Web Analytics
scris joi, 23.05.2024

Bani pentru victimele violenţei. Ministra Alina Gorghiu: „Sunt 23 de entităţi publice şi private înregistrate în mecanismul de acordare a voucherelor”

Ministra Justiției și președinta PNL Argeș, Alina Gorghiu, a participat, în data de 16 mai, la Conferința Națională de Dreptul Familiei, unde a vorbit despre măsurile de protecție a copiilor și victimelor violenței.

Bani pentru victimele violenţei. Ministra Alina Gorghiu: „Sunt 23 de entităţi publice şi private înregistrate în mecanismul de acordare a voucherelor”

„Alienarea parentală și violența în familie – teme foarte sensibile pentru societatea noastră. Ele au fost subiectul Conferinței Naționale de Dreptul Familiei, la care am participat. Mulțumesc domnului ministru Valeriu Stoica pentru ideea de a organiza acest eveniment! Am putut astfel vorbi despre măsurile de protecție a copiilor și victimelor violenței adoptate de Ministerul Justiției. Legea privind extinderea ordinului de protecție. Indiferent dacă agresorul este sau nu membru de familie, victima va putea fi protejată împotriva oricărei forme de violență. Inclusiv violența din online. Mecanismul privind acordarea voucherelor victimelor infracțiunilor, pentru nevoi urgente (în cuantum maxim de 16.500 lei). În acest moment, sunt 23 de entități publice și private înregistrate în mecanismul de acordare a voucherelor. Amenajarea, în anul 2023, a 50 de camere de audiere pentru minori la instanțe. Continuăm acțiunea de identificare, amenajare și dotare a spațiilor care servesc pentru audierea minorilor, în instanțe și unități de parchet”, a transmis ministra Justiției, Alina Gorghiu.
M.S.

Citește și Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, despre fenomenul drogurilor: „România, cel puţin în ultimul an, a făcut nişte paşi relevanţi”

Citește și Alina Gorghiu, la Simfonia Lalelelor: „E greu să pleci de aici fără să cumperi flori!”

Distribuie!

1 Comentariu

  1. nu o mai prezentati pe sclemberista asta inculta ..tot pozeaza in zeita dreptatii dar e manjita de sus pana jos ….

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită