Web Analytics
scris vineri, 25.08.2023

Alina Gorghiu a transmis o îndrumare procurorului general pentru intensificarea activităţii de combatere a drogurilor

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunţat, vineri, că i-a trimis o îndrumare procurorului general, Alex Florenţa, privind intensificarea activităţii Ministerului Public în ceea ce priveşte combaterea drogurilor. Alina Gorghiu a menționat că datele recente de la DIICOT arată că lupta împotriva fenomenului drogurilor necesită efort comun.

Alina Gorghiu a transmis o îndrumare procurorului general pentru intensificarea activităţii de combatere a drogurilor

Joi, șapte persoane au fost reținute în Constanța pentru trafic de droguri, trafic de persoane, spălare de bani, în urma unei anchete demarate în noiembrie 2022, iar un alt traficant a fost prins la Cluj. Și în Argeș, tot joi, un tânăr de 22 de ani a fost încătușat pe stradă, în Mioveni, după ce a condus sub influența substanțelor psihoactive. Iar, pe 23 august a.c., un bucureștean a fost prins cu droguri de mare risc în mașină, în comuna argeșeană Drăganu.

„4.665 de dosare au fost soluționate în 2023, deși efectivul de procurori este foarte redus. Ca să se înțeleagă situația bine: în Secția de combatere a traficului de droguri din structura centrală a DIICOT lucrează doar 14 procurori. Care au în lucru 7.000 de dosare pe droguri din care 2.700 au fost deschise în primele 6 luni.

Am transmis o îndrumare Procurorului General, Alex Florența, pentru ca Ministerul Public să intensifice activitatea de combatere a formelor de criminalitate care privesc sfera ilicitului de droguri. Planurile de acțiune trebuie să vizeze și componenta de recuperare a prejudiciului”, a explicat Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

Citește și Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Marangoci a avut salariu de excelenţă! Dat de Gherghe! Ce tot o dăm de gard!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *