Web Analytics
scris joi, 26.05.2022

Andrei Tase, un artist total

Tânărul piteștean Andrei Tase devine, pe zi ce trece, tot mai cunoscut în România ca un muzician ieșit din orice tipare. Este multiinstrumentist, având următoarele performanțe artistice la: chitară clasică: 3 concerte (dintre care Concertul pentru chitară și orchestră în Re major de Antonio Vivaldi, susținut, elev fiind, în 2013, pe scena Filarmonicii Pitești, alături de aproape 100 de piese), pian clasic (Concertul nr. 21 pentru pian și orchestră de W.A. Mozart și câteva miniaturi), vocal (peste 800 de piese din repertoriul pop, rock și jazz-rock), drums (ritmuri diverse și un solo Jack de Johnette), chitară bas (linii diverse, inclusiv de Jacco Pastorius), chitară electrică (numeroase riff-uri și solo-uri) și keyboards (multe piese).

Andrei Tase, un artist total

A cântat la balurile ”Medicus”

A avut și are mai mulți mentori: chitară – Constantin Andrei, Istvàn Ferenc-Beke; percuție și baterie – Mircea Ardeleanu, canto – Ligia Dună, Dana Păcurar-Neamț, teatru – Dorel Vișan, jazz – Virgil Mihaiu și Ștefan Vannai etc.
Ce nu se știe? Andrei cântă cu tatăl său, Adrian, încă din primele zile de viață, ca și Amadeus cu Leopold Mozart, George cu Costache Enescu sau Chick cu Armando Corea. În primul rând, a emis sunete muzicale înainte de a vorbi. În al doilea rând, a cântat instinctiv la chitară electrică înainte de a începe studiul organizat la chitară clasică. În al treilea rând, din fragedă copilărie a folosit… capul tatălui său ca instrument de percuție! Dăruit cu auz absolut, perfecțiune ritmică, interplay, memorie muzicală, creativitate, Andrei a avut șansa de a lucra cu profesori excepționali din țară și din străinătate.

Citește și Motiv de bucurie pentru doctorul Tase. Andrei Tase a lansat pe youtube albumul ”HeartBeat 1”

O prima formulă de duo a fost la balurile „Minimedicus” de la Teatrul „Așchiuță” din Pitești, cu Andrei solist vocal, acompaniat de tatăl său, dr. Adrian Tase, la chitară. Au susținut concerte la Pitești (Filarmonică și Centrul Cultural), Cluj (Casa de Cultură a Studenților, Academia Națională de Muzică), București (Arcub), Sinaia (Casino), Rust (Austria), Sunny Beach (Bulgaria), Creta și Rodos (Grecia). Andrei a mai impresionat publicul la Orlando – Florida ACC Convocation, Dubai, Liverpool, Singapore.

Cât timp a fost student și masterand la Academia Națională de de Muzică „G. Dima” din Cluj-Napoca a făcut parte din Ansamblul de Chitare (de 16 membri, condus de Constantin Andrei), susținând un turneu național, ca și dintr-un trio cameral. În cadrul Casei de Cultură a Studenților din Cluj a cântat în combo-ul „Jump Jazz Band” și cu big-band-ul „Gaio”.

Citește și „La Mulţi Ani, România!”, imn dedicat Centenarului Unirii semnat de studentul Andrei Tase

Andrei Tase este și compozitor

Este și compozitor, având următoarele producții: imnul „La Mulți Ani, România!” (2018) dedicat Centenarului Marii Uniri, albumele „HeartBeat 1” (9 piese, noiembrie 2019, premiera la Filarmonica Pitești) și „HeartBeat 2” (12 piese, octombrie 2020, lansat tot la Filarmonica Pitești, an în care, de 8 martie, a ținut spectacolul „Femeia pop-rock), piesa „Getting Closer” (Rollout, 2021) ș.a.

În iunie 2021 a susținut un spectacol pro-vaccinare la Colegiul Național „Ion C. Brătianu” Pitești. Tot anul trecut, Andrei a publicat volumul „Idei muzicale izvorâte de la Aurel Stroe și regăsite în muzica pop-rock”.
În Pitești face parte din trupa „HeartBeat”, cu Andrei Tase – vocal, poliinstrumentist, leader, Tony Dumitru – drums, Bogdan Giurea – chitară electrică, Adi Lubine – percuție, Radu Câțulete – chitară bass, Adrian Tase – keyboards. Lunar, la Centrul Cultural Pitești (cum a fost și vinerea trecută) susține concerte în formatul „Duo A&AT Andrei și Adrian Tase”, Andrei – vocal și multiinstrumental, Adrian Tase – keyboards.
Ceea ce impresionează la Andrei este însă vocea sa îngerească, unică, dincolo de talentul de a cânta la atâtea instrumente. Trăiește din plin muzica. Viitorul sună bine pentru el!

Citește și Andrei şi Adrian Tase, concert remarcabil la Biblioteca Judeţeană


Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *