Web Analytics
scris vineri, 09.02.2024

Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „La Piteşti sunt nişte orgolii ale trecutului pe care eu trebuie să le gestionez foarte bine”

Ce noutăți mai avem în privința conducerii FC Argeș?

– Deocamdată, nicio noutate. Se tergiversează numirea noului președinte, să vedem ce soluție vom găsi. În primul rând, trebuie să-mi rezolv și eu situația acolo, să văd dacă intru ca membru în Comitetul Director. În rest, vom găsi și o soluție să aducem un președinte care să facă performanță la FC Argeș. Repet, FC Argeș va avea un președinte care să facă performanță, că nu va fi poate cel pe care mi-l doresc eu cel mai mult, asta este altă poveste. La Pitești sunt niște orgolii ale trecutului pe care eu trebuie să le gestionez foarte bine; am reușit o parte dintre ele să le rezolv, altă parte însă văd că nu reușesc și cred că mai avem nevoie de timp să se mai vindece rănile trecutului.

Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „La Piteşti sunt nişte orgolii ale trecutului pe care eu trebuie să le gestionez foarte bine”

„Bogdan Stoica a avut ceva probleme de familie care l-au condus la un refuz temporar”

A fost anunțat ca director sportiv Bogdan Stoica. Din câte am înțeles, el nu a semnat deocamdată cu FC Argeș…

– Bogdan Stoica și-a dorit să vină și el, normal, dar în ultimele două săptămâni a avut ceva probleme de familie care l-au condus la un refuz temporar de a se implica la FC Argeș. Deci, sunt doar probleme de familie la Bogdan Stoica, nu sunt probleme de a semna cu FC Argeș sau de neînțelegere.

„Buhăcianu și Angelov sunt pe lista de transferuri, iar Bogdan Rusu va rămâne la FC Argeș”

Ce ne puteți spune despre transferuri? Sunteți mulțumit de jucătorii nou veniți? Vor mai veni și alții?

– În compartimentul ofensiv, acolo suferim, nici Buhăcianu, nici Angelov, nici Bogdan Rusu nu au rupt gura târgului și este normal ca dezamăgirea noastră și în special a mea să fie destul de mare. Buhăcianu și Angelov sunt pe lista de transferuri, iar Bogdan Rusu va rămâne la FC Argeș. Va trebui să mai aducem un vârf de atac și un mijlocaș ofensiv-defensiv pe lângă Isac. În rest, în mare parte eu cred că echipa, și cu venirea celor doi fundași de bandă, ar fi în regulă. Andrei Tofan a rămas la FC Argeș și sper să-și prelungească contractul; și sunt ferm convins că și-l va prelungi dacă nu va exista o ofertă foarte tentantă pentru el din Liga I sau din străinătate. Plecarea lui Turda o consider normală, în ritmul în care deja ea era luată în calcul. Tot respectul pentru el, un jucător care a trecut cu greu peste acea retrogradare, un jucător care a mai avut și alte probleme la noi, la FC Argeș, dar este bine că a trecut peste ele și acum îi doresc succes la Voluntari. În principiu sunt mulțumit cu jucătorii aduși. Încercăm acum ca toți jucătorii pe care îi vom aduce, plus copiii pe care vrem să-i ridicăm din pepiniera proprie, să creioneze viitorul lui FC Argeș. Eu așa îmi doresc. Cred că și Eugen Neagoe s-a implicat foarte mult în această pregătire și asta s-a văzut în cele trei meciuri amicale, că echipa a jucat cu totul altceva și va juca, de la meci la meci, mult mai bine. Cred că odată cu noile implanturi care vor fi puse, și aici mă refer la jucătorii aduși, echipa să câștige cele patru meciuri și, dacă jocul rezultatelor ne va permite, să reușim să intrăm în play-off; dacă nu, există și această speranță cu slabe șanse a locului șapte. Atâta timp cât matematic mai sunt șanse, atâta timp cât mai există puțină speranță, eu cred că putem să ne gândim în continuare la promovare.

Citește și Puștii violeți pe podium la Brașov Indoor Cup. Ce spune antrenorul Bogdan Vișan

Citește și Andrei Tofan, căpitanul de la FC Argeş, despre promovare: „Dacă mai sunt şanse matematice, de ce să nu credem în şansa noastră?”

„Am un principiu: cu excepția morții, totul poate fi îndreptat și rezolvat”

Încă mai sunteți optimist…

– Nu că sunt optimist, eu sunt un optimist prin excelență, adică la mine atâta timp cât matematic se poate… Am un principiu: cu excepția morții, totul poate fi îndreptat și rezolvat. Singura care nu poate să fie rezolvată este moartea. FC Argeș nu a murit, FC Argeș trăiește, FC Argeș respiră, FC Argeș s-a resuscitat când mulți ne cântau prohodul. Au fost destul de mulți oameni care îi făceau parastasul lui FC Argeș, dat timpul a trecut, a fost greu, și mă refer la retrogradare, dar în momentul de față FC Argeș respiră și eu cred că FC Argeș va reveni. Este doar o chestiune de timp, dacă nu va reveni în acest campionat să promoveze, în campionatul viitor va reveni. S-au făcut, se fac greșeli în permanență, când nu reușești să obții rezultatele pe care le dorești, la nivel managerial, acolo s-a greșit foarte mult. La Pitești sunt încă acele probleme mari din trecut cu foștii jucători de glorie care trebuie să fie în sistemul de conducere. Da, ok, trebuie să ajuți, și mă refer la oamenii care au luptat pentru FC Argeș, dar nu la nivel de sistem de conducere. Acolo s-a greșit, cu aducerea lui Vlădoiu prima dată etc. Managementul se face cu oameni specialiști, profesioniști. Tot respectul și pentru Vlădoiu, și pentru toți jucătorii care au jucat pentru FC Argeș, dar acestea sunt niște lucruri ale trecutului și nu mai pot să mă întorc la ele.

Citește și Constantin Schumacher, antrenor principal la CS Mioveni: „Am depus hârtiile în prima zi de transferuri şi, până a venit interdicţia de la UEFA, am putut să le facem”

„Acum s-a liniștit toată lumea și cred că în acest moment Eugen Neagoe are o poziție foarte solidă la FC Argeș”

Cum comentați cele trei victorii din meciurile amicale cu Muscelul, Horezu și Chiajna?

– Eugen Neagoe a folosit tot lotul de jucători, l-a împărțit ca să fie echipele echilibrate, a vrut să vadă disponibilitatea la efort a unor jucători, modul în care s-au adaptat, relațiile de colegialitate, modul cum vede el echipa și jucătorii pe care i-a dorit, cum se acomodează. Eu zic că au fost trei teste reușite. Cu Flacăra Horezu au fost problemele acelea, când s-au luat două goluri, iar antrenorul chiar nu a fost mulțumit deloc. În schimb, în meciul al treilea, cu Chiajna, toată lumea care a fost la meci m-a sunat și mi-a spus că a fost impresionată de disponibilitatea la efort a tuturor jucătorilor care au compus FC Argeș, entuziasmată de unii tineri care s-au luptat, care au potențial și cred că vor ajunge departe. Acum, s-a văzut și mâna antrenorului, de acest Ciuciulete până la Neagoe nu știa nimeni de el; eu nici nu știam că există în cadrul clubului acest fundaș central și iată că acum crește de la meci la meci. Cu acest jucător, cu alții, cu Orozco, care va veni de la Cupa Africii, altfel vor sta lucrurile. Nu trebuie să ne uităm neapărat la rezultate, problema pe care a urmărit-o Eugen Neagoe a fost adaptarea noilor veniți, modul cum răspund la comenzi și cum vor creea relațiile de joc pentru aceste patru meciuri, plus meciurile din play-out sau play-off. În ultimele două meciuri de pregătire, cred că se va pune accent pe modul în care echipa va evolua în primul meci din campionat, și anume cel de la Miercurea-Ciuc. Deci, nu contează rezultatul, ci stabilirea relațiilor de joc. Eu am mare încredere în Eugen Neagoe, este un antrenor foarte bun, au fost discuții în această iarnă în ceea ce îl privește, dar acum s-a liniștit toată lumea și cred că, în acest moment, Neagoe are o poziție foarte solidă la FC Argeș și îmi doresc foarte mult ca el să-și consolideze și mai mult poziția prin promovare.

Citește și Medalii pentru juniorii de la CSM Pitești la Cupa Ligii Performanței în Natație

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *