Web Analytics

Vasile Stan: „În 1972 am avut un colectiv extraordinar de unit şi probabil că aceasta a şi fost cheia succesului”

de | 12.05.2022 12:33 | Actualitate, Sport

Având în vedere că ați avut unele probleme medicale, vă întreb în primul rând: cum vă mai simțiți?

– Eu mă simt foarte bine acum. Am depășit momentele grele prin care am trecut. Merg bine… Sunt bine, ce să mai discutăm!

Am înțeles că ați trecut prin niște operații…

– Am avut operație la șold, mi-au pus proteză și am mai avut și o coxartroză la coloană, dar totul a decurs bine, am avut parte de niște medici foarte buni. Mulțumesc lui Dumnezeu!

Unde ați făcut aceste operații?

– Prima operație am făcut-o la Sanador și pe cealaltă la Foișor, în București. De la această ultimă operație, luna viitoare fac un an de zile.

Citește și Campionul alb-violet Vasile Stan, după operaţia la şold: „Acum merg normal şi cred că aş putea să mai fac un plonjon”

„Acum mă ocup de nepoței”

Cum decurge o zi obișnuită din viața dvs acum, la pensionare?

– Acum mă ocup de nepoței. Am două nepoate, una de 14 ani și una de 12 ani și, cum fiul meu și nora mea au serviciu, eu mă ocup de ei. Mergem la școală, la meditații, soția de partea cealaltă, cu mâncarea. Cam așa… Dimineața suntem conectați la aceste activități, iar după-amiaza, știți dvs, ca pensionarii, pe lângă casă.

Am văzut că ați fost invitat de onoare la evenimentul ”FC Argeș – 50 de ani de la primul titlu de campioană a României”. Cum a fost?

– Din punctul meu de vedere, totul a fost ok, a fost o organizare foarte bună din partea Primăriei Pitești. Am retrăit momentele frumoase pe le-am petrecut în anii în care am evoluat pentru FC Argeș și în special în momentul în care am câștigat primul titlu de campioană din istorie, cel din anul 1972. Noi am avut atunci un colectiv extraordinar de unit și probabil că aceasta a și fost cheia succesului. Noi, în acea perioadă de 5 ani de zile pe care i-am petrecut împreună, am fost un nucleu de jucători care ne-am calificat de fiecare dată pe podium. A fost o perioadă foarte frumoasă cu FC Argeș. Nu o să uit niciodată aceste momente.

Citește și Ce episod trist i-a povestit Gica Dobrin primarului Gentea

„Sper ca FC Argeș să reușească ce n-am reușit noi niciodată, să ne calificăm într-o finală de Cupă a României”

Care ar fi prima amintire de la câștigarea primului titlu?

– Au fost mai multe momente de bucurie, dar momentul final a fost pe Stadionul „23 August”, când am câștigat cu Dinamo, cu 3-2. Iar venirea noastră la Pitești a fost primită cu mult fast, ca să spun așa. Chiar a fost un moment de bucurie nemaipomenită.

Mai urmăriți prestațiile echipelor argeșene din Liga I?

– Bineînțeles că urmăresc, pentru că fotbalul face parte din viața mea. Și urmăresc și meciurile celor de la CS Mioveni și meciurile lui FC Argeș. Le urmăresc, cu toate că eu nu sunt argeșean, sunt născut în București, dar de la vârsta de 22 de ani mi-am trăit viața numai pe aceste meleaguri. A fost o perioadă în care nu am venit la meciuri din cauza intervențiilor chirurgicale pe care le-am avut, dar acum, de trei etape, am fost prezent la toate meciurile lui FC Argeș. Din păcate, am cam avut mână rea, pentru că echipa a pierdut. Au fost înfrângeri, lucru care m-a întristat, să spun așa… Dar să sperăm că băieții vor trece peste momentele acestea critice, pentru că asta e, în viața unei echipe se întâmplă și momente din acestea mai grele. Probabil că această calificare în play-off le-a dat o oarecare mulțumire și probabil că au cam lăsat-o mai moale cu antrenamentele, cu concentrarea… Nu știu să spun mai multe, pentru că nu trăiesc acolo, lângă ei, și nu știu ce se întâmplă în sânul echipei. Dar sperăm ca, în viitorul campionat, echipa să aibă cu totul altă față.

Citește și VIDEO. Zi specială la FC Argeș. Fanii echipei sărbătoresc în Piața Primăriei

Cum vedeți aceste performanțe, calificarea în play-off și calificarea în semifinalele Cupei României?

– Eu nu pot decât să-i felicit pe băieți, pentru că a te califica în play-off este destul de dificil și până la urmă este o performanță. FC Argeș este, zic eu, o echipă matură. Maturitatea jucătorilor credeam eu că va fi mult mai importantă într-o clasare mai bună. Dar și așa este o performanță, din punctul meu de vedere. Și calificarea în semifinalele Cupei României este o performanță. Vedeți dvs că a fost o perioadă în care jocurile bune s-au legat, echipa a avut rezultate foarte bune. Eu zic că acest rezultat de 2-0 din tur cu FC Voluntari se poate remonta și sper să reușească ce n-am reușit noi niciodată, cu toate că ne doream la momentele alea să ne calificăm într-o finală de Cupă. Să reușească ei acum să facă acest lucru.

„M-am bucurat și eu pentru cei de la Mioveni și în special pentru prietenul meu Telu Stancu”

Cum vedeți și performanța realizată de CS Mioveni, și anume că vor juca pentru prima dată în istorie al doilea an consecutiv în Liga I?

– Am văzut. M-am bucurat și eu pentru cei de la Mioveni și în special pentru prietenul meu Telu Stancu. Echipa lor a reușit să rămână în prima ligă fără să mai treacă prin niște emoții cu barajul.

Revenind la FC Argeș, tocmai într-un moment aniversar despre care vorbeam anterior, echipa a pierdut cu 6-0 pe teren propriu, cu CFR Cluj…

– M-a durut puțin sufletul. Am văzut că Andrei Prepeliță a folosit echipa a doua, deci a încercat să-și protejeze jucătorii pentru meciul din Cupa României, cu FC Voluntari. Probabil că în acest meci vor să dea totul pentru a se califica în finală și ar fi un lucru extraordinar să reușească ce n-am reușit noi în toți acești ani.

Citește și FC Argeș, 50 de ani de la Primul Titlu de Campioană a României

Cum ați văzut dvs spectatorii argeșeni prezenți la aceste ultime meciuri din Trivale?

– Oamenii sunt alături de echipă. Am fost la meciul cu FCSB, unde au fost aproape 15.000 de spectatori… Oamenii vin la stadion în momentul când echipa merge bine și are rezultate. Oamenii vin și susțin echipa în aceste momente. Și la meciul cu CFR-ul oamenii au încercat să-i susțină, să-i ajute, dar probabil că echipa a fost neputincioasă în acest meci.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *