Web Analytics

Ana Stan dezvăluie jocul dublu al lui Sorin Apostoliceanu cu PSD: „Am văzut un mesaj în care Apostoliceanu îi spunea senatorului Ovidiu Puiu că a fost la TV şi l-a lăudat pe primarul Gentea”

de | 22.02.2023 19:05 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Ședința cu scântei a CL Piteşti din care ați fost dată afară, fapt fără precedent în istoria acestui organism, a fost condusă de Sorin Apostoliceanu, colegul dvs. din PNL Pitești. Vă așteptați la așa ceva, că doar l-ați susținut 100% în campania la primărie împotriva lui Cristian Gentea?

– Dacă vă referiți la atitudinea președintelui de ședință, Sorin Apostoliceanu, ei bine, nu mă așteptam. Și, în primul rând, deoarece am crezut că are un pic de recunoștință pentru faptul că i-am validat imaginea și candidatura la Primăria Pitești, mergând în campanie, alături de el, peste tot. Chiar dacă, în echipa noastră, a PNL Pitești, el a intrat pe ușa din dos. Fiiindcă știe tot orașul cum a fost adus de la PSD, de domnul Adrian Miuțescu, cel care din timp premeditase aducerea lui Apostoliceanu. Asta în contextul în care noi, cei patru liberi care eram deja angrenați în competiția internă pentru candidatura la Primăria Pitești, adică eu, Mihai Coteț, dr. Tiberiu Irimia și inginerul Alexandru Tudan, am fost lăsați să facem doar un joc de imagine. Am picat de râsul lumii, cum s-ar spune, în momentul când ne-a fost pus pe tavă Sorin Apostoliceanu drept candidat la Primăria Pitești.

„Acum, pe bune, acel sondaj fost o păcăleală din partea domnului Miuțescu”

Să ne întoarcem la acea înscenare de sondaj intern, cu dvs., cei patru candidați. Mă refer evident la momentul de dinainte să fie adus Sorin Apostoliceanu de la PSD, drept salvator al PNL în Pitești. Domnul Miuțescu v-a prezentat ceva concret care să vă convingă că niciunul nu sunteți candidatul potrivit?

– Acum, pe bune, acel sondaj a fost o păcaleală din partea domnului Miuțescu. Niciodată nu ne-a arătat concret, în prezența tuturor celor patru candidați, sondajul. Eu așa aș fi văzut lucrurile, dacă sondajul ar fi fost real și corect: să fim chemați toți și, în mod transparent, public, să ni se argumenteze, cu sondajul în față sau cu alte argumente, de ce este mai bun Sorin Apostoliceanu decât noi. Domnul Miuțescu nu a procedat așa, ne-a luat pe fiecare în parte, unul la unu, între patru ochi și ne-a arătat dintr-un material gros, să zicem de 10-15 pagini, câte un capitol din care nu prea se înțelegea nimic concret. Asta e concluzia mea, că dl Miuțescu, ca să-l impună pe Apostoliceanu, ne-a amețit de cap și a mizat pe faptul că avem o disciplină de partid și nu ne permitem să ne punem contra deciziei dumnealui.

Care-i acum explicația dvs. cu aducerea lui Apostoliceanu, având în vedere tot ce s-a întămplat ulterior, inclusiv faptul că el este unul dintre cei care au votat pentru excluderea dvs. din PNL?

– Nu pot nici să-l acuz pe Adrian Miuțescu de faptul că a vrut să distrugă PNL-ul, n-aș putea să merg până acolo cu bănuiala asta. Dar mi s-a întipărit o idee, și anume că domnului Miuțescu, în privat, acest Sorin Apostoliceanu i s-a părut un băiat bun, de casă, care să-i servească anumite interese personale în defavoarea intereselor Partidului Național Liberal.

Citește și Circ în Consiliul Local Pitești! Ana Stan, către colegii liberali: „Mai puneți mâna pe carte!”

„Pe grupurile de whatsapp ale PNL se vehiculează niște mesaje din care se vede clar că Sorin Apostoliceanu are încă legături cu membri marcanți ai PSD”

Păi și acum, sunt membri PNL, și nu puțini, care susțin că Sorin Apostoliceanu face joc dublu.

– N-ar fi de mirare, având în vedere că pe grupurile de whatsapp ale PNL se tot vehiculează niște mesaje din care se vede clar că Sorin Apostoliceanu are încă legături cu membri marcanți ai PSD.

Mai concret, ce ați văzut pe grupul de whatsapp?

– Niște mesaje pe care Sorin Apostoliceanu i le trimitea domnului senator Ovidiu Puiu de la PSD. Și puneți aici niște multe, multe semne de exclamare.

Și ce spunea Sorin Apostoliceanu în acele mesaje?

– Păi, îi spunea domnului senator Puiu că a fost la televizor și l-a lăudat pe dl primar Gentea și că l-a făcut praf pe viceprimarul Tofan. Ce putem să înțelegem de aici?

Păi, eu știu că dl Apostoliceanu e membru PNL și în oastea doamnei Alina Gorghiu.

– Exact, iar doamna Gorghiu are o coaliție cu PNL la nivel național, iar pe noi, la Consiliul Local Pitești, ne obligă, pot să spun, că nu mai e vorba de liberul arbitru și conștiința fiecăruia, prin niște decizii BPL, să semnăm așa cum cere echipa Coteț-Apostoliceanu, adică uneori și contra legii.

Citește și Piteşti. Ana Stan şi Gelu Tofan, excluşi din PNL! Motivul: parteneriatul evident cu PSD

Ana Stan n-ar fi surprinsă dacă Apostoliceanu l-ar săpa și pe Mihai Coteț

Ați avut vreo decizie lămuritoare cu Sorin Apostoliceanu sau Mihai Coteț înainte de acest incident din Consiliul Local? S-au declarat nemulțumiţi de dvs., v-au reproșat ceva?

– De fapt, eu cu Sorin Apostoliceanu sau cu Mihai Coteț nu am avut alte discuții decât cele din CL. Pentru că în sediul PNL Pitești nu am mai călcat de acum un an, de când s-a întâmplat mascarada cu alegerile din PNL Pitești. Va amintiți că atunci am făcut publice niște materiale, nemulțumiri, sesizări către dna președinte Alina Gorghiu, în care semnalam niște grave nereguli aduse procesului de organizare a alegerilor. Din acel moment, nu am mai considerat necesar să mai intru în sediul acelui partid care încalcă grav principiile liberalismului, așa că singura mea activitate politică s-a rezumat la activitatea din Consiliul Local, unde am precizat că nu voi susține interese politice, ci doar pe cele ale cetățenilor din Pitești, aplicând Codul Administrativ și legile țării. În concluzie, nici cu Mihai Coteț și nici cu Sorin Apostoliceanu nu am avut alte discuții, alte întâlniri și alte legături decât cele strict legate de activitatea din Consiliul Local, în comisiile de specialitate sau de votul efectiv din ședințele ordinare.

Ați fi surprinsă, având în vedere acest joc dublu al dlui Sorin Apostoliceanu, ca acesta să-l sape la un moment dat și pe actualul președinte al PNL Pitești, Mihai Coteț, care se dorește candidat PNL la Primăria Pitești?

– Nimic nu m-ar mai surprinde la Sorin Apostoliceanu. Și asta având în vedere că pe mine și-a permis efectiv să mă scoată afară din ședința de CL, mizând pe faptul că este președinte de ședință și face exact ce vrea, cum vrea și când vrea. Nu m-ar mira ca, în preajma alegerilor, săbiile să se ascută și să ia o turnură miraculoasă, ca să-i zic așa.

Citește și Ana Stan: „Am observat că Mihai Coteţ are o agendă ascunsă, chiar dacă eram în aceeaşi echipă şi uneori umăr la umăr”

„În Sorin Apostoliceanu nu poți avea niciodată încredere”

Și atunci, cât de sigur poate fi PNL de dl Sorin Apostoliceanu?

– Nu vorbesc în numele PNL, ci în numele meu care am avut o experință personală cu el. Mai clar, în Sorin Apostoliceanu nu poți avea încredere niciodată.

V-a mulțumit vreodată că în campanie l-ați susținut?

– N-am avut niciodată un cuvânt de apreciere de la el pentru că l-am susținut, n-am avut niciodată impresia că m-ar agrea în vreun fel. Acesta e omul Apostoliceanu, cel care te scoate afară dintr-o încăpere unde nu are interesul să te lase să vorbești liber, așa cum mi s-a întâmplat mie în ședința de la Consiliul Local. Din punctul meu de vedere, Sorin Apostoliceanu este un om mic, cu interese mărunte.

Citește și Ana Stan: „Votul pentru alegerea viceprimarilor a fost viciat. Argumentele le voi spune organelor de anchetă, dacă va fi cazul”

Dacă stimulentul financiar nu e legal, membrii CL care au votat pot fi obligați la despăgubiri

Politic vorbind, ce veți face în contiuare, după ce ați fost exclusă din PNL? Luați în calcul să candidați independent la Consiliul Local sau la Primăria Pitești?

– Mai este un an și ceva până la alegerile locale și din celelalte categorii, încă nu am luat o decizie la doctrina pe care o să o îmbrățișez în viitoarea campanie electorală. Mă concentrez, deocamdată, să-mi păstrez locul câștigat de mine în Consilul Local, prin muncă și prin valoarea proprie. Doar timpul îmi va arăta în continuare ce e de făcut.

Susțineți în continuare că propunerea consilierilor liberali, cu acel stimulent financiar pentru mamele cu nou născuți, nu e în regulă și că documentarea juridică a fost insuficientă?

– Ce susțin e că aștept o dezbatere publică, reală și bazată pe argumente legale care să arate clar că acest stimulent financiar nu este legal. Iar această discuție a ajuns atât de amplă fiindcă, în Consiliile Locale, administrația are tot interesul să clarifice cât e de legal sau nu un astfel de proiect de hotărâre. Fiindcă, în cazul în care nu este legal, e posibil ca membrii CL care votează pentru acest stimulent să fie obligați la despăgubiri, la returnarea către CL-uri a banilor care au fost acordați ilegal.

Citește și Liberalul Apostoliceanu moare de grija spațiilor verzi la clădiri, deși, cât a fost viceprimar PSD, multe imobile n-au respectat procentul de 25%

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *