Web Analytics

Artişti faimoşi din China, invitaţi speciali la Festivalul de Folclor „Mioveni”

de | 1.08.2019 13:09 | Cultură

În perioada 8 – 11 august, Centrul Cultural Mioveni, Primăria și Consiliul Local Mioveni vor organiza Festivalul – Concurs Național de Folclor „Mioveni” 2019, Ediția I, la care vor participa, din postura de invitați speciali, două gruprui de dansatori din China.
Asociația Internațională de Schimburi Culturale din Beijing – Chaoyang va participa la Festivalul de Folclor de la Mioveni cu două grupuri de dans tradițional, specifice din zona Mongoliei și din Beijing, alături de un renumit artist instrumentist.
Grupul reprezentativ al naționalității mongole – GAOWA Dancing Ensemble – va prezenta două dansuri: „Blessing of the Grassland” și „Amur Sano”. Primul reprezintă un ritual mongol pe care strămoșii acestora îl realizau zilnic în jurul yurtelor, unde frumoasele fete mongole prin dans își exprimau dragostea pentru viața fericită, pentru pajiștile vaste și bogate și pentru bunăstrarea familiilor. Dansul „Amur Sano” exprimă caracteristicile nobile, elegante și inteligente ale femeilor mongole, recunoștința mongolilor față de patrie și satisfacția vieții fericite, cu costumele grațioase și luxoase, postură nobilă și demnă și formațiuni variate. Dansul a câștigat premiul pentru cel mai bun spectacol și marele premiu de creație al celei de-a 14-a ediții a concursului de dans din Beijing în 2015.
Grupul Tribe Wildness Dancing Ensemble, din Yuanxiang, Beijing, va prezenta dansul „Blossom Season”. Prin dans, sub forma stilului chinezesc grațios tradiţional, ansamblul va exprima dragostea de a trăi în munți, viața fericită a poporului chinez din mediul rural, împărtășind imaginea tradițională și avansată a Chinei.
Alături de aceste două grupuri va performa și Cui Shan – un artist și instrumentist național versatil, membru al Asociației Muzicienilor Chinezi, oaspete special al „Dream Theater”, „Live Comedy Show” și alte numeroase programe TV celebre în China. Faima sa a depășit granițele țării, motiv pentru care de-a lungul anilor a participat în turnee prin țări din Europa, America și Asia de Sud-Est.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii