Web Analytics

Alina Gorghiu l-a dus pe directorul CNAIR pe şantierul Autostrăzii Sibiu-Piteşti şi pe Transfăgărăşan

de | 22.06.2023 12:45 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Sâmbătă, 17 iunie, a.c., Alina Gorghiu, președintele PNL Argeș și ministrul Justiției, a fost în vizită pe șantierul autostrăzii Sibiu-Pitești, la nodul rutier din comuna Bascov, și pe Transfăgărășan alături de directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră, Cristian Pistol, prefectul județului Argeș, Radu Perianu, președintele PNL Pitești, Mihai Coteț, președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu, secretarul de stat Ion Popa, vicepreședintele Cătălin Andrei, președintele Comisiei de Transport din PNL Argeș, Viorel Constantin, și reprezentanți ai constructorului.

PNL Argeș a transmis că lucrările pe Autostrada A1 Piteşti-Curtea de Argeş sunt în grafic, cu un stadiu fizic situat între 35-40%, acest tronson urmând a fi inaugurat în primăvara lui 2025. Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a anunțat că se va putea circula pe autostrada Sibiu-Pitești din 2028.

„La autostrada Piteşti – Sibiu, la nodul rutier de la Bascov, punct important al Secțiunii 5, lucrările sunt în grafic. Progresul fizic a depășit deja stadiul de 18%. Piteștenii nu vor avea de suferit din cauza lucrărilor la nodul de la Bascov. Au fost găsite soluții pentru ca traficul să nu fie deviat prin municipiu”, a transmis Alina Gorghiu.

Vizita a continuat pe unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume, care se va deschide în câteva zile. „Mai departe, am urcat către Transfăgărășan pentru a discuta despre proiectele de modernizare ale acestui drum. Vor însemna foarte mult pentru turismul argeșean. (…) Un apel de final către autoritățile competente pentru că am văzut mulţi urși pe drum. Astfel de apropieri nu sunt bune nici pentru oameni, nici pentru urși, deci trebuie luate măsuri. Mulțumesc directorului CNAIR, Cristian Pistol, pentru că este atent la problemele Argeșului și deschis față de propunerile mediului de afaceri. Argeșul se va dezvolta! Vom atrage investiții majore!”, a mai transmis președintele PNL Argeș.
M.S.

Citește și Alina Gorghiu, despre decizia unor instanțe judecătorești de încetare a activității. „Societatea românească așteaptă reforma pensiilor de serviciu”

Citește și Alina Gorghiu a depus un proiect de lege pentru salvarea lăcaşului de cult al Goleştilor

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *