Web Analytics

Primăriţa Lasconi, dezlănţuită la adresa prefectului: „Urmează plângere penală pentru acest nenorocit de Perianu”

de | 15.02.2023 14:15 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Home, Politica si Administratie

După aflarea deciziei primei instanțe în procesul Bulevardului ”Pardon”, primărița Câmpulungului a eșapat o mulțime de reziduuri ale trăirilor din ultimul an. Într-o conferință de presă convocată de îndată în ziua verdictului, Elena Lasconi a țintit peste tot. Transcrierea afirmațiilor, prezentată în continuare, este relevantă.

„Uitați-vă ce fel de om e, ce caracter! Ăsta e om?!”

„Am câștigat în primă instanță procesul cu Bulevardul Pardon. Eu zic că binele învinge! Îi cer prefectului care nu-și dă seama ce om mic e și că, dacă n-o să mai fie în politică, nu o să mai existe, nu o să mai știe nimeni de el, îi cer să nu mai continue chinul câmpulungenilor! El poate să facă recurs și sunt sigură că în mintea lui este să facă asta. V-am spus de la început că am încredere în instanță, doar în instanță am încredere în țara asta. Toată această manevră a fost făcută de prefectul PNL mână în mână cu PNL Câmpulung, pentru că toți știau că asta urmează. E un proces făcut împotriva Câmpulungului, nu împotriva primarului! Sunt absolut sigură că, dacă, în micimea lui, prefectul continuă să facă recurs, vom câștiga procesul. Am plâns la aflarea veștii. De ce? Pentru că simt cu toată ființa mea că putem schimba ceva, că putem să facem lucruri bune pentru Câmpulung. Așa că aș vrea să-ți uit numele, Perianu. Oprește-te, nu mai face rău Câmpulungului! Domne’, mi-e așa o silă când vorbesc despre prefect, mi-e așa o silă când vorbesc despre așa-zișii politicieni!

Citește și Controverse în cazul Bulevardului „Pardon”: omisiunea Prefecturii şi explicaţia primăriţei Lasconi

Ați văzut că și disperații de la PNL Câmpulung făceau postări, că ce ilegalități am făcut eu. Toată vina era a mea. Fraților, era contestată o autorizație dată de primarul de dinaintea mea și tot efectul era din cauza acestui nemernic de prefect care a răspuns unor comenzi politice și ne-a oprit lucrările pe bulevard. A făcut conferințe de presă. Stai, mă, liniștit, nu mai face conferințe de presă că și așa nu te ascultă nimeni, nu te aude nimeni, toată lumea vede că minți! Oprește-te! Multe șicane au fost! Și să știți că nici PSD-ul nu e străin de toate lucrurile astea, că după aceea lucrurile au continuat, mizeriile, cu ISC, cu blocul de locuințe sociale. Adică așa, să se spună cumva că eu mă ocup doar cu ilegalitățile, cu nu știu ce… Nu, nu-i așa! Ei se folosesc de instituțiile statului unde au cocoțat tot felul de incompetenți. Gândiți-vă că avem un vicepreședinte de Consiliu Județean care a fost încasator la ADP. Despre ce Dumnezeu vorbim noi aici?! Nu este posibil așa ceva!

I-am făcut plângere penală șefului ISC Pitești pentru lucrările oprite la blocul de locuințe sociale, urmează plângere penală pentru acest nenorocit de Perianu pe care o să-l urmăresc și atunci când nu va mai fi prefect. Nu știu cum Dumnezeu ajung ăștia… Ba da, știu cum! Prin votul oamenilor ajung să fie la putere niște nenorociți, după care îi ia pe cei mai incompetenți și îi pune în instituțiile statului ca să facă rău acestei țări. De-asta aveam o altă țară dincolo de granițele țării. Ăsta e motivul! Nu știu când o să ne trezim!

Dacă nu ar face recurs, deși nu cred…. Uitați-vă ce fel de om e, ce caracter! Ăsta e om?! Dacă el nu ar face recurs, practic noi am putea să ne apucăm de treabă și să terminăm într-o lună, o lună jumate, cât o fi… Gândiți-vă că toate astea nu doar că ne creează nouă un disconfort. Nu sunt terminate lucrările și asta înseamnă că se și deteriorează. Alți bani, altă distracție! I-am auzit pe ăștia de la PNL Câmpulung, vai de capul nostru, că am făcut petreceri, spectacole și că am cheltuit banii și că nu mai sunt bani pentru Bulevard… Bă, habar n-aveți pe ce lume trăiți, habar nu aveți de administrație. Banii ăia sunt blocați, sunt bani pe care eu i-am obținut cu colegii mei de la USR pentru bulevard și sunt blocați în buget, pentru că nu putem să-i folosim pentru altceva. Dacă sunt bani cu denumirea Bulevardul Pardon, ăia numai pentru Bulevardul Pardon se folosesc. Așa funcționează lucrurile în administrație. Doar că ei habar nu au de administrație!”

Citește și Perianu îi dă replica Elenei Lasconi: ”Nu mă retrag în munți la prima adiere de vânt. Aștept cu nerăbdare motivarea instanței”

Context

În luna mai a anului trecut, Prefectura județului Argeș a atacat în instanță autorizația de construire emisă pentru lucrările de reabilitare a Bulevardului ”Pardon”, după ce a luat la cunoștință concluziile unui control efectuat de Inspectoratul de Stat în Construcții la Primăria Câmpulung. Procesul-verbal al celor de la ISC a evidențiat nereguli și ilegalități constând în lipsa unor avize și acorduri necesare eliberării autorizației, dar și neconforma întocmire a unora dintre acestea. Consecința imediată a fost stoparea lucrărilor. Iar procesul s-a lungit în condițiile în care în cauză a intervenit o altă persoană, iar Prefectura a omis să vizeze prin acțiune nu doar primarul, ci și municipiul.
Autorizația de construire fusese emisă în decembrie 2019, de către fostul primar al Câmpulungului, Liviu Țâroiu, cel care a dat și un prim ordin de începere a lucrărilor.

Cazul nr. 2

În toamna anului trecut, Inspectoratul de Stat în Construcții a verificat documentația întocmită pentru o altă lucrare la Câmpulung, un bloc social. ISC-ul a depistat nereguli și în acest caz, a înștiințat Prefectura și astfel a apărut un nou proces similar celui cu Bulevardul ”Pardon”. Și de această dată Prefectura a omis municipiul dintre pârâți, urmând prelungirea procedurii prin introducerea acestuia în cauză.
Spre deosebire de cazul ”Pardon”, de această dată Câmpulungul a reacționat și a atacat în instanță procesul verbal de control întocmit de către ISC. În mod normal, până la clarificarea situației din acest punct de vedere, litigiul dintre Prefectură și primar va fi suspendat.

Citește și Prefectul de Argeș, despre jignirile aduse de Elena Lasconi: „Fiecare se califică și prin ce scoate pe gură”

Ce spune prefectul

Vizibil nedumerit de rezultatul procesului cu Bulevardul ”Pardon”, prefectul de Argeș este mult mai temperat în reacții în comparație cu primărița Câmpulungului. ”Aștept cu nerăbdare și curiozitate motivarea hotărârii instanței, apoi voi cere din nou explicații Inspectoratului de Stat în Construcții, așa cum am făcut și înainte de declanșarea procesului”, a declarat Radu Perianu. Care susține că, în funcție de amănuntele oferite de motivarea instanței și de ISC, va analiza situația în vederea declanșării recursului. Și insistă pe ideea respectării legii, indiferent de caz. ”Nu am tratat niciodată în notă personală o asemenea situație”, susține Perianu care declară că nu trebuie să existe regim preferențial pentru instituțiile publice. Și că, spre deosebire de Lasconi, nu vede disputa în instanță, citez, ”ca pe un meci de fotbal, cu victorii și înfrângeri”.

Petiţie pentru Bulevard, împotriva lui Perianu

Imediat după aflarea verdictului primei instanțe, Elena Lasconi a încercat un nou exercițiu de verificare a reacției publice, într-un fel ritual de ”oglindă, oglinjoară”. A lansat o petiție online, „Pentru bulevardul Pardon”, dar, evident, împotriva prefectului Radu Perianu. Lasconi nu s-a pus prima pe lista semnatarilor, iar petiția a adunat până la începutul acestei săptămâni în jur de 1.500 de semnături.

Precedent

Luând în considerare informațiile găsite pe portalul instanțelor de judecată, în ultimii doi ani Prefectura a fost implicată în nouă cauze având ca obiect anularea unei autorizații de construire. În primă instanță, cinci au fost pierdute, două câștigate, un proces suspendat și un dosar atașat altuia. S-au finalizat patru procese, după consumarea recursului, în faza căii de atac sentința fiind identică, în fiecare caz, celei pronunțate în primă instanță. Din cele patru finalizate trei erau pierdute de Prefectura Argeș și așa au rămas și după recurs, iar cel câștigat în primă instanță a rămas cu aceeași soluție și la instanța superioară.
Cătălin I Butoiu

Citește și Săptămâna „Şoşoacă”, la Câmpulung

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Foarte bine doamna primar, nu va lasati ! Perianu de profesie avocat sa nu uitam a dat-o in bara cu acest proces !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *