Web Analytics

Ziua culesului de afine la Institutul Pomicol Mărăcineni

de | 22.07.2021 13:02 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Eveniment notabil săptămâna trecută, la Mărăcineni. Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Pomicultură a organizat pe 15 iulie o acțiune inedită. Timp de 3 ore, între 8.00 și 11.00, specialiștii institutului i-au poftit pe piteșteni, dar și pe locuitorii din împrejurimi la cules de afine, direct în plantație. Iar aceștia nu au întârziat să apară, încântați de posibilitatea de a recolta, direct de la sursă, delicioasele fructe.
Unde mai pui că prețul plătit pe kilogram a fost de doar 8 de lei, adică nici jumătate din prețul pieței. Până la ora 10.00, când reporterul “Jurnalului” a fost pe plantație, peste 150 de persoane răspunseseră inviației organizatorilor de a culege afine. Îmbucurător că mulți dintre participanți erau persoane tinere, dar și numeroși bunici veniți cu nepoțeii.
În paralel, în aula instituției s-au adunat invitații veniți la sesiunea științifică cu titlul „Cultura afinului în România. Inovație varietală și tehnologică”. Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a onorat invitația făcută de directorul Institutului Pomicol, dr. ing. Mihail Coman, fiind prezent la deschiderea lucrărilor. Specialiștii în horticultură au avut discuții despre noi tehnologii, inovație și varietate în cultura afinului, dar și despre evoluția climei, ca factor esențial în creșterea afinului. Tot aici au fost dezbătute probleme de actualitate ale agriculturii, cum ar fi noua sesiune PNDR, și au avut loc câteva demonstrații de aplicare a tratamentelor fitosanitare utilizând drona.
Citește și Institutul Pomicol Mărăcineni încearcă să îşi recupereze prin instanţă investiţiile în plantaţiile retrocedate
Citește și Institutul Pomicol de la Mărăcineni e pe cale să breveteze un nou soi de măr
 
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii