Web Analytics
scris vineri, 29.07.2022

Președinta Republicii Moldova, vizită oficială în România

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează vineri o vizită oficială în România. Ea va fi primită la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, urmând să aibă întrevederi și cu premierul Nicolae Ciucă și cu președinții Parlamentului.

Președinta Republicii Moldova, vizită oficială în România

Este prima vizită oficială a Maiei Sandu după ce în luna iunie, Republica Moldova a primit statutul mult râvnit de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană. Programul său în România începe la ora 10.00 cu primirea de către președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Cei doi oficiali vor avea convorbiri tête-à-tête, iar la final vor susține o conferință de presă comună.

Citește și: Ministrul Educației primește zilnic amenințări cu moartea! Ce a declarat Sorin Cîmpeanu

Administrația prezidențială de la București a transmis deja că șeful statului o va asigura pe Maia Sandu de sprijinul ferm din partea României pentru realizarea reformelor necesare aderării la UE. Agenda va cuprinde și discuții pe tema conflictului din Ucraina și a asistenței pe care România o acordă în acest context țării vecine, inclusiv în ceea ce privește asigurarea securității energetice.

Citește și: Nina Moica: „La Jilava era frig, foame și umilință. «Mișcă, bandito!», îmi spuneau gardienii”

După întrevederea cu președintele Klaus Iohannis, Maia Sandu va fi primită la Palatul Victoria de premierul Nicolae Ciucă, vizita oficială în România urmând să se încheie cu o întâlnire la Palatul Parlamentului cu cei doi șefi ai forului legislativ, Marcel Ciolacu și Alina Gorghiu.

Sursa foto: Digi 24

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită