Web Analytics

Construire ilegală: DNA i-a interzis primarului din Iași, Mihai Chirica, să-și exercite funcția. Dosarul, pornit după o anchetă de presă

de | 6.02.2022 10:33 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Politica si Administratie

Mihai Chirica nu mai are voie să-și exercite funcția de primar, după ce procurorii DNA l-au pus vineri sub control judiciar pentru 60 de zile, într-un dosar de corupție ce privește o afacere imobiliară.

Procurorii DNA arată că primarul este acuzat de infracțiunile de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) și instigare la uzurparea funcției.

Citește și: „Dl deputat Rădulescu mi-a povestit cum i-a pus să jure pe Biblie pe Gherghe, Aioanei şi Ciolan că vor fi fideli PSD. Era şi Stelică Crăciun de faţă”

Ancheta penală îl vizează și pe fostul primar din Iași, Gabriel Harabagiu, rudă prin alianță cu primarul Mihai Chirica, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) și uzurparea funcției, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

Dosarul a fost deschis la începutul acestui an, când procurorii DNA au descins în biroul primarului din Iași, Mihai Chirica. Motivul descinderii îl reprezintă modul în care a fost intabulat blocul afaceristului Gheorghe Cheșcu. Dezvăluirea a fost făcută de publicația Reporter de Iași, parte din rețeaua PressHUB.

Mihai Chirica este obligat să își delege atribuțiile de primar către unul dintre viceprimarii orașului.

Citește și: Final de proces pentru tânărul mutilat în trafic de un buldoexcavator al SC General Trust

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează faptul că cei doi, în exercitarea funcțiilor, ar fi dispus/semnat documente, cu încălcarea legii, în procedura de atestare a construirii, respectiv a extinderii unui imobil din municipiul Iași.

Citește mai departe în Presshub, platforma jurnaliștilor în serviciu public

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Poate se aplică si la Pitesti că si in presa noastră s-a scris destul. Sunt băieții aia de la Urbanism de neclintit. Au comis ilegalitati fara frica, fara nicio jenă ca si cum pe ei nu-i verifica nimeni. Speram sa intre si ei odata la Facultatea de la Colibasi.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *