Web Analytics
scris vineri, 02.02.2024

Andrei Tofan, căpitanul de la FC Argeş, despre promovare: „Dacă mai sunt şanse matematice, de ce să nu credem în şansa noastră?”

Care este situația ta contractuală cu FC Argeș?

– Situația mea contractuală cu FC Argeș este foarte limpede. Am intrat în ultimele șase luni de contract, deocamdată sunt aici; vedem pe viitor ce se va întâmpla, nu știu dacă voi pleca sau dacă voi rămâne, dar cu siguranță trag tare, sunt concentrat aici, sunt cu băieții în cantonament, îmi fac antrenamentele. Sunt jucător profesionist, îmi fac treaba aici, FC Argeș este echipa mea de suflet, dar o să vedem ce se va întâmpla.

Andrei Tofan, căpitanul de la FC Argeş, despre promovare: „Dacă mai sunt şanse matematice, de ce să nu credem în şansa noastră?”

Ai primit vreo ofertă în această pauză competițională?

– Da. Nu mă ascund, chiar am vreo trei-patru oferte de la echipe de Liga I, dar deocamdată nu m-am gândit foarte bine la ceea ce vreau să fac, dacă vreau să plec sau să rămân. Așa cum am spus, deocamdată sunt aici și o să vedem ce va fi pe viitor. Sper ca până la urmă și echipa care m-a lansat în fotbalul mare, adică în Liga I, să poată încasa ceva de pe urmele mele; bineînțeles, mă refer la FC Argeș.

„La FC Argeș nu joci ca să te bați la retrogradare sau să fii pe la jumătatea clasamentului mai ales în Liga a doua”

Cum decurg antrenamentele în momentul de față? Cum este sub comanda lui Eugen Neagoe?

– Sincer vă spun, cantonamentul a decurs destul de bine, ne pregătim foarte bine, antrenamentele sunt foarte bune, toți băieții suntem concentrați și conștienți că trebuie să ne antrenăm foarte bine, pentru că ne așteaptă un retur foarte greu și trebuie să scoatem echipa de aici, din josul clasamentului. Știți și dvs. foarte bine că FC Argeș trebuie să fie mult mai sus față de unde suntem acum. Sperăm ca împreună cu băieții care au venit acum, băieți cu mare caracter, pe care eu îi știu din Liga I, să ne îndeplinim obiectivele.

Care sunt aceste obiective în momentul de față?

– La FC Argeș, când joci, nu joci ca să te bați la retrogradare sau să fii pe la jumătatea clasamentului mai ales în Liga a doua, la FC Argeș joci cu gânduri mărețe. Din păcate, anul trecut am retrogradat, iar acum ne dorim să ne clasăm cât mai sus. Sincer, eu vreau să promovez chiar anul acesta, chiar dacă șansele nu sunt așa mari. Dar, până la urmă, dacă sunt șanse, tragem tare ca să mergem cât mai sus.

Care sunt aceste șanse?

– Având în vedere că mai sunt șanse matematice, în condițiile în care sunt echipe care nu au drept de promovare, echipe care au probleme financiare și unde se pot lua puncte, de ce să nu credem în șansa noastră? Sunt șanse, numai că trebuie să privim la noi în curte, trebuie să câștigăm meciurile și la final să vedem unde ne aflăm. Dacă Dumnezeu ne dă șansa și noi suntem sută la sută montați aici, vom trage cât mai tare.

Citește și Iulian Tameş, antrenor secund la CS Mioveni: „Se poate ataca promovarea în Liga I…”

„Sper să duc echipa înapoi, acolo unde îi este locul. Apoi sper să prind și eu un transfer”

Cum vezi lupta pentru accederea în play-off?

– Chiar nu mă așteptam ca Liga a doua să fie cu meciuri așa de disputate. Poate nu sunt jucători cu foarte mare calitate ca la Liga I, dar sunt jucători determinați, jucători care nu câștigă la fel de bine ca la alte formații și trag cu dinții să arăte că pot să joace și mai sus. Este o ligă secundă foarte grea. La începutul campionatului, dacă cineva îmi spunea că terminăm pe locul doi sau trei, eu nu luam nici măcar în calcul așa ceva, dar iată că realitatea este cu totul alta. Sperăm ca în primul rând să fim noi bine și să ajungem cât mai sus.

Ce obiectiv personal ai pentru perioada imediat următoare, dar și pe termen lung?

– Mi-ar fi plăcut ca echipa aceasta să fie acum în Liga I și să pot pleca și eu și să pot lăsa ceva în urma mea aici, adică să promovez; a fost bine, am jucat în play-off, am făcut lucruri bune… Din păcate, am retrogradat și sper să duc echipa înapoi, acolo unde îi este locul. Apoi sper să prind și eu un transfer.

Cum comentezi plecarea lui Grigore Turda, având în vedere că atât el, cât și tu erați ca și transferați în altă parte?

– Grigo este cel mai bun prieten al meu și la fotbal, și în viața de zi cu zi, este un băiat profesionist. Pe de o parte, mă bucur că a plecat la Liga I, iar pe de altă parte, îmi pare rău că a plecat de aici, pentru că am creat un grup frumos cu băieții care au fost și pe la Liga I, dar cu el am altă prietenie. Mă bucur pentru el că este la Liga I, sper să tragă tare și să nu mai aibă astfel de evenimente cum au fost aici. Este un jucător foarte bun și va arăta multe în Liga I.

Cu jucătorii nou veniți crezi că FC Argeș va arăta altfel în aceste ultime etape din sezonul regular?

– Da, sunt sută la sută convins. Ați văzut că s-au făcut eforturi imense să se facă transferuri bune, nu au venit jucători de la Liga a doua, ci de la Liga I, care au făcut treabă bună în Liga I. Eu zic că s-au integrat foarte bine, am încercat și noi să-i integrăm cât mai repede, pentru că avem nevoie să se integreze foarte rapid și în ceea ce cere și mister, în ceea ce este aici. Eu sper și sunt convins că, din ceea ce văd, cum se pregătesc, dorință există; ei vor crește valoarea echipei.

Banderola de căpitan va rămâne la tine?

– Vă dați seama că, de fiecare dată când mi se dă șansa, port banderola de căpitan cu mare mândrie. FC Argeș este echipa mea de suflet, echipa care m-a format, echipa unde am încercat să dau totul, chiar dacă au fost și situații în care nu mi-a ieșit. Vă dați seama că dacă mister o să vrea să port banderola de căpitan în continuare, o să o port cu mare plăcere și de fiecare dată o să dau totul. Când era Grigo, când eram eu, când era el căpitan, nu era nicio problemă; și el a pus mult suflet pentru FC Argeș. Îmi doresc în continuare să fiu căpitan, pentru că eu consider că am făcut multe lucruri pentru FC Argeș în cei 7 ani în care am jucat pentru acest club.

Citește și Argeșeanul David Fabian Motoran, campion la Ciclocross

Citește și Bogdan Vişan, antrenor coordonator la Centrul de copii şi juniori FC Argeş: „Tot mai sunt copii de calitate, tot mai sunt copii buni la Centru”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *