Web Analytics
scris luni, 05.09.2022

Vaccinul Novavax anti-COVID a fost autorizat în Elveția pentru adolescenții de 12-17 ani și ca doză booster pentru adulți

Elveția a autorizat vaccinul Novavax anti-COVID pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani și ca doză booster pentru adulți.

Vaccinul Novavax anti-COVID a fost autorizat în Elveția pentru adolescenții de 12-17 ani și ca doză booster pentru adulți

„Suntem încântați să oferim primul vaccin COVID-19 pe bază de proteină pentru a fi utilizat atât la adolescenți, cât și ca booster la adulți în Elveția”, a declarat Stanley C. Erck, președinte și director general al Novavax.

„Pe măsură ce continuăm să explorăm cele mai bune practici pentru gestionarea COVID-19 pe termen lung, avem în curs de desfășurare studii care explorează în continuare eficacitatea și siguranța Nuvaxovid (vaccinul produs de Novavax – n.r.) ca rapel, iar datele preclinice sugerează că vaccinul nostru induce un răspuns imunitar împotriva variantelor Omicron, inclusiv BA.4/5”, a adăugat acesta, conform adnkronos.com.

Citește și: Cum va fi vremea în următoarele săptămâni. ANM a anunțat prognoza

Autorizarea vaccinului pentru adolescenți se bazează pe datele unui studiu de faza 3 făcut în 73 de locații din SUA, în cadrul căruia serul a demonstrat o eficacitate clinică de 80% într-un moment în care varianta Delta era tulpina predominantă a SARS-CoV-2. Datele preliminare au arătat că vaccinul a fost în general bine tolerat, reacțiile adverse grave și severe fiind reduse. Mai multe reacții au avut adulții, după prima și a doua doză.

Citește și: „Mi-a cerut gardă de corp. A zis că, dacă nu-i dau, o să-şi bage gardă personală, pentru protecţie”

Cele mai frecvente reacții adverse observate au fost sensibilitate sau durere la locul injecției, cefalee, mialgie, oboseală și stare de rău.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită