Web Analytics

Contestația primarului din Mioveni se judecă pe 12 octombrie

de | 9.10.2023 13:32 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Curtea de Apel Piteşti va judeca pe 12 octombrie contestaţia formulată de primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, faţă de măsura arestării preventive.

Citește și: Ministrul de interne: “Polițiștii recrutaţi din sursă externă nu sunt deloc pregătiţi” 

Potrivit Agerpres, contestaţia, depusă de avocaţii edilului-șef pe 6 octombrie la Tribunalul Argeş, a fost înregistrată luni, 9 octombrie, la Curtea de Apel Piteşti. Termenul a fost stabilit la 12 octombrie, la ora 9.

Vă reamiuntim că Tribunalul Argeş a admis, pe 5 octombrie, propunerea procurorilor DNA Pitești de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Ion Georgescu.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului G.I, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă (…), pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 05.10.2023, mandatul de arestare fiind valabil până la data de 03.11.2023, inclusiv”, se arată în decizia pronunţată de Tribunalul Argeş.

Potrivit DNA, Ion Georgescu fusese reţinut anterior pentru infracţiunea de trafic de influenţă.

În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion (…) ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remişi primarului, conform înţelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală. Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină ‘promisiunea’ făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior”, după cum a comunicat joi DNA.

   

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *