Web Analytics
scris joi, 13.04.2023

Aşa vor muşchii lor! Spitalul Câmpulung rămâne fără Dermato-Venerice

În pofida tuturor opiniilor pertinente contrare, conducerea Câmpulungului își menține poziția favorabilă desființării unui compartiment din cadrul Spitalului Municipal. Purtător de idee și de argumente schimbate în timp este chiar președintele Consiliului de Administrație al unității medicale, doctorul Andrei Aron, unul dintre consilierii personali ai primăriței Elena Lasconi. Decizia fiind luată, nimic nu mai trebuie luat în considerare. Așa vor mușchii lor, ca să folosesc o expresie tipică modului de exprimare în administrația câmpulungeană.

Aşa vor muşchii lor! Spitalul Câmpulung rămâne fără Dermato-Venerice

Nu contează faptul că unul dintre medicii specialiști din cadrul compartimentului vizat, cel de Dermato-Venerologie, a explicat consecințele nefaste ale desființării! Nu contează că zeci de medici de la Municipalul câmpulungean au semnat o petiție împotriva hotărârii luate de Comitetul director și Consiliul de Administrație! Nu contează faptul că în spitalele din Argeș rămân doar cinci paturi pentru internarea celor cu patologie dermato-venerică, fapt care va duce la transferul de pacienți către județele învecinate care dispun de capacitatea optimă abordării bolnavilor! Fiindcă fără cele șase paturi de la Câmpulung, doar Spitalul Județean de Urgență va mai fi disponibil, cu doar cinci paturi, nu 25 ca la Vâlcea sau 15 la Teleorman!

Circumstanțele sunt favorabile impunerii hotărârii de desființare. Până la mijlocul anului sunt active prevederi legale din timpul pandemiei de Covid, cele care permit un asemenea lucru fără avizul Ministerului Sănătății. Astfel au liber să facă ce vor liderii câmpulungenilor, ca pe un teren de joacă în care ei fac reguli, dincolo de arbitraj și opinii de specialist. Nu a contat nici opinia publică exprimată la inițiativa unui câmpulungean… Între timp, cei din Consiliul Local, cu deosebire reprezentanți ai PSD și PNL, tac morți politic, înfricoșați de reacțiile Elenei Lasconi și expun pe paginile de socializare omagiile aduse liderilor județeni, îmbrățișările animalelor de companie și rețete de post.

Citește și Interviu. Corina Scarlat, cea mai critică voce la adresa Elenei Lasconi, edilul Câmpulungului: „La un primar trebuie să apreciem normalitatea, nu excepţionalismul sau vedetismul”

Dacă nu e de la județ, e de bine!

În urmă cu mai mult de un an, Elena Lasconi tuna și fulgera la adresa Prefecturii și a Consiliului Județean, după ce un medic ATI de la Câmpulung fusese detașat la Spitalul Județean. Bineînțeles că atunci contau foarte mult Spitalul Municipal, bolnavii din Muscel, iar la mijloc era o manevră politică, voiau cei de la PSD și PNL să atace Câmpulungul, Primăria și spațiile verzi de la Pescăreasa. Într-o ordine a ideilor și ținând cont de precedente, dacă decizia desființării Compartimentului Dermato-Venerologie ar fi aparținut Prefecturii, celor de la Direcția de Sănătate Publică sau influențelor Consiliului Județean, Lasconi i-ar fi indicat în mod agresiv pe autorii răului. Ar fi vorbit iarăși despre persecuție politică, agresarea Câmpulungului și dezinteresul liderilor de la județ față de soarta muscelenilor. Acum nu mai este cazul, răul vine din interior!
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Pe motiv de risc seismic, Lasconi vrea să închidă o grădiniţă şi să blocheze un pod

Citește și Primăriţa Lasconi, dezlănţuită la adresa prefectului: „Urmează plângere penală pentru acest nenorocit de Perianu”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *