Web Analytics
scris miercuri, 28.09.2022

„World Animal Day” marcată la Grădina Zoologică Pitești! Intrarea va fi GRATUITĂ pentru vizitatori

Grădina Zoologică din Pitești organizează Ziua Porților Deschise, marți, 4 octombrie 2022, cu prilejul Zilei Internaționale a Animalelor (World Animal Day).

„World Animal Day” marcată la Grădina Zoologică Pitești! Intrarea va fi GRATUITĂ pentru vizitatori

Vizitatorii vor avea intrarea gratuită, indiferent de vârstă, și sunt așteptați, în intervalul orar 10:00 – 19:00, pentru a admira peste 1800 de viețuitoare, în frumosul parc care le găzduiește. La ZOO Pitești veți întâlni diferite specii de animale – feline, maimuțe, păsări, reptile, papagali, pești – printre care se remarcă exemplare unice în țară precum: ursul tibetan, specii rare de papagali Ara, papagali Călugăr, Kiangi, Watusii.

Citește și: Proiectul “Sănătate în comunitate”, prin care cetăţenii ucraineni pot beneficia de consultaţii medicale gratuite, implementat de Crucea Roșie, în București

În 1931, la Florența, ziua de 4 octombrie a fost proclamată oficial de către Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor ca Ziua Internațională a Animalelor, un omagiu adus Sfântului Francisc de Assisi (1182-1226), protectorul animalelor, canonizat la 4 octombrie 1228. „World Animal Day” a devenit o zi specială, dedicată respectului pentru viața animalelor și pentru legătura noastră, a oamenilor, cu ele, dar și conștientizării situației speciilor de animale aflate în pericol de dispariție. Cu timpul, a devenit ziua în care se aduce un omagiu tuturor animalelor, din toate țările lumii.

La ZOO Pitești, vă invităm să învățați despre lumea diversificată a acestui spațiu!

Photo by Magda Zinculescu – photography & Bogdan Moșoianu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *