Web Analytics

Zelenski, întrebat dacă recunoaște inexistența limbii moldovenești în Ucraina: “ Înțeleg că unii oameni ar spune că Moldova este România”

de | 11.10.2023 11:13 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Preşedintele Volodimir Zelenski a discutat într-un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN despre protecția drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina.

Întrebat dacă Ucraina este pregătită să recunoască inexistența așa-numitei ”limbi moldovenești”, preşedintele Volodimir Zelenski a spus:

Citește și Contestația primarului din Mioveni se judecă pe 12 octombrie

„Sincer, nu văd nicio problemă globală în asta. Nu văd nicio problemă cu acest lucru. Pentru mine asta nu este o problemă presantă. Înțeleg că unii oameni ar spune că Moldova este România. Guvernul nostru se va întâlni, într-o săptămână sau două, și va lua o decizie.

Personal, înclin spre ideea de a întări parteneriatul nostru, dintre România și Ucraina. Îmi pare rău că nu mă pot gândi la problemele astea mici, pentru că suntem o țară aflată în război. Asta nu e o problemă presantă acum, îmi pare rău. Dar trebuie să se ia o decizie şi guvernul ucrainean va face asta și sunt sigur că toată lumea va fi fericită”, a spus Volodimir Zelenski la Antena 3 CNN.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *