Web Analytics

Cine e Tavi Chiriţescu – dezvoltatorul imobiliar împrumutat de Armand Chiriloiu / Legăturile şefului de la Silvic cu firma care construieşte frenetic vile în Pădurea Trivale

de | 10.07.2020 10:32 | Dezvăluiri

# Cum și în ce își plasează banii Armand Chiriloiu, unul dintre cei mai bogați bugetari ai Argeșului
Declarația de avere din acest an, de pe site-ul Romsilva, aparținând șefului Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu, a făcut furori prin… conturi, case și terenuri, bogăție acumulată de când acesta este șef peste păduri. Interesant este însă și cum și-a investit bugetarul Chiriloiu banii în ultimii doi ani. La capitolul „plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate” găsim o firmă, „SC Inovativ Decor” și menționat un act adițional pe suma de 10.000 de euro. Puțin mai jos în tabel, un act notarial prin care se specifică „împrumut” în dreptul sumei de 230.000 de lei. În declarația din 2019, la capitolul „plasamente, investiţii directe, împrumuturi acordate”, subcapitol “societatea în care persoana este acționar sau asociat/beneficiar de împrumut”, apare tot SC Inovativ Decor SRL, tipul documentului fiind un contract de prestări din 30.06.2018, iar suma – 57.000 euro. Tot în 2020, la capitolul „bunuri mobile, bunuri imobile înstrăinate” apare un imobil edificat în 2019 și vândut în 2020 cu… 185.000 de euro. Dar cine este firma de construcții din declarațiile de avere ale lui Armand Chiriloiu? SC Inovativ Decor SRL este un dezvoltator imobiliar cu sediul în Bascov, str. Păișești Deal nr. 73, ai cărei acționari sunt Octavian Chirițescu și Titu Minel (unul dintre asociații SC Astra Transport SRL Pitești, care la un moment dat a compărut ca martor și în dosarul Publitrans).

Firma împrumutată de Chiriloiu construiește frenetic în Pădurea Trivale, pe străzile Vasile Veselovschi și Plopilor

Pe site-ul Primăriei Pitești, unele dintre certificatele de urbanism și autorizațiile de construcție de la aceste două adrese le găsim ca fiind pe numele SC Inovativ Decor și Renovativ Design. Această din urmă firmă, apărută în 2018, are aceeași adresă, respectiv Nicolae Bălcescu nr. 210, cu a SC Pit Stop Muntenia, al cărei acționar unic este același Octavian Chirițescu, proprietarul care a construit pe străzile Veselovschi și Plopilor. Am fost la fața locului și am văzut cum dezvoltatorul a construit deja un complex de vile P+M pe strada Vasile Veselovschi din Pitești și un altul, cu aceeași arhitectură, pe strada Plopilor, o stradă care se pierde (încă!) în Pădurea Trivale. De altfel, pe site-ul Complex Rezidențial ”Plopilor” Pitești am găsit și un număr de telefon. Același pe care îl obținusem mai înainte ca aparținând lui Octavian Chirițescu, administratorul firmei care face vile în Pădurea Trivale, respectiv SC Inovativ Decor SRL. Am sunat la respectivul număr și ceea ce a urmat a fost o discuție incoerentă și incongruentă pe care interlocutorul nostru, Octavian Chirițescu (fost polițist pe vremuri), a încercat să o ducă în hilar. Dialogul ne-a demonstrat, practic, de ce dorește să se mențină ceața în jurul plasamentelor financiare ale bugetarului Armand Chiriloiu, șeful Direcției Silvice. Care bugetar ajunge să împrumute o ditamai firmă care construiește vile în Pădurea Trivale și apoi le vinde cu profit foarte mare.

Chiriţescu: ”Eu sunt, dar nu sunt eu. Nu ştiţi povestea. (…) Domnul Dan Lazăr este şef acolo…”

# Bună ziua! Domnul Octavian Chirițescu?
– Da, ați nimerit bine.
# Am văzut că aveți niște case frumoase de vânzare în Pădurea Trivale. Mă interesa prețul lor.
– Nu sunt ale mele. Unde ați văzut asta?
# Pe un site, Complex Rezidențial Plopilor…
– Nu… Dar cine sunteți? Nu am înţeles cine sunteți…
# Alina Crângeanu, de la Jurnalul de Argeș.
– Cu ce vă pot ajuta?
# Voiam să vă întreb în legătură cu complexul de vile de pe Plopilor.
– Întrebați-mă.
# Dumneavoastră construiți acolo?
– Nu…
# Nu sunteți dumneavoastră administrator la SC Inovativ Decor SRL?
– Nu, doamnă, e o confuzie. Eu sunt, dar nu sunt eu. Nu știți povestea…
# Aveți dreptate, n-o știu!
– Păi, dumneata nu ești dumnealui. Dumnealui urcă, dumneata cobori. O știți pe asta?
# Dumneavoastră mă ironizați sau îmi explicați vreo schemă de mascat acționariatul? Vreți să glumiți acum… sau ce?!
– Nu, dar nu știu cine sunteți, sunați-mă peste câteva zile vă rog!
# Vreau să vă întreb despre domnul Armand Chiriloiu… I-ați făcut o casă în zonă?
– Domnul Chiriloiu? Nu îl cunosc foarte bine, am auzit de dânsul…
# Este șeful de la Direcția Silvică Argeș.
– Haideți, vă spun… Mai căutați, poate găsiți alte nume acolo… Domnul Dan Lazăr este șef acolo, dânsul construiește, dânsul e șef, sunați-l pe dânsul, vă rog…
# Dar împrumutul vi l-a acordat dumneavoastră domnul Chiriloiu. Mai exact firmei Inovativ Decor SRL, al cărei administrator în acte apăreți dvs…
– Nu știu despre ce vorbiți! Bună ziua, la revedere!

Ce superschemă! Tavi, prieten cu Petre Ioniţescu şi împrumutat de Armando ca să facă vile la marginea Pădurii Trivale. Iar peste toţi – „Dan Lazăr este şef acolo…”

Așa ne-a închis telefonul în nas domnul Octavian Chirițescu, Tavi pentru prieteni, cel care e bun prieten cu Armand Chiriloiu și care își face concediile în Thailanda cu alt prieten celebru, comisarul-șef Petre Ionițescu. De altfel, în lumea imobiliarilor și a foștilor polițiști, se spune că Ionițescu s-a apucat să facă vile împreună cu Tavi Chirițescu.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Jurnalul de Arges a publicat frecvent articole despre rechinii imobiliari ce construiesc cartiere de vile in Padurea Trivale. Acum se dovedeste clar legatura dintre acestia si directorii institutiilor ce ar trebui sa apere aceasta padure gen Armand Chiriloiu. Oare celelalte institutii ale statului care se ocupa cu coruptia la nivel inalt nu au nimic de spus ?

Ultimele articole