Web Analytics
scris sâmbătă, 16.09.2023

Alina Gorghiu: „Sunt milioane de consumatori de droguri în țară. Nu putem să-i băgăm în pușcărie pe toți”

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a explicat, vineri seară (15 septembrie), la Ediția Specială de la Digi24, că tema drogurilor afectează România la nivel de flagel, adăugând că sunt milioane de consumatori în România. Ea a mai spus că „ei trebuie să fie ajutați să scape, pentru că nu putem să băgăm milioane de oameni în pușcărie”.

Alina Gorghiu: „Sunt milioane de consumatori de droguri în țară. Nu putem să-i băgăm în pușcărie pe toți”

Citeşte şi: Clasare pe toată linia în dosarul militarilor morţi în râpă la Valea Urdii. Parchetul Militar a dat vina pe… vară

Ministrul a mai spus și că se gândește la înființarea unui registru al traficanților de droguri.

„În 2010 vorbeam de 6.000 de dosare legate de tematica droguri, în 2015 – 8.700 de dosare, iar anul acesta, în primele opt luni, am avut 20.000 de dosare. Trebuie puse în context, pentru că DIICOT are 190 de procurori care sunt în problemele acestea legate de criminalitate organizată. Dacă de mâine acești 190 de procurori nu s-ar mai ocupa de nicio altă infracțiune, ci exclusiv de aceste dosare, tot ar veni 105 dosare pe fiecare procuror, ca atare trebuie să ne ocupăm cu prioritate de dosarele de trafic de droguri, de marile rețele”, a explicat Alina Gorghiu, potrivit digi24.ro.

Este un fenomen care trebuie foarte atent monitorizat. Poate n-ar fi rău să facem un registru al traficanților de droguri, astfel încât să putem să integrăm toate aceste persoane care se ocupă de acest tip de criminalitate. Este un mijloc prin care s-ar cunoaște, supraveghea și identifica operativ aceste persoane, care au comis infracțiuni în sfera traficului de droguri și care ar fi o soluție bună pentru a preveni potențiale recidive”, a mai spus, printre altele, ministrul Justiţiei.

De asemenea, Alina Gorghiu a spus că în penitenciare sunt 1.100 de persoane care execută pedepse pentru infracțiuni din sfera traficului de droguri. Dintre acestea, 709 sunt recidiviști cu antecedente penale pe infracțiuni din aceeași sferă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *