Web Analytics
scris vineri, 07.10.2022

7 Octombrie 1952: S-a născut Vladimir Putin, președintele Rusiei

În ziua de 7 Octombrie 1952 s-a născut Vladimir Putin, președinte  și premier al Rusiei. S-a născut în orașul Leningrad (azi St. Petersburg), unde a și urmat școala. În 1975 a absolvit facultatea și și-a început cariera in KGB ca ofițer de informații în Germania de Est.

7 Octombrie 1952: S-a născut Vladimir Putin, președintele Rusiei

A avut o activitate îndelungată în spionajul sovietic, unde a rămas până în 1989. 

Citește și: Atenționare InfoCons! Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele, declarația nutrițională și aditivii pentru preparate!

Dupa colapsul URSS, s-a retras din KGB cu gradul de colonel și a revenit în orasul natal unde s-a implicat in politică și astfel a ajuns să ocupe diverse functii în organsimele de stat.

În 1998 a fost cooptat in administratia prezidentială a lui Elțin si i s-a încredintat sarcina de a întretine relatiile cu guvernele regionale ale Rusiei.

Ulterior a coordonat activitatea fostului KGB după care, în august 1999, a fost numit prim-ministru.

Plecarea lui Boris Eltin din functia de președinte i-a permis lui Putin sa acceadă, in anul 2000, la cea mai înaltă functie in stat, post in care a fost reales patru ani mai târziu și pe care l-a predat în 2008 fostului său premier, Dmitri Medvedev.

Citește și: Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Ei, Aioanei, Iancu Costinel şi Gherghe, aceşti derbedei politici, nu sunt poliţişti… cei care sifonează acţiunile poliţiei!”

La 7 mai 2012, Vladimir Putin s-a reinstalat in functia de președinte al Federației Ruse.

Duce o politică agresivă  de reconstituire a fostei URSS.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *