Web Analytics
scris miercuri, 18.10.2023

Bărbații, diagnosticați cu boli de inimă cu 10 ani mai devreme decât femeile. Manifestări care nu trebuie ignorate

Bărbații sunt diagnosticați cu boli de inimă cu 10 ani mai devreme decât femeile, arată statisticile. „Infarctul miocardic se simte diferit la femei și la bărbați”, atenționează dr. Ștefan Busnatu, medic cardiolog, care oferă mai multe sfaturi pentru a preveni și trata eficient bolile cardiovasculare. Durerea clasică de inimă este o durere care se simte ca o strângere sau ca o apăsare și apare în spatele sternului, a osului central al cutiei toracice, din cauza faptului că inima este și ea deservită de niște nervi și nervii ăștia practic generează senzațiile pe care le resimte fiecare persoană”, a explicat medicul cardiolog manifestările generale la care ar trebui să fim atenți.

Bărbații, diagnosticați cu boli de inimă cu 10 ani mai devreme decât femeile. Manifestări care nu trebuie ignorate

Citește și: Doi români arestați în Spania pentru șantajarea unui preot


Simptomele pot varia de la persoană la persoană și chiar de la un episod la altul la aceeași persoană. Cu toate acestea, există câteva semne comune de atac de cord la bărbați. Iată care sunt cele mai frecvente:
Dureri în piept. Acesta este cel mai frecvent simptom al unui atac de cord atât la bărbați, dar și la jumătate dintre femei. Cel mai adesea, începe lent, cu durere ușoară sau disconfort. Apariția bruscă a simptomelor severe nu se întâmplă atât de des, pe cât s-ar crede.
Disconfort toracic sau presiune. Durerea poate fi severă, dar nu neapărat. Poate fi un sentiment de „plinătate”, strângere sau presiune. Poate fi chiar confundat cu arsurile la stomac. Disconfortul apare adesea în partea stângă sau în centrul pieptului. Poate dura mai mult de câteva minute.
Durere în alte părți ale corpului. Durerea sau disconfortul apar uneori în alte zone, deoarece nu primesc suficient sânge. De obicei, este vorba despre o zonă a corpului care se află deasupra taliei, inclusiv partea superioară a stomacului, umerii, un braț (probabil stânga) sau ambele, spatele, gâtul sau maxilarul, chiar și dinții. Chiar dacă aceste simptome „discrete” apar de multe ori în cazul femeilor, ele pot fi experimentate și de bărbați.
Scurtarea respirației, numită dispnee, poate apărea cu sau fără durere în piept și poate fi chiar singurul simptom în cazul unui bărbat.
Oboseala intensă este, de asemenea, un simptom comun bărbaților. Aceștia se pot simți anxioși în timpul atacului de cord. Cu toate acestea, 70% dintre femei prezintă acest simptom cu cel puțin o lună de zile înainte de a merge la consultul de specialitate.
Greața și vărsăturile sunt mai puțin frecvente la bărbați decât la femei. Unii bărbații au raportat amețeli și transpirație rece.

Citește și: A început alimentarea cardurilor sociale cu încă 250 de lei


Deoarece simptomele bărbaților sunt mult mai intense, aceștia pot fi diagnosticați, tratați sau chiar operați mult mai repede decât femeile.
„80% din bolile cardiovasculare sunt prevenibile prin controlul factorilor de risc cardiovascular, dacă reușim într-adevăr să avem un stil de viață sănătos, să avem și o viață de calitate,” a ținut să sublinieze specialistul, care a făcut o diferențiere și în privința vârstei la care crește riscul cardiovascular. „Discutăm de 55 de ani la bărbat și cam 60 de ani la femeie pentru că mai există o oarecare protecție a femeilor prin estrogeni, protecție care se echilibrează cam pe la vârsta de 60 de ani, pentru că pierd hormonii și atunci ajung la același risc cardiovascular ca bărbații”.
Sursa: Hotnews.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *