Web Analytics

Administrator de firmă trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciu de peste 900 de mii de lei

de | 27.02.2022 11:33 | Actualitate


Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, sub forma evidenţierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, conform art. 9 alin.1 lit. c din Legea nr. 241/2005 rap. la art. 9 alin.2 din Legea 241/2005, cât și a complicității la infracțiunea menționată.

Citește și Argeșenii sunt disponibili să găzduiască refugiații ucrainieni

Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada octombrie 2013 – aprilie 2016, un bărbat de 44 de ani, din Slobozia, având calitatea de administrator al unei societăți comerciale cu obiect de activitate construcții, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, respectiv achiziţii de bunuri (materiale de construcții), de la un număr de 5 societăți comerciale cu comportament de tip fantomă, administrare de 5 persoanecu complicitatea unei femei de 52 de ani, din aceeași localitateavând calitatea de contabil la cele cinci societăți comerciale de la care au fost realizate achizițiile

Prejudiciul adus bugetului de stat este în sumă totală de peste 965.000 de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit, dedus în mod nelegal.

În vederea recuperării prejudiciului, în cauză a fost intituită măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile deținute persoanele în cauză, până la concurența sumei stabilite ca prejudiciu.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *