Web Analytics
scris joi, 18.10.2018

Arbitrajul din ultimele meciuri, în vizorul conducerilor FC Argeş şi CS Mioveni

Dacă la derby-ul județean dintre CS Mioveni și FC Argeș, încheiat cu victoria alb-violeților, conducerea clubului din Mioveni a reacționat față de prestația și delegarea arbitrului piteștean Robert Avram, a venit rândul conducerii FC Argeș să reacționeze la prestația arbitrului Marius Omuț la meciul de pe teren propriu cu Daco Getica, încheiat la egalitate, scor 1-1. Președintele Consiliului Director de la CS Mioveni, Dumitru Olteanu, nu înțelege cum a putut fi delegat la un derby județean un arbitru din Pitești și nu unul din alt județ și consideră că echipa galben-verde a fost clar dezavantajată la acest meci, iar directorul Dragoș Șerban de la FC Argeș consideră că întotdeauna cineva este dezavantajat, cel mai bun exemplu fiind ultimul meci al Argeșului de pe teren propriu cu Daco Getica. Iată în continuare ce spun cei doi despre arbitrajul din ultimele meciuri, care a afectat vizibil rezultatele celor două echipe.

Arbitrajul din ultimele meciuri, în vizorul conducerilor FC Argeş şi CS Mioveni

Dumitru Olteanu: „Nu spun că Robert Avram a arbitrat tendențios, dar a făcut multe greșeli, care ne-au dezavantajat”

13 Olteanu 1252Iată ce ne-a declarat Dumitru Olteanu, președinte CD CS Mioveni: „A văzut toată lumea ce s-a întâmplat la meciul cu FC Argeș. Din păcate, maniera cum a condus dl Avram ne-a dezavantajat în foarte multe momente ale jocului, dar zic eu că mai important, este delegarea lui la acest joc. Din punctul meu de vedere, trebuia delegat un arbitru de Liga I, să nu fie din județul nostru, să nu lase loc de interpretări, pentru că nici nu era etapă în Liga I. Se putea delega de voie un arbitru din alt județ la acest meci, Nu înțeleg modul de atribuire de a arbitra acest meci al Comisiei Centrale de Arbitri. Pe de altă parte, nu am eu dovezi să îl acuz că a făcut intenționat greșelile pe care le-a făcut. Din păcate, au fost multe greșeli care au dezavantajat echipa noastră. Faulturile repetate care nu ni s-au acordat și eliminarea destul de ușoară, chiar dacă la al doilea galben, acea lovitură liberă indirectă din careu pe care nu am văzut-o nici la Liga I și nici la Liga a II-a de la începutul campionatului. Toate aceste lucruri au dus la un dezavantaj pentru echipa noastră. Nu mai vorbim de faza din ultimul minut, în care s-a dat golul. La o minge de arbitru cei de la FC Argeș au luat mingea și nu au dat-o înapoi. Jucătorii noștri spun că ei trebuiau să repună mingea și să o trimită celor de la FC Argeș.
Din păcate, Raul Costin a luat mingea și a dat-o unui jucător de-al lui. Nu pot spune că s-a arbitrat pentru FC Argeș, dar noi am fost dezavantajați. Eu nu spun că Robert Avram a arbitrat tendențios, dar a făcut multe greșeli, care au dezavantajat echipa noastră. Să sperăm că cei de la Federație vor fi mai atenți la delegarea arbitrilor și vor da din alt județ. Oricât ar fi el de corect arbitrul, tot are relații cu jucătorii, cu antrenorii… și nu e bine”.

Dragoş Şerban: „Întotdeauna unii vor considera că au fost dezavantajați”

Dragoș Șerban, director FC Argeș, ne-a declarat: „La Mioveni a fost un arbitraj foarte bun, ținând cont de orgoliile meciului dintre FC Argeș și Mioveni. Consider că arbitrii și-au făcut datoria foarte bine și au condus jocul așa cum trebuia. Nu pot comenta delegarea Comisiei Centrale a Arbitrilor, dar dacă așa au decis… A fost o delegare ca oricare alta.
Întotdeauna unii vor considera că au fost dezavantajați, la orice meci. În schimb, la noi, la meciul de acasă cu Daco Getica au fost niște situații foarte clare și foarte vizibile, iar noi am considerat că ar fi trebuit să ni se acorde 11 metri de cel puțin două ori. Mai departe a fost decizia arbitrilor, iar observatorii sper că știu să adopte măsurile care trebuie. Urmează să vedem… De obicei nu comentez arbitrajele, dar aici au fost cel puțin două faze în care ni se putea acorda 11 metri. Au fost două hențuri clare în careu, a mai fost un fault la Enceanu, care se putea da în careu sau în afara lui, dar nu s-a dat nimic”.

Distribuie!

0 Comentarii