Web Analytics

Camera de Comerț Argeș se implică în formarea profesională antreprenorială a tinerilor

de | 27.04.2022 12:20 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, directorul general al instituției, Simion Zamfir a vorbit despre cursurile de formare profesională aflate în prezent în sistemul Cameral. În Argeș, Camera de Comerț se împlică în formarea profesională a tinerilor din două paliere: preuniversitar și postuniversitar. Scopul principal al proiectului este acela de pregătire și aprofundare a cunoștințelor antreprenoriale.

Citește și:CCIA Argeş, singura cameră de comerţ judeţeană prezentă la Târgul de Turism de la Romexpo

”Se acordă o importanță mare a formării profesionale. Ca și Cameră Județeană, suntem implicați în două paliere: formarea profesională la nivel de liceu, iar aici, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean suntem parte a unui comitet local. Rolul nostru este de transmitere și culegere de informații despre forța de muncă de la oamenii de afaceri. Informațiile acestea vor ajunge către școli, tocmai pentru ca ele să genereze forța de muncă profesională care este dorită de antreprenori.
Al doilea palier este cel postuniversitar prin care cu autorizațiile certificate de ANC pe care le deținem, putem să pregătim forța de muncă pe mai multe domenii.”, a declarat directori Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *