Web Analytics

Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Sunt unii jucători care n-au visat în viaţa lor să încaseze bonusuri de câteva zeci de mii de euro”

de | 14.04.2022 12:34 | Actualitate, Sport

Viorel Tudose, sponsorul principal de la FC Argeș, consideră că ultimele rezultate ale grupării din Trivale nu sunt unele așa dezastruoase, cum lasă să se înțeleagă mass-media sportivă. Omul de afaceri a spus în acest sens: ”Meciul de la Craiova l-am jucat vineri, după ce luni seara am avut meciul de la Botoșani. Nu știu ce program este acesta al Federației, când puteam să jucăm foarte bine și duminică… La 1-0, când controlam partida, a venit acea eliminare a lui Latovlevici, unde cred că s-a întors soarta meciului, iar apoi am primit două goluri. Meciul cu FCSB a fost unul de referință, cu gol în minutul 94, plus eliminarea lui Șerban. Meciul de la Cluj cu CFR a fost unul cu greșeli nepermise în apărare, plus eliminarea lui Tofan, iar acum, cu Farul, iarăși cadou.

Probabil că, fiind în perioada asta a postului Paștelui, ne-am gândit și noi să facem cadouri sau cavalerii fluierului au făcut cadouri concurenților noștri. S-au gândit că e mai bine ca să-i mai ajute puțin, deși eu cred că nu trebuiau ajutați. Au fost patru rezultate defavorabile, cu greșeli personale, în toate patru meciurile. Nu spun că acele greșeli personale au influențat 100% rezultatul, dar în mare proporție l-au influențat. Avem aceste greșeli individuale, pe care le-am mai avut și pe parcursul campionatului. Am mai avut serii proaste, nu 4 înfrângeri consecutive, dar totuși suntem în play-off și mai jos de locul 6, la finalul campionatului, nu ne putem clasa. Obiectivul rămâne în continuare Cupa. Gândiți-vă că și în meciul cu Farul am avut 5 jucători care nu au jucat, Tofan, Șerban, Tănase, Ganea și Dumitrașcu. Nu spun că, dacă erau cei 5, am fi câștigat la pas cu Farul, dar poate altfel se desfășurau evenimentele”.

Citește și Ne-a bătut și Farul acasă și FC Argeș devine Clinceniul play-off-ului

„FC Argeș nu a fost și nu o să fie în cooperativă atât timp cât eu sunt acolo, împreună cu Cristi Gentea”

Despre faptul că unii jucători nu și-au apărat corect șansele în fiecare meci, Viorel Tudose a spus: ”Stau și mă gândesc cum reușim să greșim în acest stil, dându-le voie unor foști fotbaliști deveniți peste noapte analiști să ne catalogheze că nu ne-am apărat corect șansele cu unele echipe, că am trage mai mult cu altele. Am văzut o declarație a unui fost căpitan al echipei naționale în acest sens. Poate dânsul își aduce aminte, după vremea domniei sale, că ar fi fost o anumită cooperativă. FC Argeș nu a fost și nu o să fie în cooperativă atât timp cât eu sunt acolo, împreună cu Cristi Gentea. Am mai văzut că ar fi o cooperativă, a fotbaliștilor portughezi, ca să scoată pe CFR campioană.

Nici vorbă de așa ceva, dacă Miguel a greșit în cele două meciuri cu Clujul, te poți într-adevăr duce cu gândul acolo, dar să faci asemenea afirmații… Sunt niște oameni care nu-și mai găsesc locul în fotbalul românesc și vor să iasă cu ceva în evidență. Ce îi interesează pe Miguel sau pe Viana să iasă CFR campioană? Ei oricum pleacă la sfârșitul contractului, Viana anul acesta și Miguel la anul. Noi nu avem niște jucători care au capacitatea foarte mare de a se adapta în noile condiții de tensiune pe care le provoacă play-off-ul. Sunt niște jucători care și-au depășit condiția și capacitatea lor intelectuală, ca să se adapteze la tensiunea pe care o cere o astfel de competiție, este destul de redusă și atunci vin și aceste rezultate. Peste timp, statistica va arăta că FC Argeș a obținut cu Andrei Prepeliță pe bancă locul 4. Iar după 1990 a mai fost obținut doar un loc 3 cu echipa antrenată de Silviu Dumitrescu și cu Nicolae Dobrin, director tehnic.

Nu îmi aduc aminte de o altă performanță din ultimii 32 de ani. La urma urmei, sezonul 2021-2022 aduce pe FC Argeș pe locul 4 la terminarea sezonului regular și probabil locul 6 la finalul campionatului, deși se pot întâmpla foarte multe până la sfârșit. Dacă câștigăm și Cupa, ceea ce ar fi o premieră în istoria lui FC Argeș… Vom face tot ce este omenește posibil să câștigăm Cupa și o vom câștiga și atunci nu știu ce mai putem să spunem. Am depășit cu mult niște ecarturi și ne-am clasat acolo unde nu credea nimeni. La sfârșitul sezonului un trofeu ar fi ceva extraordinar pentru fotbalul piteștean”.

Citește și Gheorghe Cristian, fostul portar al FC Argeş: „Pe 15 ianuarie 2022 am reintrat în pâine la FC Argeş”

„Eu vă spun că Primăria Pitești va investi la FC Argeș, eu voi rămâne alături de FC Argeș”

În privința așa-zisei incertitudini legate de finanțarea de către Primărie și despre jucătorii care nu și-au primit bonusurile de performanță, același Viorel Tudose ne-a declarat: ”Cred că vorbele lui Jean Vlădoiu au fost întoarse de către jurnaliști. Nu cred că Jean a declarat că Primăria nu va mai investi la FC Argeș. Eu vă spun că Primăria Pitești va investi la FC Argeș, eu voi rămâne alături de FC Argeș, vom face bugetul pentru perioada următoare. FC Argeș nu are probleme financiare. Totul a plecat de la cei 4 jucători… Acum nu poate fi acuzată nici conducerea clubului că a făcut ceva împotriva celor 4 jucători. Cei 4 au impresari… Aceștia nu-și văd decât interesul lor personal. Nu îi interesează de interesul jucătorului. El să-și ia comisionul, când jucătorul semnează…

Există un impresar al unui jucător care a venit anul trecut la FC Argeș și pe care nu l-a interesat decât comisionul lui. Nu l-a interesat la respectivul jucător să-i pună un bonus de performanță. Când noi am spus de acest lucru, ne-a spus că nu trebuie, că jucătorul e tânăr… Cu cei 4 jucători de care vorbeam, totul s-a rezolvat… Noi am dat, până la urma urmei, niște bonusuri de performanță care nici nu erau trecute în contracte. A fost o neînțelegere, totul s-a rezolvat, Primăria investește la FC Argeș, proiectul noului stadion merge înainte, s-au făcut pași importanți în ultimele zile, bugetul există, deci nu văd nicio problemă. Că s-a discutat să nu fie salarii mai mari de o anumită sumă, da, așa este! Noi plătim performanța. Ați văzut ce atitudine au unii jucători. Când se apropie de sfârșitul perioadei contractuale, unii jucători nu au mai tras așa cum au tras în prima parte a campionatului.

Intervine această automulțumire. Gândiți-vă că sunt unii jucători care nu au visat în viața lor să încaseze bonusuri de câteva zeci de mii de euro și au jucat nici 20% din minute. Așa s-au făcut contractele, așa au venit impresarii. Am fost noi sub presiune și a trebuit să acceptăm unii jucători. La FC Argeș nu sunt probleme, sunt speculații ale presei. Sunt discuții, într-adevăr, între noi, în contradictoriu, dar nu sunt niște probleme atât de grave. Probabil că unii vorbesc așa aiurea, în această perioadă, că am deranjat foarte mult, sunt ceva divergențe de opinii în a alcătui lotul…”.

Citește și Ionuţ Şerban, căpitanul FC Argeş, strânge rândurile: ”Trebuie să scoatem rezultate bune în următoarele etape, pentru că vine meciul de Cupă şi avem nevoie de un moral bun”

„Bugetul este undeva între 5 și 6 milioane de euro. Cu acești bani se poate activa liniștit și cu gândul de play-off pentru anul viitor”

”În ceea ce privește bugetul pentru sezonul viitor, vă pot spune că atât cât a dat Primăria, adunat cu 2,3 milioane de euro, cât vin din drepturile de televiziune, plus aproximativ un milion de euro care vine dintr-o parte privată, rezultă undeva între 5 și 6 milioane de euro. Cu acești bani se poate activa liniștit și cu gândul de play-off pentru anul viitor”, a concluzionat sponsorul principal de la FC Argeș.

Citește și Publicul s-a întors în Trivale, chiar dacă FC Arges a pierdut cu 3-2 în fața FCSB, în ultimul minut

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Citim ca bugetul e de 6 milioane din care 5 milioane asigurate de primărie și din drepturile TV. Pentru restul de 1 milion au contribuit zeci de sponsori, prin redistribuirea impozitului pe profit. Deci n-au dat nimic de la ei că oricum dădeau la stat. Printre ei se află și acest hagi tudose care se dă sponsor principal și se baga-n seamă cam mult. Se dă analist, specialist, cunoscător, dar interesele lui sunt altele, cele legate de susținerea firmei lui de către politic. Rămâne așadar și prin urmare,un mucea – flaimucea în lumea fotbalului.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *