Web Analytics

Andrei şi Adrian Tase, concert remarcabil la Biblioteca Judeţeană

de | 20.06.2019 13:12 | Cultură

Sâmbătă 15 iunie 2019, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”, studentul Andrei Tase și tatăl său, cunoscutul medic Adrian Tase, au susținut un concert „Heartbeat”. Repertoriul a conținut piese de jazz (After All, I’m Just A Gigolo), rock (I Was Made For Loving You Baby, Smoke On The Water), pop (Ghost Busters, Drive My Car, This Love) în varianta unplugged – instrumente acustice neamplificate. Andrei a cântat și s-a aflat la tobe, iar Adrian- la pian.

Concertul lui Adrian Tase din 1989 a fost transmis în direct la CNN

Andrei este student în anul IV la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, secția Chitară clasică. În 2013 a cântat la clubul „The Cavern” din Liverpool piese din repertoriul formației „The Beatles” împreună cu muzicieni britanici. În 2014 a cântat la teatrul „Arcub” din București piese din repertoriul formației „Queen”. În 2016, la un club din Roma, a fost remarcat de un impresar suedez. În 2018 a compus imnul „La Mulți Ani, România!”, cu care a deschis spectacolul de 1 decembrie al Primăriei Pitești. Imnul a fost difuzat pe TVR, Radio Romania și este prezent pe YouTube, Spotify, Apple Music, iTunes, GooglePlay, Amazon, Pandora. Adrian este medic cardiolog în Pitești. Ca pianist, s-a remarcat prin câștigarea trofeului la Festivalul de Jazz Sibiu 1989, un an mai târziu concertul său fiind transmis în direct la CNN. A cântat în cluburi din Berlin, Amsterdam, Orlando, Kyoto, Buenos Aires, etc. cu ocazia congreselor de cardiologie.

Andrei și Adrian Tase susțin recitaluri la Cluj-Napoca și la Centrul Cultural Pitești

Andrei și Adrian Tase susțin recitaluri la Casa de Cultura a Studenților din Cluj-Napoca și la Centrul Cultural Pitești. Au cântat la resorturi din Sunny Beach, Antalya, Singapore, Creta. În 2015 au participat la faza regională a concursului PRO TV „Romanii au talent”. În 2017 au impresionat un public de peste 1.000 de cardiologi la Sinaia, în cadrul congresului național de cardiologie. Andrei cântă cu tatăl său Adrian încă din primele zile de viață, așa cum probabil au făcut și Amadeus cu Leopold Mozart sau George cu Costache Enescu. „Vocația muzicală a lui Andrei a apărut în multiple ipostaze. În primul rând, a emis sunete muzicale înainte de a vorbi. În al doilea rând, din fragedă copilărie, a folosit capul tatălui său ca instrument de percuție! În al treilea rând, a cântat instinctiv la chitară electrică înainte de a începe studiul organizat la chitară clasică. Dăruit cu auz absolut, perfecțiune ritmică, interplay, memorie muzicală, creativitate, Andrei a avut șansa de a lucra cu profesori excepționali din țară și străinătate”, ne-a declarat medicul Adrian Tase. O primă formulă de duo a celor doi a fost la balurile „Minimedicus”, cu Andrei- solist vocal acompaniat de Adrian la chitară. Actuala formulă de duo este „A&AT”, cu Andrei la voce și baterie, și Adrian la keyboards. Au susținut concerte la Cluj, București, Sinaia, Rust (Austria), Sunny Beach (Bulgaria), Creta (Grecia). Andrei a mai impresionat la Liverpool, Orlando Florida, Singapore, Dubai, etc. Andrei cântă oficial la chitară clasică fiind student la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Face parte din Ansamblul de Chitare al Conservatorului, ca și dintr-un trio cameral. În cadrul „Casei Studenților” din Cluj a cântat în „Jump Jazz Band” și cu big-band-ul „Gaio”. Are și un grup rock la Pitești. Este multiinstrumentist, având următoarele performanțe: la chitară clasică, 3 concerte (pe cel de Vivaldi l-a interpretat pe scena Filarmonicii din Pitești) și circa 30 de piese, la pian clasic, concertul nr. 21 „Elvira Madigan” de Mozart și câteva miniaturi, la voce, peste 300 piese din repertoriul pop, rock, jazz-rock, la baterie, numeroase formule ritmice și un solo Jack de Johnette, la chitară bas, linii de bas de la Jimi Hendricks la Herbie Hancock, la chitară electrică, numeroase riff-uri și la keyboards, câteva piese.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii