Apel al industriei argeșene către Guvernul României!

de | 16.05.2022 14:40 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș este în permanentă legătură cu membrii săi, care sunt unele dintre cele mai importante companii din Județul Argeș și chiar din țară.

„Prin aceste contacte permanente am fost solicitați să tragem încă o dată un semnal de alarmă cu privire la situația extrem de dificilă pe care numeroase companii, mai ales cele din domeniul automotive, o parcurg ca urmare a restricțiilor economice apărute pe fondul conflictului din Ucraina și a crizelor multiple de pe piața energiei, materiilor prime, a lanțurilor de aprovizionare deteriorate, etc.

Citește și:Camera de Comerț și Industrie a României începe demersurile de înfrățire cu Camera de Comerț și Industrie Odessa

În luna martie a acestui an, cu ocazia unei mese rotunde organizate de CCIA Argeș împreună cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș, am aflat despre actul normativ care asigura prelungirea prevederilor mecanismului Kurzarbeit  pe o perioadă de încă 3 luni de la data încetării stării de alertă – 9 martie 2022. Acest termen expiră în data de 09 iunie a.c., adică foarte curând!

Precizăm că acest mecanism a fost foarte util companiilor și menținerea lui cel puțin pană la sfârșitul anului 2022 ar fi un sprijin real și eficient pentru industria românească.   

Am salutat la acea dată acest demers al Guvernului României! Îl susținem cu toată tăria și acum și insistăm cu fermitate ca pașii necesari pentru menținerea implementării și după 9 iunie a.c. să fie făcuți cu celeritate, deoarece companiile argeșene, mai ales cele din industria auto – preponderente în zona noastră, de-abia reușesc să-și regăsească ritmul după crizele multiple pe care le-au parcurs și încă le mai parcurg.

Citește și:Camera de Comerț Argeș se implică în formarea profesională antreprenorială a tinerilor

Opinia companiilor este că o continuitate predictibilă în oferirea acestui gen de măsuri minimale de susținere este vitală. Cum vital este și ca implementarea lor să nu se prelungească în birocrația pe care o cunoaștem atât de bine, pentru că atunci nu vor mai servi nimănui. Companile vor fi capabile să diminueze șocurile acestor factori doar dacă primesc bani ACUM și nu peste luni de zile. 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș adresează și pe acestă cale o cerere fermă Guvernului României și tuturor reprezentanților județului Argeș din Parlamentul României, Senatori și Deputați, să susțină pe toate căile posibile continuarea mecanismului Kurtzarbeit și după 9 iunie a.c., însoțit și de altele similare, în sprijinul industriei românești și argeșene. ”, transmite CCIA Argeș.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…
Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează că la această oră este nevoie să folosim rațional rezervele de apă pentru toate folosințele. Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea monitorizează permanent volumele din principalele lacuri de acumulare și...

Film în premieră la Cinematograful ”București”
Film în premieră la Cinematograful ”București”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Copilul teribil”, cu Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann și Anton Rattinger în rolurile principale, în regia lui Oskar Roehler. Filmul a...

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...