Web Analytics
scris miercuri, 04.03.2015

16 pacienţi citaţi ca martori în dosarul doctoriţelor şpăgare

Pe 19 martie va fi un nou termen al procesului în care doctorițele Camelia Săndulescu și Iulia Mihai sunt acuzate că au primit diverse sume de bani și alte foloase de la peste 1.000 de persoane care s-au prezentat la cabinetele de expertiză pentru încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală, prelungirea concediului medical peste 90 de zile sau pentru emiterea certificatului constatator asupra capacității de muncă. La termenul menționat mai sus au fost citați nu mai puțin de 16 martori, dintre care trei sunt citați din nou pentru că, la termenele precedente, nu s-au prezentat pentru a da declarații.
La ultimul termen, cel din 19 februarie, unul dintre martorii chemați în apărarea  doctoriței Săndulescu (foto) a admis faptul că a devenit un obicei de a acorda medicilor diferite sume de bani, de fiecare dată când pacienții vin la aceștia, dar a negat că doamna Săndulescu i-ar fi cerut vreodată bani pentru serviciile sale. „Ne-am obișnuit ca atunci când mergem la medic, să-i oferim acestuia câte o sumă de bani, fără să ne ceară nimeni nimic. I-am oferit o dată doamnei Săndulescu 100 de lei, pe care i-am pus pe birou. Nu știu dacă doctorița Săndulescu a văzut că i-am lăsat banii, însă în altă împrejurare, când am fost însoțitor al soției mele la cabinetul dânsei, și i-am oferit acesteia bani, tot 100 de lei, doctora mi i-a restituit. De când i-a văzut pe masă i-a respins și a spus că nu e nevoie”, a precizat unul din martori.
La aceeași ședință, a fost admisă și cererea formulată de doctorița Iulia Mihai de a-și schimba imobilul unde locuiește, dar fără a părăsi locuința. După cum v-am informat în numerele trecute ale „Jurnalului”, Tribunalul Argeș a înlocuit, în data de 22 ianuarie,  măsura arestării preventive luate faţă de cele două inculpate, aflate la data respectivă în Penitenciarul Colibaşi, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu.
Alex Vlaicu

16 pacienţi citaţi ca martori  în dosarul doctoriţelor şpăgare

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită