Web Analytics
scris joi, 26.01.2023

Alina Gorghiu: „Pentru votul la 16 ani e nevoie de educaţie juridică în şcoli”

Săptămâna trecută, la Pitești a avut loc ședința comună a comisiilor juridice din Senatul României și Parlamentul Republicii Moldova. Gazdă a evenimentului a fost Alina Gorghiu, care e președinte interimar al Senatului României, dar și președinte al PNL Argeș și care a abordat subiectul privind votul la 16 ani. Liberala a susținut că pentru asta e nevoie de educație juridică în școli, astfel încât tinerii să cunoască cât mai multe despre despre drepturi și libertăți, despre Constituție și despre statul român.

Alina Gorghiu: „Pentru votul la 16 ani e nevoie de educaţie juridică în şcoli”

„67 de avocați din Argeș au mers în școlile din județ să-i ajute pe elevi cu cultura juridică”

„Pe agenda zilei, teme foarte importante, inclusiv educația juridică în școală și compatibilizarea profesiilor juridice din România și Republica Moldova! Motiv pentru care m-am referit și la un subiect foarte drag mie. Și despre care am primit foarte multe întrebări de la mai toți tinerii care au venit la Senat: votul la 16 ani. Pentru asta este nevoie de educație juridică în școli. Ca tinerii să știe cum funcționează statul român, care sunt instituțiile cheie, ce e cu Constituția, cu drepturile și libertățile lor! Și mă bucur că 67 de avocați din județul Argeș au mers în școlile din Argeș să îi ajute pe elevi cu cultura juridică.

Felicit toți parlamentarii implicați și pe cei doi președinți de comisii juridice, doamna Olesea Stamate și domnul Cristian Niculescu Țâgârlaș. Și îi mulțumesc prietenului meu, avocat, vicepreședinte al Uniunii Avocaților, Daniel Fenechiu, pentru că a fost azi aici, la Pitești! Este o acțiune care arată că relațiile dintre cele două țări sunt mai strânse ca niciodată, inclusiv la nivel parlamentar. Integrarea europeană, menținerea reformelor, asigurarea rezilienței energetice sunt obiective prioritare pentru Republica Moldova. Iar România este acolo, la fiecare pas, pentru a susține Republica Moldova!”, a transmis Alina Gorghiu.

Citește și Alina Gorghiu a mers în vizită de lucru în Austria. S-a discutat despre intrarea României în Schengen

Citește și Alina Gorghiu spune că PNL are toate şansele să câştige sudul judeţului

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *