Web Analytics

Alertă InfoCons : Pastile de supt cu până la 6 E-uri

de | 5.02.2023 01:21 | Actualitate, Home

InfoCons a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip comprimate de supt . În cele ce urmează se vor aborda aspecte precum : cantitate de aditivi alimentari , cantitate de zahăr și îndulcitori arome identificate , substanțele active folosite , precum și informații utile referitoare la prospect .

Citește și:
* Şefii Direcţiei Silvice Argeş au luat prime de aproape 10.000 euro fiecare
* Dosar la DIICOT după scandalul elevei agresate la deplasarea în Polonia, pe un proiect Erasmus


Conform studiului realizat de InfoCons , 100% dintre pastilele ale căror etichete au fost supuse „ radiografiei ” conțin E-uri , într-o mai mică sau mai mare măsură . Numărul minim de E-uri descoperit pentru acest tip de produse este 1 , în timp ce numărul maxim descoperit este 6 .Pe aproape 70% din etichete nu este menționată cantitatea de zahăr ! În urma efectuării studiului , s-a constat faptul că zahărul apare menționat pe majoritatea etichetelor , însă pe aproape 70% din etichete nu este menționată și cantitatea .

Conform studiului InfoCons , zahărul din pastilele de supt se încadrează pe o scală între 0 și 1,5 g per pastilă , în timp ce îndulcitorul este regăsit într-o cantitate încadrată între 0 și 1.1 g .Cantitatea zilnică de zahăr recomandată de Organizația Mondială a Sănătății este de 25 g/ zi. În momentul administrării pastilelor de supt , trebuie avut în vedere și acest aspect , întrucât este important să nu depășim această limită . Pe parcursul unei zile , meniul este destul de variat , iar în momentul administrării comprimatelor de supt , trebuie avute în vedere și cantitățile de zahăr din celelalte produse alimentare consumate .

Citește și:
* Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Cei care se slugăresc în faţa poliţiştilor sunt consideraţi maimuţe”
* Revoltă! Ministerul Educaţiei vrea desfiinţarea specializării educator-învăţător. „În câteva zile, petiţia a strâns peste 23.000 semnături”

Sfaturi utile legate de comprimatele de supt :Este indicat pentru consumatori să păstreze prospectul pastilelor de supt , pentru a-l consulta când este cazul ;Consultați medicul sau farmacistul pentru mai multe informații sau neclarități legate de comprimatele de supt ;În cazul apariției reacțiilor adverse , adresați-vă medicului dumneavostră sau farmacistului ;Monitorizați-vă starea timp de 5 zile . Dacă starea dumneavoastră nu se ameliorează, adresați-vă medicului sau farmacistului .

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *