Web Analytics
scris luni, 07.02.2022

Acțiuni ale MAI în ultimele 24 de ore

Luni, 7 februarie a.c., structurile Poliției Române desfășoară patru acțiuni operative, cu 40 de percheziții pe două domenii de activitate: investigarea criminalității economice și investigații criminale.

Acțiuni ale MAI în ultimele 24 de ore

Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Citește și: „Dl deputat Rădulescu mi-a povestit cum i-a pus să jure pe Biblie pe Gherghe, Aioanei şi Ciolan că vor fi fideli PSD. Era şi Stelică Crăciun de faţă”

Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

Principalele rezultate ale acțiunilor desfășurate de structurile MAI în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, acțiunile structurilor MAI s-au concentrat pe salvarea persoanelor, prevenirea și combaterea infracțiunilor, creșterea nivelului de siguranță rutieră și asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.

Duminică, efectivele MAI au intervenit la 4.571 evenimente, dintre care 2.819 misiuni au fost circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.752 intervenții în situații de urgență.

Infracționalitate și siguranță rutieră

La nivelul structurilor de poliție, în ultimele 24 de ore, au fost sesizate 759 posibile infracțiuni, dintre care peste 25 % au fost sesizate din oficiu.

În urma activităților desfășurate de polițiștii din structurile de investigații criminale și dispozitivele de ordine publică au fost prinși în flagrant 181 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 183 de fapte penale, și au depistat 7 persoane urmărite național sau internațional față de care s-au dispus măsurile legale.

Citește și: Construire ilegală: DNA i-a interzis primarului din Iași, Mihai Chirica, să-și exercite funcția. Dosarul, pornit după o anchetă de presă

Duminică, efectivele de jandarmi aflate în executarea atribuțiilor de serviciu au prins în flagrant 16 autori de infracțiuni.

De asemenea, în urma activităților desfășurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 47 de persoane.

În ultimele 24 de ore au continuat și acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, astfel că pentru abaterile constatate au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 804 permise de conducere și au fost retrase 284 certificate de înmatriculare.

Sancțiuni contravenționale aplicate

În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat peste 12.100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 4,1 milioane de lei.

De asemene, duminică, angajații IGSU au efectuat 31 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificat un obiectiv care funcționa fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 37 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.500 lei.

Intervenții în situații de urgență și persoane salvate

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 9 persoane și s-a acordat asistență medicală de urgență pentru 1.246 de persoane.

Citește și: VASILE BĂNESCU: “Amestecarea nătângă a religiei cu politica a făcut deja prea multe victime”

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 9 misiuni aero-medicale, fiind salvate 7 persoane.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit pentru a salva o persoană care intenționa să își ia viața.

Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.

Tranzitul frontierei de stat

Duminică, frontiera de stat a fost tranzitată de 95.438 de persoane și de 30.436 mijloace de transport. Tot ieri, polițiștii de frontieră au reținut în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 67.405 lei.

De asemenea, în intervalul menționat, au fost depistați 15 migranți ilegali.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *