Web Analytics
scris sâmbătă, 18.05.2024

Timbru cu miros de pâine, pentru a celebra bagheta franțuzească

Poşta Franceză, în cadrul unui eveniment filatelic inedit, a lansat într-un tiraj de 594.000 de exemplare timbrul poştal care emană un miros specific de pâine proaspătă, dorind astfel să celebreze atât de îndrăgita baghetă franțuzească, relatează The Guardian.

Timbru cu miros de pâine, pentru a celebra bagheta franțuzească

Citește și: Copil de 8 ani, căzut din telescaun în stațiunea Straja. Era însoțit tot de un minor

Timbrul are încorporate microcapsule cu aromă

Efectul poștal emis de Poşta Franceză costă 1,96 € și pe el apare o baghetă decorată cu o panglică în culorile drapelului Franţei: roşu, alb şi albastru.

Potrivit Le Carre d’encre, un magazin unic în Franța dedicat filateliei și corespondenței, care vă întâmpină în inima Parisului, în cartierul Operei, timbrul are un „miros de panificaţie”. Cerneala folosită la imprmarea timbrelor conţine microcapsule care oferă aroma specifică baghetei proaspete.

Timbrul a fost pus în vânzare vineri, după lansarea sa oficială care a avut loc joi, cu ocazia Sărbătorii Saint-Honoré, patronul brutarilor şi patiseriilor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...