Web Analytics

Motiv de bucurie pentru doctorul Tase. Andrei Tase a lansat pe youtube albumul ”HeartBeat 1”

de | 31.10.2019 13:21 | Actualitate

Andrei Tase a absolvit în acest an licența la Facultatea de Interpretare Muzicală din cadrul Academiei Naționale de Muzică “George Dima” din Cluj-Napoca. În prezent este masterand în anul I la aceeași instituție. Băiatul medicului cardiolog Adrian Tase s-a remarcat în urmă cu un an, când a compus și interpretat imnul Centenarului, intitulat “La mulți ani, România!”
Actualul album, intitulat “HeartBeat 1”, este rodul muncii asidue de un an și cuprinde 10 piese, marea majoritate compoziții proprii, 5 cu versuri proprii și anume: “Până dimineață”, o piesa alertă, “Yesterday’s Dreams”, povestea dezvoltării sale muzicale”, “Te vreau toată”, o baladă, “Destine paralele”, pe versuri de George Coșbuc, “Pe marginea unui proverb”, o piesă în stilul Eminem pe versuri de George Topârceanu, “Perfect cu tine”, o piesă dansantă, “An Nou fericit”, pe versuri de Nichita Stănescu, “Satira epocei”, pe muzica grupului Creedence Clearwater Revival și versurile poetului Alexandru Macedonski, “Oameni buni”, pe muzica lui Charlie Puth și versurile doctorului Constantin Teodor Craifaleanu, și “La mulți ani, România!”, bonus track.

Lansarea oficială – pe 29 noiembrie la Filarmonica Pitești

Albumul a fost lansat de curând pe youtube, iar lansarea oficială este programată pe 29 noiembrie 2019 la Filarmonica Pitești. Andrei cântă cu tatăl său, Adrian, încă din primele zile de viață, ca și Amadeus cu Leopold Mozart, George cu Costache Enescu sau Chick cu Armando Corea. Vocația muzicală a lui Andrei a apărut în multiple ipostaze. În primul rând, a emis sunete muzicale înainte de a vorbi. În al doilea rând, a cântat instinctiv la chitară electrică înainte de a începe studiul organizat la chitară clasică. În al treilea rând, din fragedă copilărie a folosit capul tatălui său ca instrument de percuție! Dăruit cu auz absolut, perfecțiune ritmică, interplay, memorie muzicală, creativitate, Andrei a avut șansa de a lucra cu profesori excepționali din țară și din străinătate. O primă formulă de duo a fost la balurile “Minimedicus” de la Teatrul “Așchiuță”, cu Andrei solist vocal acompaniat la chitară de Adrian Tase. Actuala formulă de duo este “A&AT”, cu Andrei la voce și baterie și Adrian la keyboards. Au susținut concerte la Cluj, București, Sinaia, Rust (Austria), Sunny Beach (Bulgaria), Creta (Grecia). Andrei a mai impresionat la Orlando – Florida ACC Convocation, Dubai, Liverpool, Singapore, “Arcub”.
Andrei Tase face parte din Ansamblul de Chitare, ca și dintr-un trio cameral. În cadrul Casei de Cultură a Studenților din Cluj a cântat în “Jump Jazz Band” și cu big-band-ul “Gaio”. Are și un grup rock la Pitești intitulat ”HeartBeat”. Este multiinstrumentist, având următoarele performanțe: la chitară clasică 3 concerte (Vivaldi pe scena Filarmonicii Pitești) și 20 piese, la pian clasic, concertul nr. 21 ”Elvira Madigan” de Mozart și câteva miniaturi, la voce, peste 500 piese din repertoriul pop, rock, jazz-rock, la baterie, solo Jack de Johnette, la chitară bas, linii de Jacco Pastorius, la chitară electrică, numeroase riff-uri și câteva piese la keyboards. Pentru imnul “La mulți ani, România!” tastați pe YouTube: Andrei Tase-Centenar.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii