Web Analytics

Alina Gorghiu: „Vom lua toate măsurile pentru a preveni consumul de droguri, mai ales pentru tineri”

de | 28.03.2024 12:40 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Președintele României a promulgat Legea privind Registrul naţional al traficanților de droguri. Baza de date va fi operațională din 1 ianuarie 2025. În registru vor fi înscriși cei care au făcut trafic de droguri de mare risc, atât în țară, cât și la nivel internațional, iar ei vor fi obligați să comunice informații despre activitatea lor, despre contactele lor și locurile în care merg.

„Legea inițiată împreună cu colegii parlamentari PNL era necesară pentru a lupta cu flagelul drogurilor. Registrul traficanților de droguri este un instrument cu rol în prevenirea și combaterea traficului de droguri. Poliția va avea posibilitatea să cunoască, supravegheze şi identifice operativ persoanele care au comis infracţiuni din sfera traficului ilicit de droguri, precum și a celor care au efectuat fără drept operațiuni cu substanțe psihoactive sau pretinzând că dețin autorizație. În funcție de pedeapsă, persoanele vor fi înscrise în registru între 5 și 20 de ani, perioadă în care poliția va putea ști unde există riscul ca persoana monitorizată să vândă din nou droguri. În România, consumul și traficul de droguri sunt pe un trend ascendent.
În cursul anului 2023 a fost confiscată o cantitate de peste 1,1 tone de droguri de risc și mare risc, dar și peste 270.000 de comprimate de droguri de risc și mare risc. În 2023, a fost realizată cea mai mare captură de comprimate ecstasy din istoria structurilor antidrog din România (231.997 comprimate). Vom lua toate măsurile pentru a preveni consumul de droguri, mai ales pentru tineri, cei mai vulnerabili în fața drogurilor”,
a transmis Alina Gorghiu, ministra Justiției și președinta PNL Argeș.
M.S.

Citește și Alina Gorghiu: Doi primari din Argeș își vor moderniza drumurile pe bani europeni!

Citește și Alina Gorghiu, despre candidatul PNL pentru Primăria Mioveni: „El e pariul câştigător pentru dezvoltarea oraşului”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *