Web Analytics
scris duminică, 19.05.2024

Se scumpesc carburanții de la 1 iulie. Cât vor scoate românii din buzunar pentru un plin

După o perioadă de ieftiniri la pompă, prețurile la motorină și benzină vor crește semnificativ începând cu 1 iulie. În ultimele zile, șoferii români s-au bucurat de prețuri mai mici la carburanți, în special cei care își alimentează mașina cu motorină, aceasta devenind chiar mai ieftină decât benzina.

Se scumpesc carburanții de la 1 iulie. Cât vor scoate românii din buzunar pentru un plin

În prezent, prețurile la pompă au scăzut considerabil. De exemplu, în luna aprilie, prețul unui litru de motorină era de 7,46 lei, dar acum acesta s-a redus cu mai bine de 20 de bani. Astfel, motorina a ajuns să fie mai ieftină decât benzina, care se vinde în prezent la un preț mediu de 7,24 lei pe litru. Din păcate, această perioadă de ieftiniri este pe cale să se încheie. De la 1 iulie, acciza la carburanți va crește, ceea ce va duce la majorarea prețurilor. Conform noilor tarife, benzina se va scumpi cu 43 de bani pe litru, iar motorina cu 40 de bani pe litru.

Citește și: Goneau ca la curse! Vitezomani prinși de RADAR în Argeș

Aceste scumpiri vor avea un impact direct asupra buzunarului șoferilor. Cei care alimentează cu motorină vor plăti cu aproximativ 20 de lei mai mult pentru un plin, în timp ce șoferii care folosesc benzină vor trebui să scoată din buzunar aproape 21 de lei în plus.

Scumpirile care vor intra în vigoare de la 1 iulie vor afecta semnificativ bugetele șoferilor români, după o scurtă perioadă de beneficii datorate ieftinirilor. Majorarea accizei la carburanți va duce la creșterea prețurilor la benzină și motorină, determinând costuri suplimentare pentru toți cei care depind de autovehicule în activitatea zilnică.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită