Web Analytics

Afacerile Direcţiei Silvice cu firmele de casă ale directorului Armand Chiriloiu

de | 18.05.2023 13:05 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Foşti şi actuali angajaţi devoalează caracatiţa silvică într-o scrisoare explozivă (3)
„Șeful Departamentului Achiziții, Biriboiu Dorel, a demisonat deoarece nu mai suporta presiunile directorului Chiriloiu”, mai dezvăluie foștii salariați

Publicăm astăzi ultima parte a scrisorii unor foști și actuali angajați ai Direcției Silvice Argeș, pe care o supunem atenției atât forurilor de conducere ale Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, cât și DNA și Curții de Conturi a României, dar și altor instituții abilitate și/sau interesate în a verifica informațiile prezentate și a lua măsurile care se impun. Reamintim că scrisoarea a fost făcută publică de fostul director al Direcției Silvice Argeș, fost prefect, Gheorghe Davidescu.

„Aici este un mare jaf al directorului Chiriloiu”

„Bani foarte mulți se irosesc pe așa-zisele drumuri forestiere. Ocolul Silvic Domnești avea formație de exploatare, care se ocupa de întreținerea drumurilor. Doar că acest director a hotărât să o desființeze, iar pe noi, salariații, ne-a distribuit pe la alte ocoale. Aici este un mare jaf al directorului Chiriloiu. Sunt doar anumite firme care prestează astfel de servicii, doar cele agreate de director și care cotizează serios la buzunarul acestuia. Mhy Auto Romtrans, înființată în anul 2017, în localitatea Albeștii de Argeș, localitatea natală a directorului, iar unic client al acestei firme este Direcția Silvică Argeș.

Citește și Directorul Armand Chiriloiu este „pentru unii mumă, pentru alţii ciumă”

„Casa lui Chiriloiu din Moșoaia a fost renovată de către firma fratelui șefului de ocol de la Pitești”

Lucrările nu sunt deloc făcute sau sunt făcute de mântuială. Alte firme agreate sunt MLM Marmen Construct (CUI 3562653, JO3/266/2016, sediu sat Albeștii de Argeș, comuna natală a lui Chiriloiu Armand), CBM Safe INVEST (CUI 40096706, JO3/2229/2018, cu sediul într-un apartament din Curtea de Argeș, unic client Direcția Silvică Argeș), Zeus SA, Stracar Serv Construct, SC Reparații Modernizări Retehnologizări Curtea de Argeș, First Elia Tom Curtea de Argeș. În luna noiembrie 2022, casa lui Chiriloiu din Moșoaia a fost renovată de către firma fratelui șefului de ocol de la Pitești, ActivityBMS (cu sediul tot la Curtea de Argeș). În luna decembrie 2022 au apărut lucrări facturate pentru reparații la un canton din cadrul OS Pitești. Nu s-au efectuat aceste lucrări. Doar la casa directorului. Tot ce se achiziționează prin Direcția Silvică, de la produse de curățenie, până la lucrări de reparații, niciun contract nu se încheie decât cu acordul directorului Chiriloiu. Biriboiu Dorel, șeful de la Departamentul Achiziții publice, a demisionat în martie 2022 deoarece nu a mai suportat presiunile domnului director Chiriloiu.

O mare neregulă constă în faptul că firma MLM Marmen a facturat către DS Argeș, în luna martie 2022, lucrări de întreținere drumuri forestiere, dar, de fapt, ar fi lucrat la un drum comunal Crâmpotani, aparținând Primăriei Merișani. Lucrările pentru întreținerea drumurilor forestiere plătite de către Direcția Silvică Argeș sunt ilegale deoarece plățile se fac în mod normal doar de către RNP Romsilva dintr-un fond special numit fond de accesibilizare…”

Citește și Despre fabrica de bani (pardon, cherestea) de la Domneşti

„Partidele de vânătoare i-au adus cele mai mari și importante relații”

De asemenea, de mare interes sunt și informațiile referitoare la relațiile de colaborare ale directorului DS Argeș, relevate tot în cadrul scrisorii remise către presă, făcută publică și într-o emisiune televizată de către fostul director al Direcției și fost prefect Gheorghe Davidescu:
„Din ianuarie 2022, a fost numit în Consiliul de Administrație al RNP Romsilva. Ce îl recomanda pentru această funcție? Faptul că este un foarte bun vânător, iar partidele de vânătoare i-au adus cele mai mari și importante relații. La începutul lunii ianuarie 2022 a fost în Ungaria, alături de delegați din cadrul Romsilva, la invitația vicepremierului Ungariei. Cum s-a întors, a fost numit în Consiliul de Administrație Romsilva. Menționăm că acest fapt este incompatibil, din moment ce trimite adrese spre aprobare către Consiliul de Administrație (în calitate de director al Direcției Silvice), iar în calitate de membru în consiliu le aprobă și influențează și votul celorlalți membri.

În plus, de fiecare dată când se duce la ședințele Consiliului de Administrație, este pontat la DS Argeș. Am auzit că, în luna decembrie 2022, Chiriloiu i-a făcut cadou prietenului său de vânătoare Dănuț Apostu, președintele Consiliului de Administrație al RNP Romsilva, un Ford Rangers Raptor. Factura evident a fost achitată de către Direcția Silvică Argeș. Armand Chiriloiu este foarte bun prieten cu Árpád Sárkány, inginer forestier născut în Ținutul Secuiesc, este fondatorul și directorul ABIES Hunting. Dumnealui se bucură de recunoaștere internațională pentru expertiză, cumulând mai multe premii de-a lungul anilor. În plus, este un membru activ al Consiliului Național de Vânătoare al României și este, de asemenea, vicepreședinte al Consiliului Internațional de Vânătoare și Protecție a Vânatului (CIC). Árpád Sárkány este cel care deține și firmele Bradul Alb, Complex Saciova, și Întreprindere Individuală Árpád Sárkány.

Citește și Cine e Tavi Chiriţescu – dezvoltatorul imobiliar împrumutat de Armand Chiriloiu / Legăturile şefului de la Silvic cu firma care construieşte frenetic vile în Pădurea Trivale

„Vă rugăm să cereți toate achizițiile efectuate de-a lungul anilor de către Direcția Silvică Argeș (vopsele, echipamente de vânătoare)”

Vă rugăm să cereți toate achizițiile efectuate de-a lungul anilor de către Direcția Silvică Argeș (vopsele, echipamente de vânătoare).
Am înțeles că în luna aprilie sau mai 2021 au fost cumpărate de la Complex Saciova, vreo patru exemplare de căprior și ar fi costat în jur de 100.000 lei bucata. Acestea au fost duse la Complexul Mozacu, acolo unde au loc cele mai multe întâlniri, de taină, ale directorului. De la paznicul de vânătoare am aflat că acestea erau slăbite, și unele chiar au decedat. În luna noiembrie 2022, directorul Chiriloiu a hotărât să mai achiziționeze câteva exemplare de mufloni tot de la Complex Saciova, pentru care Direcția Silvică Argeș a achitat imediat peste 100.000 lei, pe care i-a dus tot la Mozacu, iar unii, la câteva zile, au decedat. Mufloni se puteau transfera de la Direcția Silvică Constanța, la preț mult mai mic. Bani irosiți în van. Vă întrebăm de ce se fac astfel de cheltuieli din bani publici, iar pe noi, bieți muncitori, ne dau afară de la serviciu? Cu ce greșim noi? La Mozacu, din cerealele achiziționate pentru vânat, cabaniera îi crește pui de țară și fazani d-lui director.

„Cabanele Mozacu, Bahna, Valea Iașului și Poienile Vâlsanului sunt închiriate doar cu acordul directorului, iar prețul îl fixează tot el”

D-nul director are gusturi alese. Cele patru cabane Mozacu, Bahna, Valea Iașului și Poienile Vâlsanului sunt închiriate doar cu acordul directorului, iar prețul îl fixează tot el, pentru prietenii lui. Concret, închiriază doar sala de mese într-o zi de sâmbătă, cu prețul de 100 de lei, dar, de fapt, cabana este ocupată tot weekendul. Așa procedează pentru cei apropiați lui. Un exemplu este d-nul Iulian Badea de la Cronica Română, care scrie doar articole pro Chiriloiu. Când vine acest individ la cabană, personalul silvic trebuie să îi asigure și mâncarea, adică o pastramă, un vin de țară etc. Nu oricine are acces la aceste cabane, chiar dacă ele se află pe site-ul RNP și, teoretic, oricine ar putea să le închirieze. Încercați să rezervați și vedeți ce obțineți. Apoi solicitați și situația financiară pentru aceste cabane.

Prieten foarte bun este d-nul Chiriloiu și cu d-nul șef al SPP, Lucian Pahonțu, partener de vânătoare, cel căruia i-a dat chiar și o cabană de protocol, cabana Voici. Cei de la Puterea.ro au scris în detaliu despre această controversată vânzare de active. Cei de la SPP au închiriat un canton la Bahna, OS Domnești, pentru care plătesc o chirie modică. Oare ce se întâmplă acolo?…”
După cum vedeți, oamenii știu, văd, aud, întreabă. La fel întrebăm și noi, dar răspunsurile pe care le primim de la Direcția Silvică Argeș numai în spiritul legii transparenței informațiilor publice nu sunt. Totuși, poate vor răspunde, în mod corect și transparent tuturor acestor semne de întrebare lansate în spațiul public de către oameni care lucrează sau au lucrat în sistem…

Citește și Se impune DEMITEREA directorului D.S. Argeş, Armand Chiriloiu

Citește și Amănunte de coşmar din dosarul de abuz sexual al nepoatei de doar 14 ani a patronilor de la „Building Astrom”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *