Web Analytics

Ana Stan: „Sunt în continuare membru în CL Piteşti şi mă voi bate pentru acest loc”

de | 8.03.2023 19:05 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Doamna consilier, BPJ Argeș al PNL a validat excluderea dvs din partid. Ați ales să nu participați la ședință și vă întreb de ce?

– În acea duminică, la ora 14.00, aveam planificat din timp un eveniment de familie, eveniment care nu era în localitate și de la care nu am putut lipsi. Și dacă mergeam la ședință, nu puteam să îmi formulez o apărare întrucât nu mi s-au comunicat din timp motivele excluderii. La fel ca în prima decizie, cea a BPL Pitești, s-au înșiruit o serie de articole, dar fără să mi se spună ce fapte am săvârșit, cu ce am încălcat regulamentele și statutul, ce mi se impută concret și care e prejudiciul de imagine adus partidului. Ca atare, ca un jurist ce sunt și un profesionist al dreptului, am cerut să mi se pună la dispoziție acuzațiile pentru ca, în raport de acestea, să-mi pot formula apărarea. Orice inculpat, între ghilimele, are dreptul la apărare.

Iar eu am mizat pe formația de juriști de renume a colegilor din acest partid, că vor înțelege necesitatea acordării unui nou termen ca să mă pot apăra, timp în care ei să-mi pună la dispoziție documentele cerute. Însă au trecut peste această cerere a mea și astfel mi s-a confirmat o idee configurată în timp, aceea că la PNL Argeș nu se respectă procedura și dreptul la apărare al oamenilor. Ei fac doar niște acuzații, în speranța că mă vor discredita și nu se mai preocupă să motiveze juridic şi să indice temeiul legal pentru care fac acest lucru.

Citește și Circ în Consiliul Local Pitești! Ana Stan, către colegii liberali: „Mai puneți mâna pe carte!”

De ce credeți că s-a dorit să se tranșeze rapid situația dvs?

– Ca să menajeze sau mascheze neputința și incapacitatea celorlalți de a produce performanță. Colegul meu Gelu Tofan a fost la ședință și le-a reproșat, cu subiect și predicat, multe din lucrurile care nemulțumesc o grămadă de membri de partid. În principal, lipsa de comunicare. Nu sunt eu datoare să comunic, eu sunt o simplă membră de partid, nu pot să stau pe la ușile lor să le spun ce probleme sunt în Consiliul Local și de ce e nevoie de altă strategie. Ei trebuie să coboare cu picioarele pe pământ, printre oamenii de rând, ei trebuie să comunice cu noi, nu noi să le dăm raportul, așa cum i -au reproșat lui Gelu Tofan că nu venea săptămânal să dea raportul la partid despre ce se întâmplă în CL sau Primăria Pitești.

Ei au vrut să arunce asupra mea și a lui Gelu Tofan neputința lor de a crește în sondaje și or să aibă reversul medaliei. Pentru că oamenii știu că vinovatul nu e Ana Stan. Practic, ei ce fac acum? Continuă opera, tot între ghilimele, începută de Adrian Miuțescu în vechiul lui mandat de președinte, care și el a procedat similar. Adică, după ce am ieșit să spun public că sunt lucruri în neregulă care se întămplă în PNL Argeș, m-a dat afară. Oamenii știu că sunt un om onest care a întrat în PNL aduncând voturi și care a muncit. Am venit cu o imagine bună în PNL Argeș și care nu poate fi stricată aruncând asupra mea cu acuzații nefondate.

Juridic, ce veți face?

– Avem căile pe care și ei le cunosc. Și ei știu că această decizie nu e executorie și că n-or să mă scoată nici din Consiliul Local, nici din partid, până nu se epuizează toate căile de atac în interiorul PNL. După care urmează instanța de judecată și abia după rămânerea definitivă, pronunțată de instanța de judecată, dacă va rămâne definitivă în favoarea lor, abia atunci pot să considere că sunt exclusă din partid. Sunt în continuare membru în CL Pitești și mă voi bate pentru acest loc.

Citește și Ana Stan dezvăluie jocul dublu al lui Sorin Apostoliceanu cu PSD: „Am văzut un mesaj în care Apostoliceanu îi spunea senatorului Ovidiu Puiu că a fost la TV şi l-a lăudat pe primarul Gentea”

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Așa află doamna consilier Stan cum este cu lipsă comunicării; ales – alegător, cetățean – funcționar. Dacă se uită în sondaje, plecarea dintr-un partid care tot scade spre un 15% la viitoarele alegeri este obținea realistă.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *