Web Analytics

Alina Gorghiu a depus un proiect de lege pentru salvarea lăcaşului de cult al Goleştilor

de | 7.06.2023 13:57 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Proiectul vizează un ajutor financiar de 1 milion lei pe an, vreme de 15 ani, pentru restaurarea și conservarea Bisericii „Sfânta Treime” din Golești, monument istoric aflat într-un grad accentuat de degradare.

„Biserica “Sfânta Treime” din Golești! Un monument istoric de referință. Un lăcaș de cult de suflet pentru familia Goleștilor, care a avut rol major în istoria politică a țării și în modernizarea statului român. Dezolant cum un asemenea loc, vizitat de numeroși turiști, mulți străini, riscă să se prăbușească de la o zi la alta din cauza nepăsării autorităților locale. Și nu este de mirare din moment ce ultimele reparații importante au avut loc în anul 1802”, a transmis Alina Gorghiu, președintele PNL Argeș, care a făcut un prim pas pentru salvarea clădirii.

„Am depus la Senat, împreună cu colegul deputat Gigel Știrbu și alți zeci de parlamentari, un proiect de lege care vizează sprijin financiar pentru restaurarea și conservarea acestui monument care ține de patrimoniul cultural național și argeșean! După ce legea va fi adoptată, anual se va aloca, de la bugetul de stat, pe o perioadă de 15 ani, suma de 1.000.000 lei către Biserica „Sfânta Treime” din Golești. Orice moment în care nu se acționează pentru salvarea acestei biserici va duce, în mod clar, la ștergerea multor file din istoria noastră!”, a mai transmis Alina Gorghiu. De altfel, luni 5 iunie, de Sfânta Treime, când s-a sărbătorit hramul bisericii Goleștilor, localnicii au participat în număr mare și s-au rugat ca legea să treacă și lăcașul lor de cult să fie asfel salvat de la degradare.
M.S.

Citește și Alina Gorghiu: Spitalul din Călinești trebuie să fie prioritate pentru autoritățile locale!

Citește și Alina Gorghiu, la pas prin Argeş! Avansează proiectele din Tigveni

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *