Web Analytics

„Am curaj să merg la poligraf cu deputatul Nicu Georgescu şi cu Gherghe, adjunctul IPJ Argeş”

de | 11.02.2022 10:39 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Dezvăluirile comandantului ieşit la pensie / Provocarea colonelului Mihalcea (3)
Domnule comandant, o întrebare legitimă. De ce abia acum ați ieșit cu aceste dezvăluiri din interiorul IPJ Argeș despre conexiunile unora dintre șefi cu politicieni și oameni de afaceri? De ce ce n-ați spus nimic în timpul când ați fost activ și nu acum, ca proaspăt pensionar?

– Toți cei care mă cunosc știu că tot ce am spus acum în ziar le-am spus și personal unora dintre ei și unor prieteni. Mai mult, tot ce am spus în ziar am adus la cunoștință șefului DGIPI în data de 08.11.2021. Acolo am dat mai multe relații cu privire la această încrengătură între polițiști și lumea politică și oameni de afaceri. Am făcut, de asemenea, rapoarte și șefilor mei, cărora le-am adus la cunoștință ce se întămplă în IPJ Argeș. Dar, ca de obicei, nimeni n-a luat nicio o măsură. Ba chiar am fost și în audiență la domnul secretar Despescu în luna septembrie. Și am scris acolo tot, mi-am asumat. Haideți să fim corecți, eu mi-am asumat ce am scris, pentru că am trăit aceste probleme. Că am avut curajul, și am avut curajul mai demult, nu abia acum, nu sunt chestii de noutate ce am sesizat eu, numai că nu au fost făcute publice prin intermediul unui ziar. Puteți să-l întrebați chiar pe domnul comandant de la SIPI Argeș, pe dl colonel Urban, că l-am anunțat încă de atunci că, indiferent dacă ies sau nu la pensie, voi face o conferință de presă. Iar dânsul mi-a răspuns: „Chiar vă invit!”

Ce reacții ați avut de la colegi, de la cunoscuți? V-a amenințat cineva?

– Da, mi-au zis unii: „Nu te gândești că domnul ministru e prieten cu dl Bologa, șeful DNA? Poate, cine știe, te trezești cu ceva…”. Chiar din mass-media mi-a atras cineva atenția…

Din mass-media din Argeș?

– Da.

Și ce v-a zis concret? În ce a constat amenințarea?

– Lăsați, să trecem…! Vă spun altădată…Că va mai exista și altădată, fără dubii! Repet, eu am trăit aceste probleme și momente pe care le-am expus la dvs în ziar. Iar dacă cineva dintre colegii mei sau domnii parlamentari s-a simțit jignit, le spun că n-am avut intenția să îi jignesc sau să le pătez imaginea. Dar dacă au curajul cei care spun că nu e așa, mergem la poligraf.

Cotește și Exclusiv. Dezvăluirile comandantului scos la pensie: „Le-am spus colegilor de la Poliţia Mioveni că Miuţescu va sfârşi ca Mircea Drăghici”

„De ce și-a dorit un profesor, ca dl deputat Nicu Georgescu, să facă parte din Comisia de Apărare?”

Adică ați avea curaj să mergeți la poligraf cu dl deputat PSD Nicu Georgescu, cel despre care susțineți că v-a spus că a făcut intervenție la ministrul liberal de Interne, dl Lucian Bode, pentru adjunctul IPJ Argeș, dl Gabriel Gherghe?

– Da. Însă relevant despre domnul deputat PSD Nicu Georgescu este și că dânsul și-a dorit foarte mult să facă parte din Comisia de Apărare și Ordine Publică a Camerei Deputaților, cea care îl cheamă la audieri și ordin pe domnul ministru de Interne, dl Bode. Nu cumva pe prietenia cu ministrul de Interne liberal și-a dorit dl Nicu Georgescu să meargă acolo? De ce să își dorească așa de mult un profesor, cum e dl deputat Georgescu, să facă parte din Comisia de Apărare și nu din cea de Educație, unde ar fi mult mai avizat? Sau ați auzit dvs ca un doctor să se ceară în Comisia de Apărare și nu în cea de Sănătate?

E posibil ca dl deputat Nicu Georgescu să fie un cap de pod sau o săgeată a liberalilor în PSD Argeș?

– Ha, ha, ha, ha…! (râde cu poftă). Da!

Și cu dl comandant adjunct Gherghe ați avea curaj să mergeți la poligraf?

– Da.

Și cu toți cei cărora le-ați pomenit numele?

– Da. Fiindcă eu v-am relatat ce mi-a spus o persoană. Dacă acela a mințit, nu s-a exprimat corect sau nu s-a făcut bine înțeles, asta e altă problemă. Eu am însă curaj să merg la poligraf.

Citește și „Dl deputat Rădulescu mi-a povestit cum i-a pus să jure pe Biblie pe polițiștii Gherghe, Aioanei şi Ciolan că vor fi fideli PSD. Era şi Stelică Crăciun de faţă”

„Inclusiv fratele meu mi-a spus că se teme după aceste interviuri date de mine”

Apropiați ai dvs se tem că au de suferit după aceste interviuri?

– Da. Inclusiv fratele meu (medicul IPJ Argeș, dr Gabriel Mihalcea, n.red.). Însă l-am liniștit și i-am spus că n-are de ce să-i fie frică, fiindcă nici mie nu mi-e frică, indiferent de ce SF-uri mi-au găsit ei, cu primarul de la Mioveni, cu dl Tudose, directorul de la Edilitare Mioveni. Eu vă spun că cu dl director Nicolae Tudose, până să se ducă secretar de stat (la Ministerul Dezvoltării în Guvernul Dăncilă, n.red.), nu știu dacă am vorbit de două, trei ori.

„N-am pământuri cu primarul Georgescu de la Mioveni”

Păi, și ce SF-uri, cum le numiți, v-ar fi găsit?

– Păi, n-ați văzut ce dau ei pe Facebook, Stelică Crăciun și alții…?! Să fie sănătoși, să verifice toată lumea! N-am pământuri cu primarul Georgescu, n-am pământuri cu nimeni. Ce am e trecut în declarația de avere. Am fost verificat și de ANI, să stea liniștiți, asta le spun! Eu nu abdic de la demersurile mele.

Cu primarul de la Mioveni, cu dl Georgescu, ați vorbit după aceste dezvăluiri? Dânsul ce zice? Se teme că se vor întoarce și împotriva lui?

– N-am mai vorbit cu dl primar de la Mioveni. Relația mea cu dl Georgescu nici nu s-a răcit, nici nu s-a încălzit după interviurile cu dvs. Pentru că, de-a lungul timpului, n-a fost nici foarte caldă, nici foarte rece. A fost o relație instituțională. V-am mai spus că ne cunoștem demult, ne cunoaștem și îl apreciez pentru ce a făcut ca primar. Că și alții au avut fonduri la primăriile lor și s-a văzut ce au făcut. Eu pe Georgescu îl respect și îl judec pentru ce au făcut el și Consiliul Local Mioveni față de Poliția Mioveni. Și atunci, cum să nu apreciez un astfel de om?

Citește și Războiul stelelor în Poliţie. Comandantul Pieleanu şi adjunctul Gherghe s-au înscris la concursul pentru şefia IPJ Argeş

Cu șefii IPJ Argeș ați vorbit după interviu? Au avut vreo reacție? De exemplu, cu dl Gherghe?

– Nu.

Nici celălalt adjunct, dl Florin Mocanu, pe care l-ați lăudat? Ați spus despre el că e singurul care muncește dintre șefii poliției.

– Nu. Mocanu e prietenul meu…

Citește și Crăciun îl ameninţa pe WhatsApp pe Miuţescu şi retransmitea mesajele, să le vadă şi adjunctul Poliţiei Judeţene, Gabriel Gherghe

„Dl comandant Badea e dezamăgirea mea! Am aflat multe…”

Nici comandantul cel mare, dl. Marian Badea?

– Eeee…, dl Badea e dezamăgirea mea! Eu am crezut mult în dl Badea și am aflat multe…

De exemplu, de ce ați crezut mult în dl Badea? Și ce v-a determinat să-l treceți acum la dezamăgiri?

– Pe dl Badea l-am apreciat că avea stilul meu, era așa, mai milităros…Și la un moment dat am avut niște discuții cu niște foști prieteni ai dânsului care îmi spuneau că Marian nu e așa cum îl văd eu. Îmi spuneau că Marian e un om care una îți spune în față și alta îți face în spate. Am trăit pe pielea mea asta, în anul acesta de când a preluat comanda Inspectoratului. Să fie sănătos și cu asta basta! Atât a crezut, atât a făcut!

Are vreun rol în neprelungirea mandatului dvs la Mioveni?

– Nu știu dacă în asta, dar a avut rol în cercetările alea prealabile, pe care el le-a dus repede la București. Pentru că aici, în Inspectorat, n-a vrut nimeni să dea curs la ele. Atât vreau să le transmit colegilor mei, să nu se încreadă în politicieni. Deși noi toți am crezut…

Dvs de cine ați fost mai apropiat? De stânga, de dreapta? De PSD sau de PNL?

– Domnule, din moment ce am fost membru de partid pe vremuri (PCR, n.red.), să zicem că am avut simpatii către stânga, deși știți foarte bine că i-am criticat și pe cei din PSD. Și vorbesc prin prisma cetățeanului Mihalcea. Știți foarte bine că nu am pierdut niciun prilej de a-i critica, nici pe unii, nici pe alții, la Ziua Poliției și cu alte prilejuri…

Citește și Exclusiv. Ce s-a descoperit la percheziţia informatică / Poliţistul Aioanei era sluga lui Stelică Crăciun. Mesajele de pe WhatsApp l-au deconspirat

„Pensiile poliţiştilor sunt decente. Sunt mici ale civililor, e adevărat!”

Vă gândiți să vă căutați dreptatea în instanță?

– Da, mă gândesc. Deocamdată nu am primit niciun răspuns nici de la MAI, nici de la IPJ Argeș. Ce era așa greu de la IPJ Argeș să-mi dea în termen de 5-10 zile un răspuns? Că eu am cerut actul administrativ prin care MAI a motivat de ce nu mi-a mai prelungit. Chiar nu mă așteptam să nu-mi răspundă, însă ăsta e stilul. Cu ce mă duc eu în instanță să contest? Cu nimic?

Pe penal ați făcut sesizări undeva?

– Nu am făcut încă și nici nu știu dacă își are rostul… Mă mai gândesc! În funcție și de răspunsul pe care îl primesc, mă voi gândi. Deocamdată, sincer, n-am făcut nicio plângere.

O întrebare de final, fiindcă foarte mulți cititori au adus critici pe tema asta. Foarte mulți polițiști argeșeni, de la subofițeri până la comandanți, au afaceri în familie, transporturi, balastiere, păduri, petrol, imobiliare etc. E normală chestia asta? Las la o parte că mulți vă înjură că aveți pensii mari..

– Domnule, pensiile la noi sunt decente. Sunt mici ale civililor, e adevărat! Dar și noi, când am fost militarizați, n-am știut ce e liber, ce e sâmbătă și duminică…

Citește și Surse. Comisarul Aioanei ar fi făcut denunţ despre mai mulţi politicieni argeşeni

„Nu poţi să-ţi obligi soţia, dacă ea vrea să aibă o afacere, să n-o aibă”

Revin. Și de ce atunci, dacă salariile și pensiile sunt decente, cum spuneți dvs, majoritatea polițiștilor, fie că vorbim de subofițeri, ofițeri sau șefi din poliție, sunt băgați în afaceri?

– Nu poți să-ți obligi soția, dacă ea vrea să aibă o afacere, să n-o aibă. Eu, de exemplu, când m-am căsătorit, soția avea afacerea (o afacere în domeniul transporturilor de mărfuri, n.red.) de zece ani de zile. Ce trebuia să-i spun? Gata, nu mai faci transport, deși ea făcea business-ul ăsta din 1995, când eu nici nu știam că ea există pe lumea asta! Bun, sunt unii polițiști care au socri cu afaceri, aceștia îmbătrânesc și ei preiau din mers afacerea, îi înțeleg. Atâta timp cât plătești taxe, impozite și nu intervi cu nimic, nu văd unde e problema. Domne, haideți că astea sunt utopii! Toate afacerile sunt private azi. Nimeni nu își bagă pielea în saramură pentru nimic. Astea cu afacerile și intervențiile polițiștilor erau pe vremuri, acum 20, 30 de ani, când polițistul inspira teamă și intervenea. Du-te acum, ca polițist, la Uzina Dacia, că nici nu te lasă să intri. Lucrurile nu mai sunt ca pe vremuri, punct!

Bun, care e mesajul dvs de final? Mergeți înainte cu dezvăluirile, vă mai nuanțați poziția? Dați înapoi?

– Merg înainte.
(Va urma)

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Mafie in toata regula in Politia Romana ! In loc sa ne apere acesti mafioti cu epoleti si parlamentari romani ne infunda in mocirla coruptiei la nivel inalt !

    Răspuns
  2. Sa ne relateze dl Mihalcea cum și a ajutat FINA , sa dea tepe de miliarde unor firme din Argeș și nu numai…
    Hotu’ striga hotu’

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *