Web Analytics

Gheorghe Cristian, fostul portar al FC Argeş: „Pe 15 ianuarie 2022 am reintrat în pâine la FC Argeş”

de | 8.04.2022 10:33 | Actualitate, Sport

Ce ne puteți spune despre evenimentul ”Tricouri de legendă”, la care ați participat săptămâna trecută la Pitești, alături de Belodedici?

– Am fost invitat de către departamentul de marketing al clubului FC Argeș. A venit și Belodedici, a fost foarte frumos. Am dat autografe pe poze de ale mele și de ale lui Belo, de când eram noi tinerei și frumușei. Au fost interviuri, s-au făcut fotografii multe, au fost foarte mulți copilași, oameni mai în vârstă. Cam asta a fost toată treaba. L-am cunoscut pe Răzvan Stoian, băiatul care a organizat evenimentul și cel care are o colecție foarte mare de tricouri din acestea de legendă, luate de-a lungul timpului. Avea un tricou de-al lui nea Gică Dobrin din 1971, de la meciul cu Cehoslovacia.

Cum e să reveniți la FC Argeș după atâta timp?

– Păi, este foarte bine! Am găsit colegi mai vechi și colegi mai noi la Centrul de Copii și Juniori. Mă refer la veteranii Mihai Ianovschi, Augustin Eduard, Viorel Moiceanu și Mihai Ariciu, dar și la antrenorii mai tineri, Cătălin Oprea, Robert Enache, Daniel Mălușanu, tânărul și talentatul Șerban Georgian… Paul Ciobanu, Daniel Ghiță, care au grupe și la copii și sunt și la echipa mare.

Citește și Gheorghe Cristian, un fotbalist care a făcut istorie în Trivale, caută de muncă: „Sunt fără serviciu de când a început pandemia. Pot fără probleme să revin la FC Argeş”

„La Liga Elitelor vom participa, la Ploiești, pe 8-10 și 12 aprilie”

De când ați revenit și ce grupă de copii pregătiți?

– Pe data de 15 ianuarie 2022 am reintrat în pâine la FC Argeș. Sunt, împreună cu Paul Ciobanu, la grupa de copii 2007-2008. Sunt trei echipe, echipa de 2007, care participă la Liga Elitelor și la județ, plus echipa de 2008, care participă la județ.

Care este situația acestor echipe Under 15 în campionat?

– Normal că pe primul loc sunt toate. Cum ar putea fi altfel? La Liga Elitelor vom participa, la Ploiești, pe 8-10 și 12 aprilie, la turneul zonal, unde participă echipele Under 15 ale Petrolului, Brașovului și FCSB-ului. După acest turneu zonal, primele două merg mai departe în semifinale.

Care este atmosfera pe care ați găsit-o la FC Argeș?

– Extraordinară. Mai ales acum, după calificarea în play-off, atmosfera este una bună, toată lumea lucrează, sunt copii mulți, nu sunt probleme și se știe foarte bine la ce mă refer. Totul este ok.

Citește și Fostul alb-violet Gheorghe Cristian lucrează la o şcoală de fotbal sub patronajul Juventus Torino

„Dl primar Gentea m-a readus la FC Argeș”

Cine a fost artizanul reîntoarcerii dvs la FC Argeș?

– Dl primar Cristian Gentea. Dânsul m-a readus la FC Argeș. Cu dânsul am vorbit în vară, când am fost la festivitatea aceea de premiere a jucătorilor care au participat la câștigarea celor două campionate din 1972 și 1979. Atunci am discutat cu dânsul și mi-a spus, când mă hotărăsc, să vin să discutăm. M-am dus, am discutat cu dânsul în decembrie anul trecut și în ianuarie m-am angajat.

Cum comentați dvs, ca fost fotbalist la FC Argeș, performanța realizată de echipă în acest an?

– Faptul că băieții au revenit așa din urmă cu niște rezultate foarte bune, învingând FCSB, Constanța și Botoșaniul, este extraordinar. S-au mobilizat foarte bine și, ca idee, așa cum am văzut eu lucrurile, toți sunt foarte uniți în jurul lui Prepeliță. Adică, Andrei a reușit să strângă jucătorii lângă el, ceea ce este un mare merit al unui antrenor, și atunci s-a văzut și rezultatul. Acum, când am intrat în play-off, este un pic mai greu, pentru că sunt echipele cele mai bune din campionat. Atmosfera este, așadar, foarte bună și meritul mare îl au Andrei Prepeliță și Jean Vlădoiu, care au știut să țină echipa foarte bine. Cel puțin așa văd eu lucrurile din interior.

Citește și 140 de copii și juniori de la FC Argeș au primit echipament sportiv


Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *