Medicină legală pentru expertiza psihiatrică necesară la notariat și cum îi sunt ascultate convorbirile telefonice.
„Apoi au schimbat medicul de familie, în ianuarie 2021, medic care îi cunoștea toate bolile, fără niciun motiv. Mătușa mea ia pe zi 18 medicamente, de dimineața până seara, ochii îi sclipesc de oboseală după ce doarme doar două ore pe noapte, pentru că tratamentul îi face mai mult rău decât bine. Eu, ca nepoată, am vizitat-o în luna mai de trei ori și am găsit-o singură și neputincioasă. Doamna Ivan are nevoie de îngrijire 24 din 24 de ore. Se deplasează cu greu la baie, își spală singură rufele și face curățenie prin casă cu ajutorul bastoanelor și cadrului. Oare, la 88 de ani, nu are nevoie de ajutor din partea Sturzenilor? Toate cheltuielile de întreținere le suportă doamna Ivan, din pensia de 1.800 de lei…”, mai arată nepoata Camelia Filipescu în sesizarea predată protopopului de Pitești.

Nepoata Camelia Filipescu: „Nu e curățenie în casă! E praful… de poţi scrie pe mobilă”

Nepoata, care, fiind din Stolnici, a dormit la bătrână în urmă cu o săptămână, ne-a spus că, știind că își va vizita mătușa, soția preotului, Daniela Sturzeanu, a trecut cu o jumătate de oră înainte pe la domiciliul acesteia și a luat toate actele din casă, implicit testamentul, dar și celelalte documente, ca de exemplu acte de proprietate. Tot nepoata mai povestește că a găsit-o pe mătușa ei într-o stare de sănătate precară, iar curățenia din apartament lăsa de dorit.
„Avea frigiderul plin cu mâncare veche de o săptămână. Frigiderul mirosea a mâncare stricată. Pe balcon erau numai tigăi cu ulei, de pește prăjit, cârnați…, toate nespălate. Preoteasa ar trebui să își facă datoria și să facă curățenie. Nu e curățenie în casă! E praful… de poţi scrie pe mobilă. Tanti Angela era o femeie extraordinar de curată. A zis că nu poate să o pună pe preoteasă, cu preoteasa bea o cafea, atunci când vine”, ne-a mai spus nepoata.
De altfel, nepoata și-a sunat mătușa în timp ce se afla la redacția noastră și a pus-o pe difuzor. Din convorbire rezultă starea foarte gravă de sănătate pe care o acuză chiar bătrâna, precum și faptul că cea care ar trebui să aibă grijă de ea (respectiv soția preotului Victor Sturzeanu) nu vrea ca ea să ajungă la spital.

Octogenara Angelica Ivan: “Mi s-au umflat picioarele, gogoși mi s-au făcut…!”

# Săru’ mâna, tanti Angelica! Cameluța la telefon…
– Da, da, da…
# Ce faceți?
– Uite, mâncam, că mi s-a făcut o foame… și mi s-au umflat picioarele. Gogoși mi s-au făcut. Niciodată nu au mai fost așa. Nu știu de ce mi s-au umflat. Nu am mâncat nimic sărat.
# Astăzi ce ați mâncat?
– Am mâncat o ciorbiță de lobodă acrită cu brânză dulce, de la doamna preoteasă. Am pastile de luat… până la 12 noaptea. Sunt foarte obosită, că nu dorm noaptea.
# Și picioarele nu s-au dezumflat?
– Nu, mi se cojește pielea de umflate ce sunt labele! Labele picioarelor sunt gogoși.
# Nu vreți să consultați un medic?
– Mi-am făcut masaj, m-am frecționat cu mâinile. Mă mănâncă pielea de la medicamente, am făcut bube și mă scarpin până îmi dă sângele. Peste tot.
Doamna preoteasă mi-a luat medicamente. La doctor tocmai în iulie am programare. I-am spus doamnei preotese că o să fac grevă de la luat medicamente. Sunt prea multe…
# Auziți, tanti Angela, ce ziceți dacă trimitem salvarea?
– Pentru ce? Doamne ferește! Nu!!! Mai bine mor aici în casă! Mi-a spus doamna preoteasă să nu cumva să fiu dusă la spital. Să nu cumva să mă ia salvarea! Doamne, ce îmi spui!!! Aoleu, să nu aud așa ceva!!!
# Numai să vă vadă un echipaj de pe salvare și să vă spună dacă medicamentele sunt bune…
– Păi astea sunt, ce să mai fac? Cred că e ceva care îmi face rău.
# Dar doctorul de familie ce zice, cine este medicul dumneavoastră de familie?
– G………… (n.red. – bătrâna pronunță numele fostului ei medic de familie) îl cheamă. Nu a venit acasă, a zis că îmi aduce microbi și nu vine acasă. Și a cerut sfaturi de la alți doctori doamna preoteasă. Ce să fac, asta e viața, dacă mor, mor! Am trăit destul.
# Nu vorbiți așa! Mamaia a trăit 94 de ani!
– Da, săraca, prin câte a trecut mama noastră… Și mie mi-e greu, acum, la bătrânețe. De abia mă îmbrac, de abia mă dezbrac, de abia mă spăl, stau mai mult de o oră la baie. Baie generală mi-a făcut sâmbăta trecută mama doamnei preotese. Doamna preoteasă nu îmi taie unghiile. Cu greu mi le-am tăiat eu singură până acum. Nu mi le-a tăiat nimeni. Mi-e rușine, măi Cameluța, mi-e rușine…!
# De ce să vă fie rușine? V-am zis că am avut grijă de o bătrână în Italia și eu îi tăiam unghiile…
– E foarte greu, la mâna dreaptă nu pot să mi le tai, mi le pilesc. Nu pot să tai cu forfecuța. Ce să fac, asta e viața…!
# Dar de ce preoteasa nu vă caută o doamnă care să aibă grijă de dumneavoastră?
– Dar nu vreau. Să mănânce de trei ori cât mine? Eu mănânc foarte puțin și ăleia trebuie să îi dau mâncare trei mese. Și ce să îmi facă?
# Curățenie.
– Ce să îmi facă toată ziua? Ia cel puțin 1.000 de lei bona. Nu vreau bonă! O vreau pe doamna preoteasă, pentru că am încredere, nu mă fură… Nu vreau bonă! Mai vine doamna preoteasă… A fost și Mateuțu la mine, Mateuțu, care va fi proprietarul (n.red. – fiul cel mic al preotului, beneficiarul testamentului Angelei Ivan). Mi-a adus înghețată, apoi a plecat la facultate, că e anul I la Teologie… Asta e viața mea!
Citește și Exclusiv. Scandal uriaş cu parohul de la Mavrodolu / Preotul Sturzeanu şi preoteasa au luat în grijă o bătrână. Apoi apartamentul bâtrânei a trecut pe numele fiului lor, Matei
Citește și Şah şi mat! Familia bătrânei a cărei avere a ajuns la fiul parohului de la Mavrodolu cere anularea testamentului şi anunţă că apartamentul va fi donat Patriarhiei
Citește și Parohul de la Mavrodolu ne-a vizitat la redacţie. Şi ne-a dezvăluit reţeta de moştenit bătrâne
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Ce interesant , povestea aceasta durează de ceva vreme și nu se sesizează nimeni? Probabil se așteaptă ca d-na Ivan sa plece pe lumea cealaltă mai repede. Unde este corectitudinea ? Dacă nepoata d-nei a ajuns pana la superiorii lui de ce nu face nimeni nimic? Sau și ei sunt pe o mâna cu el? Sau cum accepta sa atragă biserica in asemenea scandal? Banii sunt mai importanți decât omul , din păcate. Când ajungi bătrân omul merge la biserica sa se spovedească și uite in ce hal ajunge ? Preotul e lacom după averi. Dacă a fost in stare sa pună cerșetori sa ii caute clienți care nu are copii? Oare câți au mai căzut in plasa lui? Cum poate sa stea in fata altarului și sa-L slujească pe Dumnezeu știind ceea ce a facut?
    Poate și alte organe ar trebui sa se implice și sa se autosesizeze in acest caz. Asta nu e preot ci e fariseu.
    Rușine sa ii fie.

  2. Felicitări doamnei ziariste pentru profesionalismul de care a dat dovadă.
    Am o întrebare pentru preotul Sturzeanu. Ați citit din Sfânta Scriptură ? …… bogăția dacă ar curge nu vă legați inima de ea….
    Preot Sturzeanu, cum puteți să vă atrageți băiatul în asemenea scandal ? Ce fel de tată sunteți ? Oare când va veni vremea, ce răspuns veți da în fața Domnului ? Oare nu știți că nu te poți folosi de ceea ce nu ți se cuvine ?
    Aceeași întrebare pentru superiorii dumneavoastră din PATRIARHIE, MITROPOLIE, EPISCOPIE, PROTOPOPIAT: când Domnul îi va întreba cum au putut să îngăduie un asemenea preot gol de credință, oare ce vor răspunde ?
    Cel mai grav este că îi smintiți pe enoriași cu acest comportament.
    De ce oare faceți de râs lăcașul Domnului, Biserica ?
    Cred că o mare vină are doamna preoteasă care vă influențează numai în rău. Păcat….