Web Analytics
scris vineri, 22.03.2024

Viorel Tudose: „Poate eu am fost mărul discordiei, nu mai ştiu ce să zic…”

Care este situația antrenorului Eugen Neagoe, pleacă sau nu pleacă de la FC Argeș?

– Eugen Neagoe este antrenorul lui FC Argeș, a stat pe bancă… Ați auzit vreun comunicat referitor la domnia sa?

Viorel Tudose: „Poate eu am fost mărul discordiei, nu mai ştiu ce să zic…”

Au fost sau nu au fost discuții cu Petrolul?

– Oameni buni, multă lume își dorește diverse lucruri, probabil că cei de la Petrolul l-au dorit pe dl Neagoe, nu știu, nu am informații, nu pot să vă confirm. Decât că a fost întrebat dacă vrea să meargă la Petrolul, printre nominalizări fiind și alte nume. A ajuns și la urechea mea acest lucru. Sunt ferm convins, cu tot respectul pe care îl port grupării respective, că nu pot și nu dispun de resursele necesare pentru a plăti nivelul salariului lui Eugen Neagoe. Atenție! Nu vorbim de clauza de reziliere, ci de nivelul salariului, pentru că dl Neagoe are un salariu mult peste media Ligii I. În momentul când am discutat cu dl Neagoe și am acceptat acest salariu, noi ne-am gândit la un proiect pe 3-4 ani de zile. Și știți și dvs că așa a fost. Că lucrurile nu au ieșit cum ne-am dorit noi, este cu totul altceva. Dar de aici și până la toată isteria asta că dl Neagoe a spus că are o posibilă variantă să se ducă la o echipă de Liga I e cale lungă. Domnule, dragoste cu sila nu se poate, se numește viol. Și atunci, dacă pleci dincolo, din punctul meu de vedere și al lui FC Argeș, nu avem niciun fel de pretenție la plecarea dumneata, dacă există ceva cert. Desfășurarea ulterioară a evenimentelor a demonstrat că nu a existat ceva ferm și cert.

„Dl Neagoe are clauză în oglindă, dacă pleacă, plătește, dacă îl dăm noi afară, plătim”

Există sau nu această clauză de reziliere a contractului?

– Există, domnule, clauza de reziliere a contractului. Dl Neagoe are clauză în oglindă, dacă pleacă, plătește, dacă îl dăm noi afară, plătim.

Este vorba despre 200.000 de euro?

– Nu pot nici să confirm, nici să infirm, este o clauză confidențială. Dacă cineva o spune, este problema dânsului, eu nu pot să o spun. Poate să fie 200.000, 150.000 sau 250.000 de euro…

Citește și FC Argeș, interzis la transferuri

În concluzie, dl Neagoe continuă cu FC Argeș?

– Este antrenorul lui FC Argeș cel puțin cât timp o să rămân eu la Pitești. Dacă plec mâine, poate să plece și Neagoe, dacă rămân, poate să rămână și Neagoe.

Bun, rămâneți sau nu la Pitești?

– La cum decurg evenimentele acum, nu rămân la FC Argeș.

La ce vă referiți?

– La ultima chestie cu Alceus. Din 6 martie până aseară, eu nu am știut de treaba asta. A fost ascunsă. Dvs vi se pare normal? Este vorba despre interdicția la transferuri din partea FIFA din cauza lui Alceus, în contexul în care eu nu am fost de acord să-l cedăm în Cipru pe acest fotbalist la rugămințile antrenorului din iarna lui 2023, care a motivat că nu are ce face, să-l transferăm că nu e bun. Cei din Cipru trebuiau să-i achite o parte din bani, nu i-au achitat, nu știu ce s-a întâmplat. El și-a reziliat cu noi contractul, a trimis o notificare la FIFA și FIFA ne-a pus în vedere să-i plătim. În momentul când a venit motivarea de la FIFA, noi i-am plătit. Apoi, din 6 martie, FIFA a decis interdicția la transferuri a lui FC Argeș, dar este o eroare, este o greșeală pe care o voi remedia pentru că suma către Alceus a fost plătită. Pe mine m-a deranjat faptul că mi s-a ascuns treaba asta. La mine, ziua plății este ziua plății care trebuie respectată cu sfințenie.

Citește și Play-out Liga 2. Cu cine va lupta FC Argeș pentru a evita retrogradarea

„Nu poți să ai salariile pe care le ai, să ai bugetul pe care îl ai și să vorbim că bați cu 1-0 pe Reșița sau Progresul Spartac”

Cum comentați ultimele rezultate, înfrângerea cu Corvinul și victoria cu Reșița?

– În nota ultimului an și jumătate. Adică FC Argeș poate să piardă cu 5-0 cu orice echipă și poate să câștige cu 3-0 cu orice echipă. FC Argeș a fost un dezastru total, falimentul unui proiect… Pentru mine este o deziluzie totală cu ce s-a întâmplat la FC Argeș, dar astea sunt lucruri pe care trebuie să le discutăm între noi. Doar când FC Argeșul se va curăța, doar când se va șterge această sifonărie de la Pitești, abia atunci putem să ne gândim să construim o echipă puternică. FC Argeș, în acest moment, indiferent ce antrenor ar avea, situația nu este bună. Jucătorii sunt demoralizați, jucătorii sunt cu psihicul la pământ și de aceea trebuie făcut ceva urgent să rămânem în Liga a doua. Nu mai există o cale de mijloc. Nu poți să ai salariile pe care le ai, să ai bugetul pe care îl ai și să vorbim că bați cu 1-0 pe Reșița sau Progresul Spartac. Rezultatele arată un FC Argeș mult sub zero, sub nivelul mării.

Cum vedeți viitorul apropiat al lui FC Argeș?

– Extremă urgență este rămânerea în Liga a doua și construcția de la zero, poate chiar mult sub zero ca să emitem pretenții în următorii ani.

Citește și Yanis Pîrvu, mijlocaş la FC Argeş, este optimist: „Peste câţiva ani mă văd la un club mare din Europa”

„Trebuie să înţeleagă şi dl Neagoe că dacă lucrurile se vor aşeza împotriva domniei sale, va trebui să ne aşezăm la masă şi să încheiem colaborarea”

Această construcție va continua cu dl Neagoe?

– Eu, personal, o văd continuată cu dl Neagoe. Dacă suntem bărbați trebuie să luptăm pentru idee, trebuie să găsim soluțiile pentru care am pornit la acel drum. Cum știți bine, nu depinde numai de mine, depinde și de dl Neagoe, depinde și de dl primar Gentea, sunt mai mulți factori… Că dl Neagoe nu mai este în grațiile unora dintre jucători sau că este, nu este problema mea. Că îl vrea sau că nu-l mai vrea vestiarul, că îl vor sau nu-l mai vor suporterii… Trebuie să găsim o soluție de compromis ca să încheiem acest campionat. După aceea trebuie stat foarte serios cu picioarele în apă rece și să vedem ce facem. Interesul meu și a celor din jurul meu este să construim ceva, cu Neagoe sau fără Neagoe, FC Argeș trebuie să supraviețuiască. Trebuie să înțeleagă și dl Neagoe că dacă lucrurile se vor așeza împotriva domniei sale, va trebui să ne așezăm la masă și să încheiem colaborarea. Probabil vor veni alții, probabil vom încerca un alt proiect, dacă voi rămâne eu. Poate eu am fost acolo mărul discordiei, nu mai știu ce să zic… Am luat decizii pe repede înainte, fără să le gândim, nu am avut răbdare…

FC Argeș încă nu are președinte…

– Nu are președinte, pentru că cineva mi-a promis că vine, dar nu a făcut-o. M-a ținut mai mult de un an blocat. Eu nu mai cred în promisiunile domniei sale. Eu nu pot să plec în viitorul apropiat cu acel președinte la discuții pe un proiect pe lungă durată.

Citește și Mario Tudose şi Patrick Dulcea de la FC Argeş, convocaţi la lotul României U19 pentru Turul de Elită

Citește și Nicolae Tudose, către „fraierii de la FC Argeş”: „OK, aici e un islaz, dar de ce nu câştigă în deplasare?”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *