Web Analytics

Apel al industriei argeșene către Guvernul României!

de | 16.05.2022 14:40 | Actualitate, Politica si Administratie

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș este în permanentă legătură cu membrii săi, care sunt unele dintre cele mai importante companii din Județul Argeș și chiar din țară.

„Prin aceste contacte permanente am fost solicitați să tragem încă o dată un semnal de alarmă cu privire la situația extrem de dificilă pe care numeroase companii, mai ales cele din domeniul automotive, o parcurg ca urmare a restricțiilor economice apărute pe fondul conflictului din Ucraina și a crizelor multiple de pe piața energiei, materiilor prime, a lanțurilor de aprovizionare deteriorate, etc.

Citește și:Camera de Comerț și Industrie a României începe demersurile de înfrățire cu Camera de Comerț și Industrie Odessa

În luna martie a acestui an, cu ocazia unei mese rotunde organizate de CCIA Argeș împreună cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș, am aflat despre actul normativ care asigura prelungirea prevederilor mecanismului Kurzarbeit  pe o perioadă de încă 3 luni de la data încetării stării de alertă – 9 martie 2022. Acest termen expiră în data de 09 iunie a.c., adică foarte curând!

Precizăm că acest mecanism a fost foarte util companiilor și menținerea lui cel puțin pană la sfârșitul anului 2022 ar fi un sprijin real și eficient pentru industria românească.   

Am salutat la acea dată acest demers al Guvernului României! Îl susținem cu toată tăria și acum și insistăm cu fermitate ca pașii necesari pentru menținerea implementării și după 9 iunie a.c. să fie făcuți cu celeritate, deoarece companiile argeșene, mai ales cele din industria auto – preponderente în zona noastră, de-abia reușesc să-și regăsească ritmul după crizele multiple pe care le-au parcurs și încă le mai parcurg.

Citește și:Camera de Comerț Argeș se implică în formarea profesională antreprenorială a tinerilor

Opinia companiilor este că o continuitate predictibilă în oferirea acestui gen de măsuri minimale de susținere este vitală. Cum vital este și ca implementarea lor să nu se prelungească în birocrația pe care o cunoaștem atât de bine, pentru că atunci nu vor mai servi nimănui. Companile vor fi capabile să diminueze șocurile acestor factori doar dacă primesc bani ACUM și nu peste luni de zile. 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș adresează și pe acestă cale o cerere fermă Guvernului României și tuturor reprezentanților județului Argeș din Parlamentul României, Senatori și Deputați, să susțină pe toate căile posibile continuarea mecanismului Kurtzarbeit și după 9 iunie a.c., însoțit și de altele similare, în sprijinul industriei românești și argeșene. ”, transmite CCIA Argeș.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *