Web Analytics
scris joi, 09.05.2024

Un tânăr care creştea vipere cu corn şi un piton în apartament a fost găsit mort

Sfârşit macabru pentru un tânăr de 36 de ani din Drobeta Turnu Severin, care creştea ilegal şerpi veninoşi în apartament. Bărbatul a fost găsit decedat în apartament, tragedia având loc acum câteva zile, pe 1 mai. Deocamdată nu se știe cauza morții.

Un tânăr care creştea vipere cu corn şi un piton în apartament a fost găsit mort

Tânărul ţinea în captivitate, într-un acvariu din balcon, vipere cu corn, balauri dobrogeni şi un piton. Bărbatul locuia de ani buni cu bunica lui, invalidă, dar femeia susţine că nu ştia ce pericol are în casă. Iubita lui este cea care l-a găsit fără suflare, în casă. Avea mai multe răni pe corp. Apropiaţii cred că ar fi consumat alcool şi ar fi lăsat şerpii liberi. „Pe corpul victimei au fost găsite leziuni autoprovocate, produse cu corp tăietor şi înţepătură cu ac de seringă, precum şi mici puncte cu crustă, care pot fi atât de origine dermatologică de la înţepături de insecte, la înţepături de reptile.”, a anunțat Gheorghe Ciocan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Citește și: Dosarul 2 Mai. Judecătoarea a întrebat-o pe mama Robertei dacă a fost la înmormântarea fiicei sale

Acum, autoritățile vor să stabilească dacă decesul fulgerător al bărbatului s-a produs în urma mușcăturilor de reptile. S-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cadavrul a fost trimis la Serviciul de Medicină Legală. Potrivit unor surse din anchetă, individul şi-ar fi injectat în trecut venin, sperând că va deveni imun la muşcăturile reptilelor. Mai mult, vecinii se plâng că şerpii ar fi scăpat uneori din apartament.

Reptilele au fost ridicate de autorități

Joi, 9 mai, cele șapte reptile, trei vipere Ammodytes, trei șerpi care aparțin familiilor Colubridae şi Anguidae şi un exemplar exotic de piton Constrictor, au fost ridicate de Poliția Animalelor. Agenții au fost însoțiți de jandarmi, biologi și reprezentanți ai DSVSA și Gărzii de Mediu. După ce spațiile în care se aflau au fost sigilate, reptilele au fost ridicate. „Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art.52, alin.1, lit. g din OUG 57/2007, privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice”, a transmis IPJ Mehedinți. Având în vedere că aceste specii sunt protejate a fost nevoie de întocmirea mai multor acte înainte de a fi luate, potrivit oamenilor legii. Reptilele vor fi transportate în Capitală, unde vor sta șase luni în carantină. Ulterior vor fi eliberate în natură.

Citește și: VIDEO. Furturi de lemne în Argeș. Percheziții la un ocol silvic

Citește și: Argeș. Prins furând de pe raft, a reacționat cu violență! Are 20 de ani și nu e la prima abatere

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *