Web Analytics
scris vineri, 29.07.2022

Vești bune! O nouă minivacanță pentru români în luna august

Luna viitoare, românii vor avea parte de o nouă minivacanaţă de trei zile, ca urmare a faptului că pe data de 15 august (luni) se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului, zi liberă conform Codului Muncii.

Vești bune! O nouă minivacanță pentru români în luna august

De câte zile libere vor beneficia angajații

Angajatorii ai căror salariaţi lucrează în zile de sărbătoare legală, sunt obligaţi să le acorde acestora compensaţii, relatează zf.ro. Conform legislaţiei în vigoare, angajaţii au dreptul la o compensare cu timp liber în următoarele 30 de zile. În caz că această compensare nu poate fi acordată, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază.

Citește și: Când începe Postul Adormirii Maicii Domnului și cât durează

Angajatorii care nu acordă salariaţilor timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei. Legea care stabileşte numărul zilelor libere acordate angajaţiilor din România, prevede 15 zile de sărbătoare legală pe care românii le vor avea libere. Din cele 15 zile nelucrătoare de sărbătoare legală doar 9 pică în timpul săptămânii.

Citește și: Președinta Republicii Moldova, vizită oficială în România

Deoarece 6 dintre cele 15 zile zile nelucrătoare de sărbătoare legală pică în weekend, salariaţii care au un program de lucru de luni până vineri se vor bucura de doar 9 zile libere.

Foto: descriptiv

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *