Vinerea trecută, în prezenţa a peste 1000 de participanţi, trioul Ponta-Antonescu-Constantin a dat startul campaniei USL de la Piteşti

de | 15.11.2012 17:03 | Politica si Administratie

Vinerea trecută, liderii USL Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin au poposit la Piteşti, însoţiţi și de Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, pentru a da startul chiar din Argeș campaniei pentru alegerile parlamentare. Evenimentul s-a desfăşurat la Casa Sindicatelor, acolo unde USL-iştii din toate colţurile Argeşului s-au adunat cu mic, cu mare, umplând sala mare până la refuz. Amfitrionul evenimentului presărat și cu numeroase momente nostime a fost, cum era de aşteptat, preşedintele PSD Argeş, Constantin Nicolescu, care a dirijat întregul show politic, inclusiv publicul, care a primit la un moment dat chiar interdicţia de a sta pe scaune.
Chiar dacă a avut un discurs concis și bine construit, deputatul Mircea Drăghici a părut la un moment dat că se plimbă pe scenă ca în paşi de vals, în vreme ce deputatul Radu Vasilică a simţit că se sufocă din cauza emoţiilor, dar mai ales a nodului strâns de la cravată. Încât a făcut eforturi vocale serioase ca să dea un atac zgomotos cu adversarii din ARD: “Ei au furat ţara, noi încercăm să o dezvoltăm. Ei au tăiat pensiile și salariile, noi încercăm să le întregim. Fiecare vot contează. Singurul vot împotriva furăciunilor este pentru USL”. Simona Bucura Oprescu a fost şi mai nostimă, întrucât, ştiindu-şi ordinea de evoluţie pe scenă, a ajuns la pupitru înainte ca prezenţa să-i fie solicitată de la microfon. Şi-a început bine discursul, pe un ton aprig, dar s-a grăbit să exprime în doar două minuţele decizia ei de a candida pentru a-şi reprezenta rudele, prietenii sau profesorii din şcoală în Parlament şi a sfârşit prost, transformând numele lui Victor Ponta în “Porca”. Aceleași emoții, bată-le vina! Mult mai relaxat, deputatul Andrei Gerea a făcut un bilanţ al activităţii sale de parlamentar, în vreme ce candidatul pe Colegiul Piteşti-Sud, Cătălin Rădulescu, şi-a salutat vechii prieteni, Tudor Pendiuc și Liviu Dragnea, exprimând totodată dorinţa de a face din Pădurea Trivale un parc naţional. Ion Popa, președinte PNL şi candidatul la Senat pe Colegiul Câmpulung și-a asigurat electoratul că știe la fix ce-i trebuie acestuia, în caz că ar exista vreo amnezie colectivă: “Vreau să vă reprezint în forul legislativ pentru că eu ştiu cel mai bine ceea ce e bine pentru dvs”. Senatorul Constantin Tămagă a susţinut un discurs foarte aplicat despre necesitatea dezvoltării rurale, iar Ionuţ Elie Zisu s-a bâlbâit puţin atunci când a venit vorba de localităţile componente ale Colegiului de Senat Piteşti, din care le-a exclus pe cele conduse de primari PDL.

Liviu Dragnea i-a sfătuit pe USL-iştii argeşeni să nu mai critice PDL-ul

După discursurile candidaților, s-a instalat la microfon secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care i-a adus numai laude ministrului Daniel Constantin, candidat la deputați în Colegiul Pitești-Albota-Moșoaia, făcând referiri inclusiv la remarca preşedintelui CJ Argeş, care afirmase că printre calităţile liderului PC se regăseşte şi aceea de a fi “devreme acasă”. “Un ministru nu poate ajunge devreme acasă, fiindcă ţara are nevoie de el. Faptul că ministrul Agriculturii candidează aici şi va fi deputat de Piteşti e un lucru bun şi pentru cetăţeni, pentru că fiecare are o bucată de pământ pe undeva, dar şi pentru primarii din Argeş, fiincă va putea sprijini proiectele de dezvoltare din judeţ”, a afirmat Dragnea, care i-a mustrat pe cei care își vorbesc de rău contracandidaţii de la ARD: “Toţi candidaţii USL din Argeş ar trebui să fie sinceri în discuţiile purtate cu cetăţenii în campania electorală. Românii nu mai vor să fie minţiţi, umiliţi, nu mai vor vrajbă. Nu e un lucru bun în campanie să spui lucruri rele despre ceilalţi. Oamenii ştiu acest lucru. Obiectivul nostru major este o Românie puternică”. A urmat discursul premierului Victor Ponta, dominat de conceptele “o Românie puternică” şi “dreptate până la capăt”. “În schimb, preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi-a început discursul cu o glumă: “Când mi-a urat Constantin Nicolescu să fiu sănătos, am crezut că nu-mi mai dă cuvântul”. După această observație ce a stârnit hohote de râs în sală, Crin Antonescu le-a împărtăşit argeşenilor bucuria sa de a începe campania electorală în Argeş, unde există, în opinia sa, cea mai impresionantă şi mai performantă galerie de candidaţi din ţară. “Suntem mândri şi bucuroşi că începem campania electorală aici, pentru a-l sprijini pe Daniel Constantin la prima sa întâlnire cu electoratul. Puteţi fi siguri că aşa cum ne vedeţi împreună în această campanie electorală, la fel vom fi şi după aceea şi încă patru ani la conducerea României. Puteţi fi siguri că Victor Ponta va fi prim-ministru. Nu mă bag în treaba primului-ministru, dar ceva îmi spune că şi Daniel Constantin va fi ministru”, a concluzionat Antonescu.

CRBL a venit la Piteşti pentru a-l susţine pe Daniel Constantin

În prezentarea făcută ministrului Agriculturii, care a evoluat pe scenă la final, Constantin Nicolescu l-a comparat pe Daniel Constantin chiar cu Ion Mihalache, o personalitate marcantă a Topoloveniului, ministru al Agriculturii în perioada 1928-1930, care a dezvoltat agricultura argeşeană prin iniţiativele sale legislative. De la microfon, Daniel Constantin a recunoscut din start că are emoţii şi că îi  este greu să vorbească în faţa părinţilor săi aflaţi în sală. Un moment inedit a fost apariţia pe scenă a lui CRBL. Artistul, aflat în drum spre Câmpia Turzii, unde urma să susţină un concert, s-a oprit la Piteşti special pentru a-l susţine pe ministrul Daniel Constantin.
Iustina HARCO-BURCEA

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii